Araştırmacı Prof. İlknur Gunturkun Kalıpçı içimizden biri Atatürk

Scudo

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
Çalışırken dinliyorum şimdi. Bilmediğim şeyler de varmış. Güzel bilgiler... Paylaştığınız için teşekkür ederim.

Düzenleme: Ses tonu çok itici yalnız :/

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.054
evet sayın Prof un ses tonu itici. Allah eşine yakınlarına sabır versin (yerine göre :) )

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.

9magiko

Forum Bağımlısı
Tepki
606
İsim
Murat Ali Güneş
Bisiklet
Diğer
Daha önce bir arkadaş daha paylaşmıştı benzer bir konuşmasını, sayın Profesörün ses tonu kadar anlatım şekli de maalesef yorucu. Ayrıca konuşmalarında doğruluğunun teyit edilmesi mümkün olmayan, bazı noktaları çelişkili birçok olay ve örnek paylaşıyor. Bütün bunlar konuşmanın özüne yarardan çok zarar veriyor bence. Şahsi görüşüm, Atatürk'ü yüceltmek ya da efsaneleştirmek adına insanların çabalamasının çok yanlış olduğu yönünde. Atatürk'ün kim olduğunu anlamak için kurduğu Cumhuriyet'e ve yaptıklarına bakmak yeterli olur, hikayelere gerek de ihtiyaç da yoktur. Mustafa Kemal'e birisi Atatürk kimdir diye sorsaydı herhalde şahsıyla alakalı bir kelime etmez, aslolanın bu milletin ileriye dönük yüzü, gelişmeye çabalayan ruhu, insanlığa saygılı özü olduğunu söylerdi.

Derler ya Atatürk mezarından çıksa şimdi şöyle olurdu, böyle kızardı diye. Herhalde Atatürk şu an dirilse birçok şeye kızardı ama en çok kendisine ya da daha geriye takılıp kalmış, hala 80 yıl önce bıraktığı noktadan bir adım ileri gitmemiş olmamıza ve halen kendisini örnek gösteriyor olmamıza kızardı. Bence Atatürk'ü ve diğer liderleri anlatmaya ya da değerlendirmeye yüzümüz olması için, herşeyden önce millet olarak bugünkü halimizi doğru görmemiz ve biraz geleceğe adım atmamız gerekiyor.

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.054
@9magiko

inanın size tamamen katılıyorum. ben çok okudum kendisi hakkında. bir insan nihayetinde. anlaşılamamış bir insan. bu paylaşım epey uzun bir video. videodaki hatalar, profesör hanımı bağlar. bunu fikir edinmek açısından yaptım bu paylaşımı. ben de biliyorum, kemalizme Atatürk itibar etmezdi ve daha bir çok şeyler.

Atatürk ü sevenlerin durumu ise işte bu

(link)

selamlar

9magiko

Forum Bağımlısı
Tepki
606
İsim
Murat Ali Güneş
Bisiklet
Diğer
@Mehmet Levent

Paylaşımınız için teşekkürler, benim yorumum da zaten konuşmanın içeriğine yönelik. Herhalde artık insanlara değil de fikirlerine (kimin olursa olsun doğru olduğuna inandığımız fikirlere) bakmamız ve bir adım ötesine nasıl giderizi düşünmemiz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx