Scudo Sports

Arka aktarıcı sorunu

@Serkan Mıstınoğlu Vakit ayirip aciklama yaptiginiz icin gercekten tesekkur ederim. Ancak soyle bir durum var kadro kulagini bulundugum yerdeki bisikletcilerden temin etmek niyetindeyim yanliz aktaricida bildiginiz yamuk duruyor dolayisiyla onu internetten temin etme yoluna gitmek niyetindeyim talebim onunla alakali

Scudo
@Ayktbsr aktarıcı kolay kolay yamulmaz. Direk kırılır. Yamulsa bile çok az yamulabilme payı vardır ve kolaylıkla düzeltilip sorunsuz kullanılabilir...

Kadro kulağını plastikten mi yapmışlar acaba, aktarıcı gayet düzgün dururken kulak neredeyse 45 derece burulmuş. Uyumlu ise daha iyi bir kadro kulağını yedeğiyle beraber alın derim.

Bu arada daha önce sorduğunuz bir soru cevapsız kalmış, onu aradan çıkaralım. Bisiketinizin modeli 1521 idi yanlış hatırlamıyorsam, bu çekiş sisteminizin 3x7 düzende olduğunu gösteriyor. Yani yeni bir aktarıcı dahi alsanız mevcut vites kollarınız ile uyumlu olması için 7'li sisteme uyumlu olmak zorunda. Bildiğim kadarıyla güncel ekipmandan sadece Tourney ve Altus 7'li sisteme uyumlu, Acera ise artık 8'li sistemden aşağısı için üretilmiyor. Yani isteseniz bile Deore aktarıcı takma şansınız yok bisikletinize ;)

edit : Acera M360 serisi aktarıcılar 7-8 sistem uyumluymuş. İsterseniz yükseltebiliyorsunuz, ama gerek var mı derseniz hayır.

Tam olarak sorun mu bilemedim şöyle bir olay var pedalı ileri geri çevirince aktarıcı pivot noktasından çok olmasa da oynadığını farkettim, vites çalışmasında sıkıntı yok neden böyle bir sıkıntı yaratır mı?

333.jpg

@epsilon91 merhabalar hocam benim bisikletimdede ilk bas bu tarz bir sorun vardi dikkate almamistim daha sonra jantin icindeki hub kismi hasar almis ( yapilamayacak kadar kotu derecede ) suanda arka jant tamamen degisicek bekliyoruz bakalim 1 bucuk ay oldu sen onlem al istersen malum hub kolay bulunmuyor ( shimano 105 vites , jant ise vision team 30 )

@ysnakblt Merhaba hocam böyle bi sorunun hub ile bağlantısını pek kuramadım ama yine de nasıl bir önlem almak gerek bilmiyorum. Muhtemelen pek önemsemeyecektim ama siz öyle diyince bi elden geçireceğim sistemi teşekkürler.

@epsilon91 valla bende ilk basta onemsemedim sonuc boyle oldu isterseniz elimde birkac video var upload edebilcegim bi yer varsa daha aciklayici olabilir belki bendeki sorun sizdekinden farklida olabilir emin degilim videoyu size ozelden atabilirsem atayim

@ysnakblt bekliyorum hocam belki bende de aynısı vardır

@Saru Zincir kaynaklı derken zincirde bi kıvrım hareketini yapamama gibi mi? Öyle bir sorun yok. Kadro bağlantısı yapilan vidanın olduğu yer biraz gevşek gibi ama vida tam sıkılı.

Pedalı Geri Çevirirken Aktarıcı Aynakola Doğru Geliyor Ve Zincir Aşağıya Doğru Sarkıyor.Israrla Çevirincede "Zırrttt" Diye Bir Ses Çıkıyor Ve Düzeliyor.Sorun Nerde?Aktarıcı Dişlisini Değiştirmek İşe Yararmı?Cevap Verenlere Şimdiden Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, arka aktarıcı sorunu diye açtım konuyu fakat benim bir kaç sorunum var sanırım, bir kaç gün önce zinciri falan söküp mazotla temizleme spreyi ile iyice parlattım rublede aynı şekilde chine l yağını her baklaya bir damla olacak şekilde 2 saat beklettikten sonra taktım fazla yağı aldım fazla yağı bir kaç kez aldım zincirin üstünden yanından falan aldım acaba fazlamı aldım, takır tukur sesler geliyor zincirden veya rubleden, diğer sorun ise arka aktarıcımın en küçük 3 dişlide kararsız ve sorulu geçişi ne yaptımsa olmuyor bisikletçiye götürdüm arka aktarıcın gitmiş ondan vites tutmuyor diyor arka aktarıcım sram x9 ve pahalı kurtaramazmıyız, ruble de sram 11 32 zincir de aynı şekilde sram, bir diğer sorunum ise pedala yük bindirdiğimde çevirirken gelen gıcırıtı sesi göbek bağlantı kısmına sıvı gres püskürterek kurtarabilirmiyiz yoksa sorun farklı mı tek yaprak aynakol sram x5, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

Ruble gevşek olabilir dişlileri elinizle ileri geri sağa sola oynatmayı deneyin oynama varsa sıkılması gerekir, sıkıntıların kaynağı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ones
Bisikletin üstüne düşüp kadro kulakçını yamultmadığından emin olun. Arka vitese giden tel yeteri kadar akıcı mıdır?

• Beğen
Tepkiler: ones
@Oğuzhan Y. Gevşeme yok sağlam duruyor ileri geri hareket ettirdiğim zaman.

@SerkanEriş bisikletçi kadro kulağı hafif yamulmuş dedi ve anahtar gibi birşeyle tutup düzeltti sonra tamam dedi o şekilde bir düzeltme olur mu pek kafama yatmadı yaptığı iş

oVMXOR.jpg

VDJ9rj.jpg

1EA6J5.jpg

LDqlbV.jpg

7DGa6l.jpg

Geri