Scudo Sports

Arka aktarici onerisi

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Merhabalar, pazar gunu bana arabanin girmesiyle bi kaza gecirdim, sansliyim dikis bile yok, hemen batikon surulup taburcu oldum bisikletin son hali asagida, arka vites ve jant mefta, ilginctir rotor sapa saglam, herneyse yeni bir arka aktarici ariyorum, altus kullaniyordum 8 vites ekstradan ruble ve vites kolu masrafi cikmasin diye 8 vites bir urun ariyorum shimano, onerilerinize acigim

http://img.tapatalk.com/d/14/07/08/6yhy4y9u.jpg

Scudo
çok geçmiş olsun. Siz haklıydınız sanırım? zararınız karşılandı mı acaba ?

vites attırıcı olarak acera kullanabilirsiniz 50 lira civarı fiyatı var.

Ben de Alivio öneriyorum. Çok güzel yorumlar alıyorum kullananlardan..
(link)

Bisikletin halini gorunce korktum size birsey olmamis allahtan.Cok gecmis olsun bida boyle tatsiz bir durum yasamamaniz dileklerimle...
Aktarici konusunda yardimci olamayacagim pek bilgim yok mazur gorun :(

@Serkan HODANCI
Hocam 8/9 vites uyumlu yaziyor alivyoda. Boyle birsey munkunmu? Malum zincir kalinliklari farkli bu sistemlerin.

Vites uyumlulukları çoğu zaman;

6>7>8
7>8>9
8>9>10 şeklinde dir.

Zincir kalınlığı özel üretim bir şey kullanmıyrosanız uyum sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. :)

Hocam herkes 8 liden 9 luya, 9 ludan 10 luya geçerken aktarıcı zincir değiştiriyor. hatta aynakollarda bile fark ediyor. bu şekilde sistem çalışabilir ama kararsız ve ömrü kısa olur diye biliyorum. 8 liden itibaren zincir gittikçe daralıyor bide. Yoksa bu üreticiler bizimi yiyolar anlamadım:)

@ERCAN CEBECİ
Dustukten sonra adam nasilsin dedi, ayakta gorunce basip gitti, ben de sokta plakayi almayi unuttum

@Abdullah T.
Deore alcak param var da eger deore alirsam 10lu hem ruble hem de vites kolu degisecek, alivio ile altus farki nedir

@Hakan ÇELİK
Ben 8 kullaniyorum

Ben acera kullanıyorum gayet iyi.Ses çıkmıyor bile. Bazen vitesin attığını bile anlayamıyorum :) Alırsan acera al 50 tl.

Shımano'nun kutusunda yazıyor zaten aktarıcının hangi vites sistemlerini desteklediğini(Kutuda işaretli olarak geliyor zaten)..O yüzden 8/9 sıkıntı olmaz ki arkadaşımda vardı Alıvo 9'lu sistemde kullanıyordu,mesela başka bir arkadaşımda'da 8'li Alıvıo var o da baya bi eski modeli...Ha Alıvıo Ha Acera,bütçenize bağlı...

@can akıncılar
Butce onemli degil, alivio uyumlu benim vites koluna ama acera ile fiyat farki gerekli mi, altustan sonra bi fark hissedermiyim, jantlar shimano gobege gecince ucmaya basladigimi sanmistim da

Berk model yükseldikçe aktarıcılardaki kullanılan materyaller. Ürünün ERGONOMİSİ ve AERODİNAMİK tasarımlarında değişiklikler oluşur. En üst seviyelere çıktıkça neredeyse vites geçişlerinde rüzgarı bile kullanır aktarıcılar. Evet yani modeli yükseldikçe kalite, kullanım kolaylığı, kullanım rahatlığı artar.. :)

Bence vites koluna çok bağlı kalmayın. Ben 8'li kullanıyorum ama vites kolumda 7 seçenek var ayrıca yarış bisikleti ekipmanı değil. Çalışma prensibi aynı olduğu için, vitesi aklınızda tuttukça bir sorun çıkmıyor, en azından ben şimdiye kadar hiç yaşamadım.

@Emre.yıldırım
Ruble de var, iyi bir ruble 70tl civari, jant da degisecegi icin sorun benim icin

@Berk Ilgar

iyi bi biskletcide jantı duzelttırebılırsın veya sadace jant çemberı ve tellerını alırsın.

@cihat koçaşoğlu
Jant cemberi kirildi :( jant cemberi + teller de pahaliya geliyor, gobegu satacagim ondan gelen para bana katki saglar

Geri