Scudo Sports

Arka arttırıcıdaki vida

Tepki
0
Bisiklet
Kron
(link)

Arkadaşlar fotoğraftaki vida ne işe yarıyor ve nasıl ayarlarım biraz kurcaladım bisikleti kurarken ayarı bozulmuş mudur ?

Scudo
Attırıcıyı ilerli geri yapan vida değilmi bu ? yanlışım olmasında benimde :)

Yanlıs gormediysem o vida aktarıcının egimini ayarlayan vidadır, cok fazla kurcalanmaz genelde.. Yani ilk kurulumda ayarlanır ve sonra pek ihtiyac duyulmaz.. Ayar icin gereken vidalar fotograflarda tam gozukmeyen alt taraftaki 2 vidadır. Biri H (high) biri L (low) olarak isaretlenir genelde.. Biri en üst en büyük dişli sınırını digeri ise en alt kücük disli sınırını belirlemek icin kullanılır..

Bu arada bisiklet kurarken demişsiniz acaba bisikletini kutuda geldi siz öylemi kurdunuz çünkü yetkili servis dışında kutu açılırsa garanti dışı kalıyorda bisiklet o yüzden soruyorum :)

Bisikleti şehirde aldım bisikletçiye paketlettim köyde kendim açtım kurdum.

O vida arka aktarıcının yayının sertliğini ayarlayan vida dır. Genelde fabrikasyon ayarında kullanılmalıdır ancak bazı durumlarda yani yayın germe özelliği azaldığı durumlarda o vida sıkılarak aktarıcı geriye doğru gelir ve ileri gitmesine engel olan yayı gerdirir, sertleştirir. Nedeni ise zinciri taşıyamayacak kadar esnemeye başlamasıdır. En ufak çukurda bile şangur şungur zincir sesi gelir çamaşır ipi gibi sağa ve sola sallanır çarpar. Aktarıcıda ki o vida sıkılarak bu durumun önüne geçilir. Sert kullanım gereksinimi dışında o vida ile oynanmasına gerek duyulmaz. :)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar aktarıcının bağlandığı alyen vida yalama oldu nereden temin edebilirim ya en azından bulabilmek icin dogru ismi var mıdır teşekkür ederim

Geri