Scudo Sports

Arka aktarıcı ayarı yardım

Tepki
305
Bisikletin arka vitesinde, vites değiştirmede aksaklıklar oluyor. arka ruble 7li ve 6dan 5e geçmek çok zor oluyor. Vitesin üzerinde iki adet vida ile ayarı yapmaya çalıştım ama tam olarak ne işe yaradıklarını bilmediğim için biraz kurcaladıktan sonra eski haline getirmeye çalıştım. o iki vidanın ne işe yaradığını söyleyebilecek olan birisi var mı??

Scudo
O vidalar vitesin çalışma aralığını belirlemeye yarar; alt ve üst dişliden zincir dışarı çıkmasın diye. Vites ayarı ile ilgili forumdaki diğer konulara da bakabilirsiniz, çeşitli kaynaklar var.

Sizin yapmanız gereken vites telinin girdiği yerdeki vida ile oynamak. Tabi eğer dişlilerde sorun yoksa işe yarayacaktır...

• Beğen
Tepkiler: benyagizz
Sevgili dostum gerekli yağ bakımının yapılmaması bile vitesin sağlıklı çalışmasına engel olabiliyor. Her ihtimali göz önünde bulundur bence

Arkadaşlar arka aktarıcı ve kollar ultegra 6700 rublem ise 105 5700. Ne yaptıysak ayar tutturamadık 3 bisikletçi gördü sorun nerde sizce? bundan önce 5700 aktarıcı kullanıyodum ve sorunsuz çalışıyordu. ruble-zincir değiştirsem sorun çözülür mü biraz eskiler ama ömrünün sonunda değiller.

@denizt
Kadro kulağında yamukluk var mı?

@denizt
Nerden biliyorsunuz, ölctünüzmü eger ölcütüyseniz neyle ölctünüz?

@denizt
Gözkarari olmuyor malesef, göz karari ile calistiginiz icin ayari tuturamamissiniz.

@denizt
İlk fotoğrafta sanki biraz sola doğru yamuk gibi göründü bana ama fotoğraftan da kaynaklı olabilir bilemeyeceğim. Siz detaylıca detaylıca bir kontrol edin bence. Kulağı söküp öyle kontrol etmenizde fayda var.

Merhaba arkadaslar arka aktariciyla ilgili bir problemim var vites en kucukte(rubledeki en buyuk dislideyken) iken ve dusuk aynakolda pedali ters cevirdigimde aktaricinin makarasi rubleye surtuyor. Bu neden oluyor olabilir ?

Merhaba arkadaslar arka aktariciyla ilgili bir problemim var vites en kucukte(rubledeki en buyuk dislideyken) iken ve dusuk aynakolda pedali ters cevirdigimde aktaricinin makarasi rubleye surtuyor. Bu neden oluyor olabilir ?
aynı sorunu yaşıyorum. Arka aktarıcı tekerleği ruble dişlisine sürtüyor. 3. vidayı sıkıyorum ama işe yaramıyır bilen var mı çözümü

Arkadaşlar arka aktaracım biraz eskimiş 2-3 dişli yarıya kadar inmiş. Bunu ne zaman değiştirmek makbuldür? Yolda bırakır mı?

@AeroKnight henüz kırmızı alarm çalmamış. Eğer yapmaya başlarsa acilen ruble değişimi gerekir ve belki de zincir...

aynı sorunu yaşıyorum. Arka aktarıcı tekerleği ruble dişlisine sürtüyor. 3. vidayı sıkıyorum ama işe yaramıyır bilen var mı çözümü
buyur hocam sorun bundan kaynaklanıyor arka aktarıcının markadanına aldan mayın tüm morke ve model mantığı aynıdır kolay gelsin.

Ben şu video çok beğendiğim videoyu paylaşayım.
Önce arka aktarıcı sıfırdan ayar yapıyor.
Sonra ön aktarıcı.

Şahsen ben ilk kez arka aktarıcıyı bu sıraya göre yaptım. 2 saatte toparlayabildim.
Tabii bir sonrakinde yarım saat yeter. Önemli olan mantığını çözmek.
Buraya göre mükemmel ayar yapsak da bisiklete binince tel gergisi değişiyor. Ve test sürüşü yapıp gidondaki pabuçtan tel gergisi ince ayar gerek.
Tüm dişlilere geçiş sorunsuz olmalı,
o dişlilerde zincir sessiz çalışmalı.

Herkese kolay gelsin.:)

Özet:ARKA AKTARICI İLK 7 Dk.
Arkadaki vites telini söküyor.
H vidası ile en küçük dişliden zinciri hizalıyor(kırmızı çizgi aktarıcı dişli zincir ve en küçük dişli aynı hizada)
L vidası aynısını en büyük dişli için yapıyor. Elle viites değiştirmeye ve büyük dişlinin sonuna kadar zorladığına dikkat
Gidondaki pabucu gevşetip ne en sıkı ne de en gevşek yere yani orta seviye ayarlıyor ki, sonra ayar payı kalsın.
Vites telinin sıkışma vb sine bakıyor. Ve gerdirerek yerine vidalıyor.
Vitesleri test ediyor. İhtiyaç halinde teli gerdiriyor.
Not arka aktarıcıda teli vidaladığımuz yerde gerdirme pabucu varsa önce burdan gerdirmeliyiz ki, vitesler normal geçiyorsa, ses vb ayarını gidondaki pabuçtan yapabilelim.
Tercümede bitti böylece.:)

Son düzenleme:
@izmet bisiklet dişlilerimde sorun yok

@Süper Dede hocam Rd A070 ve HG200-7 12-28 ruble kullanıyorum.aktarıcım 28 e kadar destekliyor. ayar vidasıyla boşluğu arttırmayı denedim ama çok sert ve sonuna kadar sıksam da fayda etmedi.

Geri