Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

arka dişli - ruble (kaset uyumu)

efes-2005

Üye
Tepki
5
arkadaşlar bu soruyu bi sitemizdeki " HaliliOzturk " ' e sordum ve birde bizim burdaki bi bisikletciye sordum halil abi uyar dedi burdaki bisikletci de uymaz dedi bende bunu birde sitemizdeki bisiklet severlere sorayım dedim

şimdi bende disk fren var ama 10 gün d ebi göbek değiştirmek zorunda kalıyorum tam yokuş çıkacağım arka dişli boşa dönüyor (göbeği yiyor)

bu nedenle bende bari iyi bir göbek alım dedeim ve

shımano - deore disk destekli bir göbek almaya karar verdim

fakat ben eylül ayında vtes grubunu komple değiştireceğim

ce vites grununu değiştiririken hepsini komple SHIMANO ACERA alayım dedim takım olsun fakat şimdi alacağım Göbek onla uyacak mı?

işte Göbek : SHIMANO DEORE ARKA GÖBEK DİSK FHM 525 L 36 DELİK SİYAH

http://img166.imageshack.us/img166/8687/arkagbekep6.png

ve işte alacağım arka dişli : SHIMANO ACERA KASET RUBLE CS HG 40 8 Lİ

http://img111.imageshack.us/img111/6587/aceraarkadilixb9.png

Şimdi bu ikisi birbirine uyar mı ? uymaz mı? cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

efes-2005 bol pedalllı günler diler

Scudo
(link)bahsi geçen göbeğin teknik detayları mevcut :).
9/8 vites uyumlu olduğu teknik detayla belirtilmiş. Resmini verdiğin dişli de (link)dişli olduğuna göre sorun yok. Eğer ruble olsaydı uymazdı. Rubleler vidalanarak göbeğe monte edilir ;).

Aynen katılaraktan göbek seçimin iyi ve bisikletin için yeterli diyorum...
Ayrıca daha sonra ön göbeğide aynı modelin ön göbeği şeklinde değiştirebilirsin...Kalite toptan artar...;)

• Beğen
Tepkiler: efes-2005
valla sen o bisiklete deore göbek al ömür boyu kullan...Acera kaset geçmeli ruble ni de al tak en olmadı hani bazen arkasına bir adet pul takmak icab edebiliyor oda sorun değil kolayca halledilir ama sorun yaşamassın...benim Killer ın da göbekler deore ama ruble 8 li 1999senesinin acerası yani arkasına bir pul koydum canavar gibi oldu valla...

merhaba...bi sorum olacak bu konuya benzer..bende trek 3700 var ve acera 21speed vites grubuna sahip.bunu 27 vites yapmak istiyorum...sadece arka kaseti 9lu yapıp gidondaki attırıcıyıda 9lumu yapmam gerek yoksa arka tekerlek göbeğinin veya arka vites attırıcısının değişmesimi lazım..teşekkürler

Arka vites attırıcısı, arka göbek, kaset dişli, vites kolları, zincir, ayna kol değişmeli. Biraz uzun bir liste gibi ancak 7'li sistemler ile 9'lu sistemlerin farklı zincir kullanıyor olması bunun başlıca nedeni. :(.
Yalnız bu kadar masrafa değer mi sorusu akla ilk takılan. Ben olsam maksimum 24'e geçer, fazla masraf yapmaktan kaçınırdım.

@HaliliOzturk

merhabalar;

Rica etsem Kaset ruble ile rublenin farkını fotoğraf ile açıklayabilirmisiniz?

@HaliliOzturk

Yukarıdaki mesajda belirtilen bütün parçaları değiştirmek zorundasın. Ayrıca zincir, ruble ve aynakolun Hg Ig uymuna da dikkat et. Zincir Hg uyumlu ise aynakol ve rublenin de Hg uyumlu olması gerekir. Ig uyumlu ise hepsinin Ig uyumlu olması gerekir.

valla bende kasetle ruble arasındaki farkı merak ediyordum. bu resim çok iyi olmuş gerçekten

Geri