arda tarifi vermedi bari ben bi tarif vereyim ama pratik bi tarif ( :
(kendi tarifim)
malzemeler:
2 orta boy domates, 1 küçük boy yumurta, bol sıvı yağ, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz
hazırlanışı:
yağı kızdır, ezme salata şeklinde doğranan domatesleri (bıçakla) suyu hafif yoğunlaşıncaya kadar kapağı kapalı bi şekilde harlı ateşte (arada karıştırarak) pişir, yumurtayı kırmadan önce tuzunu ayarla ve karıştır, yumurtayı hızlıca ve iyice yay ama sakın çırpılmış yumurta olmasın, bi kaç dk. ağzı kapalı dinlendir, sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını üstünde gezdir
yeme önerisi:
aşırı sıcaklığı gidene dek ekmeği üstüne hafif bastırarak ve her tarafında gezdirerek ye
tava önerisi:
granit
(bağımlılık yapabilir)