Scudo Sports

Arazi İçin Amortisörlü Maşa Şart mı?

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
şehir bisikleti alıp hem arazide hem yolda binmek istiyorum. uzun araştırmalarım sonucu iki model arasında kaldım. biri quick 4 diğeri de quick cx 300.

ancak quick 4 olanın rengi ve jantları daha cok hosuma gittiği için ve 500 tl daha ucuz oldugu için onu almak istiyorum. ben bunu alırken deltabisiklet'e rica etsem üzerindeki masayı söküp yerine amortisörlü masa takıp verebilirler mi?

öyle bir sey mümkün değilse bu sekilde alsam da arazide kullanabilir miyim? arazi için amortisörlü maşa şart mı?

CANNONDALE QUICK 4. 1500 tl.
(link)

http://img.artscyclery.com/big/CD3QK4B-1.jpg

CANNONDALE QUICK CX 3. 2000 tl.
(link)

http://startcycles.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/a/cannondale-quick-cx-3-bycdm3qx3.jpg

Scudo
aslında oyle çok yogun taşlık veya zorlu bi arazide gitmediniz sürece gereksiz şahsen bi zararı olmaz düz maşanın

ibt1990 'a katılıyorum , arazi çok engebeli ve zorlu bir arazi değilse gayet sürülür ama amartisörün konforunu alamazsınız işte.

Araziden kastınız ufak tefek taşlık ve toprak yok ise pek ala kullanılabilir bende de amortisörsüz bir bisiklet var girdiğim yollara inanamazsın :) Konfor konusuna gelince araba almıyoruz sadece ellerimiz biraz daha fazla titreşime maruz kalacak o kadar eldiven bunu azaltabiliyoruz. Zaten bir süre sonra alışıyor insan.

Maşanın amortisorlu olmasi demek duz yol harici boyutu ne olursa olsun girintili cikintili gectiginiz yelerde rezonansi emer ve buda surus konforunuzu arttirir.Yol daki tas ,engebe nin varligindan ziyade sureceginiz alandaki uzunlugu onemli.3 km. bir yolda 10 mt duz olmayan bir yok icin normal maşa olmasi size sorun cikartmaz.Fakat buyuk bir bolumunde engebe yani girntili cikintili ise amortisorlu maşa bu noktada sabit maşaya gore rahatlik olur.

Her ikisi ile her yolda gidebilirsiniz.Sadece surus kalienizde farkliliklar olur ki buda onemli bir etken.Ben tercihimi kilili maşadan yana kullanırım.

Herkes icin kg faktoru farklidir.amortisorlu maşa agır olsada bu sabit maşaya göredir ve sizin için fark edilebilir olmayabilir.Yorumların yanında kendinizin tecrube etmesini tavsiye ederim.

zaten alırsam kilitlenebilir maşa alacaktım ancak gerek kalmadı. dün deltabisiklet'le görüştüm ve ellerinde quick 4 olanın sadece large olanından kaldığını söylediler. boyumun 1.89 oldugunu söylediğimde large'ın boyum için küçük oldugunu, benim için uygun olan kadronun x large oldugunu ve onun da kalmadıgını söylediler.

bu durumda mecburen QUICK CX 3 alacağım, onda da amortisörlü maşa var zaten.

Konuyu hortlatacağim kusura bakmayin, Cannondale Quick CX three bisiklet Deore XT set ile 1250 Euro ya gördüm fiyat çok gibi geldi. Düşünceleriniz nedir ?

Bir kaç tur attim dağ bisikletinden sonra eşekten inip ata binmiş gibi hissettirdi, ne rahat bisikletti :harika:

Dosyalar

• 20200819_175845.jpg
    20200819_175845.jpg
    1,5 MB · Okunma: 26
Konuyu hortlatacağim kusura bakmayin, Cannondale Quick CX three bisiklet Deore XT set ile 1250 Euro ya gördüm fiyat çok gibi geldi. Düşünceleriniz nedir ?

Bir kaç tur attim dağ bisikletinden sonra eşekten inip ata binmiş gibi hissettirdi, ne rahat bisikletti :harika:

Bence fiyat çok, iyi düşünün derdim. Euro bu kadar uçmasaydı makul bir seçenek olabilirdi ama şu anki kurla hesaplandığında oldukça yüksek bir rakam.

Geri