Scudo Sports

Arızalı... Bisikletçiler bozmuş yine

Bazı tanalar siboba tam bastırmadan içinde oynatıyor hava hortumun ucunu dolasıyla kırılıyor.

Scudo
Acaba yol bisikletine nasıl hava basıyorsunuz bir türlü beceremedim

Arkadaşlar yanlış anlamayın da Akaryakıt istasyonlarındaki hava makinalarına nasıl güveniyorsunuz anlayamıyorum. Ben asla o makinaların sağlıklı çalıştıklarına inanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Ben şuana kadar adaptör olsa bile yol bisikletime normal yolla benzincilerde hava basamadım makine hiç algılamadı. Sadece patlak lastik modunda basıyorum 110 a falan alıp şişmesine yakın elimle çekiyorum aniden makineye güvenmekten iyidir. Genelde 70 psi falan basıyor en fazla geri kalanı el pompasıyla 90 a tamamlamaya çalışıyorum.

Arkadaşlar benzincideki havaya,pompaya ya da adı her ne ise niçin güvenmiyorsunuz?Zarar mı vermekte bisiklete veya tekere?Gerçekten soruyorum,bilgi almak için sormaktayım.

@ahmet1905

Ben daha önce şehir bisikletimin iç lastiğini 3 defa yardım bu aletten dolayı (bilgisizlik ve pompadan dolayı) sebebi ise sanırım şu, bu aletler daha çok otomobil vb büyük hacimli lastiklere hava doldurmak için olduğundan her bi fıss diye ses çıkarmaya atıyorum 2 litre hava basıyor araba lastiğin de 32 ye ayarlarsın 33 psi yapar sonra 1 psi geri boşaltır araba lastiğin de fazla gelen hava lastik hacmi büyük olduğu için 1 psi anca yükseltiyor oda sorun teşkil etmiyor ama bisiklet lastikleri bu fazla basılan havayı kaldıramayıp gümlüyor zaten tüm hacmi ne kadar ben mecbur olmazsam basmam yanlış bilgi verdiysem de biri düzeltsin lütfen ;)

Gece bu konuya yazdım sabah 07.30 itibariyle benim ve arkadaşımın bisikleti çalındı iş yerinden

@ahmet1905 geçmiş olsun iş yeri derken. kapalı mekandan mı çalmışlar hemde ikisini.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
@dtcf31
Hem de kamu binasının bahçesinden hocam hem benim bisikletimi,hem arkadaşımın. Sağolun

@ahmet1905 umarım kamera kayıtları vardır. tez zamanda bulursunuz. resimdeki bisikleti mi çalmışlar.

@dtcf31
Çok sağolun.Evet resimdeki Xrs 40,kamera kaydı mevcut. Polise gideceğiz görüntüler ile,bakalım inşallah bulunur

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
Her tur öncesi gidip yakınımdaki istasyonda sisiriyorum lastikleri. Tabi benim ki yol bisikleti değil o yüzden bir sıkıntı yaşamadım.

@ahmet1905
Makinelerin çoğu ayarsız veya bozuk. Otomobil lastikleri bu ayarsızlığı tolere edebilir ama makinedeki basınç sensörü içerdeki havayı algılayana kadar bisiklet lastiğini yarma ihtimli çok fazla, ki tecrübeyle de sabittir. Mâlûm, lastik inceldikçe basınç artıyor, dolayısıyla risk de katlanarak artıyor. Yol lastikleri zaten incecik, iki fısla şişiveriyor; riske hiç değmez. Fatbike veya mtb lastikleri şişirilebilir ama.

Geri