Scudo Sports

Arka fren ne zaman takla attırır?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Aklıma birden böyle bir şey geldi. :D
Sizce ne zaman takla attırır cevapları alalım. :D (Cevabı sonra söyleyeceğim.)

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Scudo
Bence çok dik bir yokuşu çıkarken daha doğrusu çıkamazken :) şoför bisikleti durdurmak için arka frene basıp şöyle bi selenin üzerine yayıldıktan sonra arkaya doğru takla atabilir :D

Geri geri giderken arka frene basarsanız sırt üstü düşmeniz an meselesi.

Yokuş yukarı çıkarken arka frene basıp durursanız, aynı zamanda ayağınızda da spd varsa geriye doğru takla atmanız mümkündür. Yaşamadım, ama tanık oldum. :) Bir anlık dikkatsizlikle çok şey mümkün...
:)

Söylüyorum.
Bisikleti yokuş aşağı geri geri sürerken. (Gerçi böyle bir şey de imkansız gibi. :D)
Sizin cevaplarınız da doğru ama ben böyle yorumladım kendi kafamda. :D

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Virajda arka freni aşırı kullandığımızda da olabilir. Motorsiklerde ''Low-Side'' olarak geçiyor ama onlar da pek takla durumu olmuyor. Virajı alırken bisiklet ile arka frene asıldığımızda ya yatış pozisyonuna göre yumuşak bir düşme yada birden bisikletin dikelip yatığımız pozisyon tersine düşerek takla atması. Hayal gücünü zorlayan bir takla oldu bu. :D :p

@Görkem Kılınç

Motosikletlerde ABS var. :)

• Beğen
@Harun Salcı

Hidrolikler bence takla için başarılı yav. :D ABS kadar değil ama kitlediler mi durum dediğim noktaya gelir virajda. :)

İlginç konu ve fikirler ;)

• Beğen
@Görkem Kılınç

ABS fren sistemi değil tekerleğin kitlenmesini önlüyor.Disklere uygulanabiliyor.

@Harun Salcı

Abs'nin ne olduğunu bende biliyorum ama demek istediğimi sen anlayamadın. Bak (link) viraj da kendini spd li halde düşün izlerken.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
dik bir yokuştan inerken arka freni sıkmamız ve kızaklanırken taştan sekip arka tekerin havalanması

@Deniz Gökhan Tezcan

Spd ye geçiyordum. :D
Aklımda bulunsun iyi oldu.Tecrübe etmeden öğrendim iyiki :D

@Harun Salcı

:D Harun bir Emircan birde sen :D senin soruların kesinlikle daha mantıklı ama kendi sorularına mantıklı cevap veremiyorsun :D :D ama ikinizide seviyorum bea :D

@M.Burak KARADAĞ

Böyleyiz işte. :D

• Beğen
@Harun Salcı

Hele birde Emircan :D

@M.Burak KARADAĞ

Emircan bisikletin inceliklerini öğrenmek istiyor hani kalıplaşmış sözler vardır ya.

• Beğen
@Harun Salcı

İncelik öğrenmek değil :D vakit öldürmek :D arada fark var.Hemde bayağı bir. :D

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Geri