Scudo Sports

Arka attırıcı kırıldı (Yeni vites önerisi)

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Yokuş yukarı çıkmaya hazırlanırken vites değişitirdim bu sırada vitesin alt tarafında kalan mekanizma jantın arasına girdi ve kırıldı. Bisiketçide fark ettim kırıldığını.. Ben alt mekanizma yamuldu sanıyordum ama attırıcının arasındaki vidanın olduğu yer kırılmış.

Şimdi yeni attırıcı alacağım da.. hemde bisikletimi yenilemek istiyorum parça parça.. Gördüğünüz gibi bu sora'ydı 9x2'ydi. Şimdi Tiagra yada 105 alayım diyorum ama erdoganlar bisiklette falan 10'lu gösteriyor. Uyum sorunu olur mu? Yada Tiagra 10'lu alırsam arka rubleyi ve fren-vites kollarını da mı değiştirmem gerekir.

http://i.imgur.com/TtGaENN.jpg

Scudo
Vitesin o şekilde kırılması ileride insanın içinde 1e atarken hep bir korku yaratıyor ( en azından bende yaratiyor ). Geçmiş olsun ayrıca cevap için takipteyim

Ultegra yada 105 arka attırıcı alsam mesela 10'lu diyelim. Bu uyum sağlar herhalde değil mi?.. Çünkü vites kollarım 9'lu olduğu için zincir attırma gibi problem yaratmaz herhalde.

105 5700 modeli 9 ve 10 lu uyumludur diye yazıyor merlinde ayrıca fiyatıda o sitede 73 tl +kargo dur toplam 95 tl ye delan geliyor bilginize

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@meseduzu

teşekkürler.. alırken acaba 105 setin rublesinide mi alsam. Gerçi bu sefer vites kolları sıkıntı yaratır onu da almam gerekir herhlade..
105 , 8-9-10 uyumlu diyor ama acaba sıkıntı yaşatırmı ki. Sora baktımda satılmıyor baya alt sınıf demek

Bende o konuda tıkandım aynıyım

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

10 lu arka aktarıcıyı vites ayarını 9 lu gibi yaparsanız kullanabilirsiniz. Ne derece performans alırsınız orası ayrı. Ben bir süre idarelik kullandım bu şekilde Çok bir performans farkı hissetmedim ama uzun süreli kullanmadığım için bir şey diyemem. 9 lu 10 uyum sağlarmı konusunda da 10 lu sisteme geçmek istiyorsanız en azından arka aktarıcı ruble zincir ve vites kollarını değiştirmeniz gerek. Bunların tamamı değişmeden 10 lu ya geçemezsiniz. Eğer imkanınız varsa grup set olarak almanızı tavsiye ederim. 105 5700 set işinizi görecektir.

105 5700'ü set olarak alırsam gümrüğe takılma mevzusu var. 900 TL civarında tutuyor

Zincir+Ruble (114 TL)
(link)

Arka Aktarıcı+Ön Aktarıcı+Vites Kolları (411 TL)
(link)

olarak 2 set halinde bunları 560 TL'ye alabiliyorum

183€ yaptığı için gümrüğe takılma mevzusu var. 2 ayrı seferde almam gerek sanırım

Birde jant seti almak istiyordum Shimano 501 jant seti de 205 TL

önce arka aktarıcıları ve vites kollarını getirtirim. Sonrada Zincir ve ruble ile birlikte jantları getirtirim 2 kargoda halletmiş olurum
Jant için teller yanında gelir mi acaba. Onu da ayrı mı almak gerek.

şimdi sipariş vermeyi düşünüyorum da ruble çapını soruyor 11-28 var mesela. bunlar ne anlama geliyor. birde ayna kolda çap var ama bunu daha sonra alacağım ona göre daha sonra uyumsuzluk sağlamasın diye sormak istedim.

Geri