Daha önce bir arkadaş daha paylaşmıştı benzer bir konuşmasını, sayın Profesörün ses tonu kadar anlatım şekli de maalesef yorucu. Ayrıca konuşmalarında doğruluğunun teyit edilmesi mümkün olmayan, bazı noktaları çelişkili birçok olay ve örnek paylaşıyor. Bütün bunlar konuşmanın özüne yarardan çok zarar veriyor bence. Şahsi görüşüm, Atatürk'ü yüceltmek ya da efsaneleştirmek adına insanların çabalamasının çok yanlış olduğu yönünde. Atatürk'ün kim olduğunu anlamak için kurduğu Cumhuriyet'e ve yaptıklarına bakmak yeterli olur, hikayelere gerek de ihtiyaç da yoktur. Mustafa Kemal'e birisi Atatürk kimdir diye sorsaydı herhalde şahsıyla alakalı bir kelime etmez, aslolanın bu milletin ileriye dönük yüzü, gelişmeye çabalayan ruhu, insanlığa saygılı özü olduğunu söylerdi.
Derler ya Atatürk mezarından çıksa şimdi şöyle olurdu, böyle kızardı diye. Herhalde Atatürk şu an dirilse birçok şeye kızardı ama en çok kendisine ya da daha geriye takılıp kalmış, hala 80 yıl önce bıraktığı noktadan bir adım ileri gitmemiş olmamıza ve halen kendisini örnek gösteriyor olmamıza kızardı. Bence Atatürk'ü ve diğer liderleri anlatmaya ya da değerlendirmeye yüzümüz olması için, herşeyden önce millet olarak bugünkü halimizi doğru görmemiz ve biraz geleceğe adım atmamız gerekiyor.