Scudo Sports

Arka aydınlatma arayışları

ben "cateye"dan vazgecmem... senelerdir ayni isigi sorunsuz kullaniyorum: (link)

urun yerlestirme gibi oldu ama hakkaten cok temiz bir urun. sifir sorun yasadim yani. Gunduzleri de gayet reflektor olarak is goruyor

Scudo
moon comet kullanıyorum çok başarılı, 6 saatten fazla flash kullanabiliyorum, ayrıca ön far moon meteor 250, flash modunda karşıdan arabalar reflektör yapıyor çok etkili, moon un bence her ürününü gözü kapalı alabilirsiniz, cometi i 65 tl ye almıştım iki hafta önce.

Moon Nebula'yı inceledim, ürün çok şık ve gücü yeterliydi.
Fiyattan dolayı Comet aldım.:D
Bütçe hangisine uygunsa tercih edilebilir.

Nebula;
http://singletrackworld.com/reviews/files/2016/03/DSC08779-640x359.jpg
https://www.e-bikeshop.co.uk/image/data/Accessories/Lights/Moon-Nebula-Rear-Light-LAA578.jpg

ben de kullandığım arka ışığı ekliyim.. siz almasanız da bu konuyu okuyanlara rehber olacak kadar çok öneri geldi, bu da eksik kalmasın :)

https://i.hizliresim.com/z42239.jpg

(link)

https://i.hizliresim.com/YbjkOa.jpg

Sanırım moon comet ile comet aynı sadece isimleri farklı yanyana getirin ışık karşılaştırması yapın farkını göremeyeceksiniz ve comet yarı fiyatına

Tam da aradığım bir konu iyi oldu :)

@NewStyle muhakkak ki kalite farkı vardır. batarya kalite farkı vardır. garanti farkı var bu ürünü gönül rahatlığı ile kullanıyorum herhangi bir arıza durumunda accell bisiklet sorgusuz sualsiz yenisini verecektir.

@Emre Keklik hocam ürün çok kazule bir tasarıma sahip. sabit fikirli olmamak lazım bin tane güzel arka lamba var.

@gokberk88 ben bile kararsız kaldım comet kullanan biri olarak. comet 35 lümen 180 derece açı vadediyor. ring 25 lümen 270 derece vadediyor. 2. sayfadaki fotoğraflar da da derecenin değil lümenin daha çok iş yaptığını gördük. bence tasarımı ufacık olsun derseniz ring aydınlatma yüksek olsun derseniz comet. ki comet de kazule bir tasarım değil carbon yol pisikletimde kullanıyorum :))

Meilan X6 seçeneğine de göz atabilirsiniz. Daha dün aliexpress'ten siparişini verdim ben de. 12,5 dolar.

kullanışlı parça ankarada uygun fıyata satan yerler var mı arkadaslar

@Türka¥ kullandığınız üründe pil azaldıkça ışık şiddeti azalıyormu yoksa aynı şiddette verip bir anda mı kapanıyor?

@gokberk88

bu arka ışığı alalı daha 1 ay oldu.. ilk taktığım piller henüz bitmediği için bu soruyu şimdilik yanıtlamam mümkün değil..
ama ilk izlenimlerim olumlu, kendini belli eden güçlü bi arka ışıkmış.. ben çok beğendim :)

@Türka¥
Bu ışık fena değil sanırım kalem pil ike çalışmasi bence bir avantaj çünkü şarjlı pil alıp uzunca kullanılabilir ben şahsen fotoğraf makinemin harici flasinda kullandığım gibi pil alıp kullanmayı düşünüyorum

@gokberk88 bu bahsettiğiniz mümkünü yok pil ile çalışan hiç bir cihaz da olamaz. ancak bataryalı bir cihazda mümkün devamlı aynı gücü ancak batarya ile karşılar o voltajın altına düştüğünde ise hiç çalışmaz 1.5v bir pil ile bunu yapmaya çalışırlar ise. muhtemelen 5 markanın 3 pilinde cihaz hiç çalışmaz.

Batarya ile pil aynı şeydir. Batarya İngilizcesi, Pil Fransızcasıdır.

İster pil dediğiniz güç kaynağı olarak kullanılsın ister batarya bu dediğiniz gibi pil voltajı değişsede sabit ışıkla yakma işini devre yapar. PWM mantığıyla çalışan bir devre giriş voltaj aralığını örneğin 3-12 volta aralığında da olsa sabit 5 voltta çıkışa aktarabilir. Yani pil voltajı düşse de çıkış voltajının altına çekilen akımı arttırır aynı güç değerini elde eder ta ki güç kaynağı artık o akımı veremeyene kadar.

Piller sıradan çinko karbon türden alkalin dediğimiz türe kadar farklı özelliklerde olur. Bunların pahalı ve gerçekten kapasitesi yüksek olanları ağır olur. Şarjlılarda da aynı şey geçerlidir. Aynı kapasitede olduğunu iddia eden 2 şarjlı pilden kaliteli olanı (sahtekarlıkla içine kurşun, hurda demir vs eklenmedi ise) ağır olur.

Pil dediğimiz yani sabit olmayan bataryalar (AA ve/veya AAA boy gibi) kaliteli olanların toplam enerjisi ucuz olanlardan daha fazladır yani hacim aynı ama birine 2 lt hava sıkıştırılmış diğerine 5 lt hava sıkıştırılmış tüp gibi düşünün. Fiyatı fazla olabilir ama hem daha uzun gider hem de bu özelliğe bağlı olarak enerjisini son ana kadar transfer eder yani içinde kullanılamayan enerji kalmaz hani bazı meyve suları kutusu vardır ya salladığınızda dibinde kalanın sesini duyarsınız ama çevirince dökülmez.

Bir de kaliteli olanlarda bu anlattıklarımı ifade eden özelliktir aslında iç direnci düşüktür bu sayede yüksek akım verebilir zira iç direnci yüksek bir pilden çok akım çekmek isterseniz pilin içinde voltaj düşümü olur yani yüke nominal voltajını veremez ucuz yada çinko karbon pillerin örneğin fotoğraf makinesini çalıştıramaması ama küçük bir feneri normal çalıştırması bundandır.

Bir de lümen olayında şöyle bir dümen vardır.

Işık akısı Lümen ( lm ); bir ışık kaynağının her doğrultuda verdiği toplam ışık miktarıdır. Dolayısıyla bu ışığı belli bir yere ne kadar yoğunlaştırırsak o kadar parlaklık elde ederiz.

Aynı lümeni veren (örneğin 25 lümen diyelim) 2 ledden birini (örneğin o ledin çıplak ışık açısı 60 derece ise 45 derece ile ışık verecek optiğe bağlarsanız o led çıplak halindekinden daha parlak görünebilir o zaman lümeni artmış olur (örneğin 40 lümen) çünkü birim alana düşen ışık şiddeti artar. Optik sistem dağılan ışıkları toplayıp daha dar alana verir. Aynı ledi 180 derece optiğe bağlarsanız birim alana düşen ışık şiddeti azalır çünkü aynı mesafede daha geniş alana ışığı verir sanki 10 lümen gibi olur. Buradaki sayısal değerler örnektir bir hesaba dayalı değil sadece açıklamak için verilmiştir. üm sistemin özelliğine bağlı değişir ve ölçülmesi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
Aynı üründen ben de aldım. @smclk89 arkadaşın dediği gibi kalem piller ile bu özellik sağlanamıyor diye biliyorum. Hatta şarjlı pil ile kullanılacaksa pildeki enerjinin hepsinin tüketilmesi gerek. Pil gücü az kaldı şarja takayım gibi alışkanlık edinirseniz pilin kapasitesi yavaş yavaş düşer. Memory effect deniyor bunun oranı pilden pile değişiyor. Pilin kullanılmayan bölgesi tamamen ölüyor. Bu nedenle şarjlı pil kullananlar decharge özellikli bir şarj aleti alırsanız güzel güzel kullanabilirsiniz.

@orneken O özellik eski niCd piller zamanında kalmadır. Pillerin çevrim ömrü vardır mesela 300 şarj/deşarj gibi. Deşarj eşiği de genelde pilin %60 in altına düşmesi tam deşarj olması sayılır bu ömür değerlendirmesinde. Yeni pillerde pil bitmeden şarj ederseniz daha iyidir. Her pil kimyasının saklama şarj değeri, deşarj eşiği farklı ama tam deşarj pili daha çabuk öldürür. Özellikle de pilin kimyasına göre minimum voltajını tespit edemeyen bir sistemde kullanılması sonucu pilin tamamen boşaltılması asıl kötü olandır.

• Beğen
Tepkiler: orneken
@hektorhgt nabula'yi nerede incelediniz? İstanbulda bulamadım. Yurtdisindan da sipariş etmek istemiyorum. Turkiyede nereden alirim acaba?

@SOZUAK Teşekkürler, bilmiyordum yeni pillerde deşarşın gerekli olmadığını. O zaman bir çift gp pili çöp etmişim :) @Ozan k. burada varmış (link)

Geri