Scudo Sports

Arka Dişli Yalpalıyor. Neden ??

haylaz01

Üye
Tepki
0
Son 2-3 gündür bisikletimde hissedilir bir değişiklik vardı. Yolda (özellikle süratli bir şekilde) giderken arka tekerleğin yalpalandığını hissettim. Bisikleti ters çevirip tekeri döndürünce arka dişlinin 1cm ye yakın yalpalandığını gördüm. Daha da berbat etmemek için kendi başıma uğraşmak istemedim. Sorun ne olabilir ?

Scudo
(link)
videosunu da çektim anlaşılması için. bu kadar yalpalama bana hiç de normal gibi gelmedi. özellikle süratli giderken hissediyorum

bu sorun göbeğin kendi dönüşü ile ilgili.tekerleği söküp rubleyi elinizle geriye doğru çevirin yalpa göremezsiniz.yada pedal çevirirken.rublenin bağlandığı kısımda ki üretim azizliği.

O bir sorun değil ki :) yalpalama olması normaldir her bisikeltte olur bu. Örnek araba direksiyonunu bir kaç tur çevirip bıraktığınızda yalpalı döndüğünü görürsünüz buda onun gibi birşey.

@BF Okuru

Tamam. Normalde de yalpalanma olur ama bu kadar değil. En azından hissettirmiyordu. Ama dediğim gibi son bikaç gündür bisiklette savrulduğumu hissediyorum.

@umutkahraman

Ama önceden böyle birşey yoktu. Akort ayarıyla alakası olabilir mi ?

Sonradan olduğundan rubleyi göbeğe bağlayan civataya bakın derim. Kasetli sistem ise civatayı sıkmak için farklı bir alete ihtiyacınız olabilir fakat normal sistem ise tekerleği söküp ingiliz anahtarıyla rublenin ortasındaki civatayı sıkmayı deneyin.

Arkadaşlarında da dediği gibi hafiften bir yalpalama olur.
Fakat bu normal değil.
İlk önce arka tekerleğin göbeğindeki boşluk olup olmadığına bakın,akort ayarına bakın ve arka dişliyi söktürüp,bilyalarını kontrol edin.

Geri