Scudo Sports

Arka aktarıcı sorunu

Tepki
1
Bisiklet
Lapierre
merhaba değerli forum üyeleri,

Geçen gün aynakolu değiştirmek için bisikletimi bisikletçiye götürmüştüm. Ancak bir sorun vardı: vites düşürürken ve yükseltirken zincir rublede tek kademe atlaması gerekirken çift kademe atlıyordu. Yani zincir küçük dişlilerden büyük dişlilere doğru kayarken belirli bir noktada(üst dişlide) 2 kademe atlıyor. Zincir gergin görünüyodu değiştirdim yenisiyle fakat sorun çözülmemişti. Arka aktarıcı olarak XTR kısa bacak kullanıyorum. MTB kullanıcısıym. 9x3 sistem kullanıyorum. Vites kollarım LX 9lu. Bunları neden söyledim çünkü bisikletçi aktarıcıyla vites kollarının uyumsuz olabileceğinden dem vurdu. Benimde kafama takıldı bu durum biraz. Arka aktarıcı ayarını yapmaya çalıştı olmadı yani şöyleki: ayarı değiştirdiğimizde ya üst dişlide 2 atlıyo zincir yada küçük dişlilerde 2 atlıyo geçiş yaparken. Sizce sorun nereden kaynaklanıyo olabilir? Komponentlerimden gayet memnunum ama inş aktarıcıda fln problem yoktur. Bu arada bisikleti ldığımdan beri bu sorun vardı ama ben kafaya pek takmamıştım açıkcası öenmsememiştim yani.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
Hiç bir fikriniz yokmu arkadaşlar? Bana bisikletçinin yolu göründü .s

Aynı sorun bende de var. Arka aktarıcıyı değiştirmeme rağmen devam ediyor. Daha dün ayrıntılı bakımdan aldım bisikleti. Gene aynı gene aynı. Ben aşınma problemi olabilir diye düşünmeye başladım. Zira bisikletim azıcık yaşlıdır da :)

Arka aktarıcının ayarlanması ile ilgili gerekli bilgileri bu dokümanda bulabilirsiniz. (link)
Sadece XTR olark belirttiğiniz için herhangi bir XTR modeline ait dokümanı ekledim. Farklı bir model kullanıyorsanız, bu adresten kendi ürününüze ait dokümanı indirebilirsiniz. (link)
Ancak, bu ayarları kendiniz yapamayacağınızı düşünüyorsanız, yapabilecek bir tanıdığınızdan veya bisikletçinizden yardım almanızı tavsiye ederim. Ayrıca, zinciri yeni değiştirdiğinize göre düzgün ayarlanmış bir aktarıcıda bu sorunların asla olmaması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Bakkaloğlu
Kadro kulağına kontrol edin,kadro kulağı eğildiyse vites geçişleri düzgün çalışmaz.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Bakkaloğlu
Merhabalar Anıl,
Bu bahsettiğin sorun LX vites kolları ve XTR kısa bacak arka değiştirici şeklinde kullandığından beri var ise, bisikletçinin dediği gibi uyum sorunu kaynaklı, eğer aksi bir durum ise, arka değiştiricinin ayarları bozulduğu için bu atlamayı yapıyor olabilir. Eğer yapabilecek deneyiminiz var ise video yardımyla yapabilir, eğer deneyiminiz yok ise bir bisikletçiye yaptırabilirsiniz.

Video'nun 3:40'dan itibaren izleyin.

20170304_171828.jpg Merhabalar,birkac gun once disarida park ettigim bisikletimi(mosso legarda 1521 V) ekteki fotograflarda goruldugu sekilde buldum.Maksimum 200 tl butce ile ne onerebilirsiniz bana acaba?(Üzerindeki aktarici altus)

Açıklayıcı olması adina bir fotograf daha yukluyorum.Bu arada imla kurallari icin ozur dilerim konuyu telefondan actigim icin cok dikkat edemiyorum maalesef.

Haftasonu azizliği sanırım henüz kimsenin dikkatini cekememisim.Tecrübeli arkadaşlarin yorumlarını bekliyorum

Dosyalar

• 20170304_171828.jpg
    20170304_171828.jpg
    123,3 KB · Okunma: 63
  • 20170304_171839.jpg
    20170304_171839.jpg
    103,1 KB · Okunma: 65
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Ayktbsr kadro kulagi egilmis..yani degistiriciyi kadroya baglayan parca egilmis..degistirici saglam duruyor..bu sekilde pedallanmazda genede pedallayatak biterlere gitmeyin..bir bisikletciye ugrarsaniz halleder..asiri maliyette cikmaz gibi

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@isocan cevap icin teşekkür ederim aktarici da cok saglam gelmedi benim gozume ama bir bilenin bakmasi lazim tabi,eger bozulmussa acera falanmi alsam diye düşünüyorum anlamli bir fark olustururmu benim icin bilemedim.

@Ayktbsr arka degistirici açı olarak normal gorunuyor..kadro kulagi bukadar esneyen biseyse tekrar bile duzeltilebilir..catlak yoksa tabi..sonrasinda vites ayari sart gibi.

Edit:acera-altus arasında anlamlı bir fark varmıdır bu konuda fikir almaya ihtiyacım var.Ya da deore ile mi degiştirsem maliyet nasıl olur önerilerinizi bekliyorum

Xtr al uçar arkadaşlar bu kadar marka takıntısı yapmayın altusu tak abicim bide vites ayarını yap ha bu arada kadro kulaklarını herzaman kontrol edin herzaman bukadar şanslı olmassınız

Cevaplamam biraz abes gelebilir kimseyi rencide etmek istemiyorum sadece insanların marka takıntısına ayar oluyorum kşmse üstğne alınmasın arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Seyyah özkan Sevgili Özkan bu sitede yazmış olduğum 10 mesaj varsa ki o civardadir 5 tanesi tüketim karşıtı çevreciler başlığı altında marka konusunda ki dayatma ile ilgilidir.Haliyle mesajının asıl muhatabının ben olmadigimi düşünüyorum.Benim derdim tam olarak şudur;bisikletim giriş seviyesi bir bisiklet ve yakın zamanda kadro değişikliği düşünmüyorum lakin zırt pırt donanıma da para harcamak istemiyorum eger anlamli bir fark yaratacaksa benim açımdan bir sefer deore vs gibi bir yatırım yapmalımıyım yoksa dediğiniz gibi altus yeter de artar mi emin olamıyorum haliyle de konuyla ilgili oneri istiyorum.

@Ayktbsr aynen öyle bende senden bahsetmedim arkadaşım yaşını bilmediğim için arkadaşım diyorum sana altus yeter, hepimize yeter hani boşuna deore bilmem xt gerek yok onu demek istedim yoksa herkez ister herşeyin en iyisini kullanmak ama emin olun düzgün kullandıkdan sonra altus bile yıllarca kullanılır saygılarımla,,,

• Beğen
Tepkiler: Ayktbsr
Kadro kulağı bu kadar eğildiyse aktarıcı da bi hasar almıştır bence. ama yine de kadro kulağını değiştirip denemek gerek.

• Beğen
@Ayktbsr kadro kulağını düzelt olmazsa yenisini al bu arada yanlış hatırlamıyorsam sendeki aktarıcı 7-8 vitesli bisikletlere takılıyor senin bisiklet 7 vites olduğundan aktarıcıyı değiştirmenin anlamı yok alacaksan tekrar altus al sorunluysa ama onu da zannetmiyorum bozuk olduğuna düz görünüyor çünkü

• Beğen
Tekrardan merhaba cehaletimi mazur görün emin olmak açısından sormak istedim.Arka aktarıcıyı braketsiz almam gerekiyor sanırım yanılmıyorum değilmi?

Anlayan arkadaşlar cevap yazarlarsa müteşekkir kalırım.Bugün gün içerisinde aktarıcının siparişini vermek istiyorum

20170304_171839.jpg

Arka aktarıcı kırmızı olan yerdir. Yamuk olan yer, yeşille işaretlediğim "kulak"tır. Siz yeni arka aktarıcı alırsanız, yeni kulak gelmeyecek. Kulak apayrı bir şeydir. Sizin aktarıcı değil, kulak almanız gerek.

Şöyle düşünün, sizin jantınız yamulmuş, araba seke seke gidiyor. Siz de lastik önerisi istiyorsunuz. Ama sorun jantta. Biz size jant alın, jant yamuk diyoruz, Siz de bize "arkadaşlar lastiğin siparişini bugün vermeyi düşünüyorum, sadece anlayan arkadaşlar yardımcı olsun" diyorsunuz :acpsnr:

Geri