Scudo Sports

Aranıyor: Pokut Tırmanışı (ölü veya diri, ödüllü)

delibalta

Forum Bağımlısı
Tepki
2.945
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
UYARI: aşağıdaki metin ciddi fiziksel efor ve yaralanma riski taşıyan bir sportif faaliyetle ilgilidir. İlgilenenlerin daha önceden doktor kontrolünden geçmeleri ve sağlık açısından bir risk taşımadıklarına emin olmaları gerekmektedir. Gerekli sürüş becerisi ve tecrübeye sahip olmayanların denemesi kesinlikle tavsiye edilmez.

Memleketteki yarışların azlığı, var olan muhteşem tırmanışların bilinmemesi ve hep aynı tipte bence sıkıcı yarışların olması sebebiyle yeni bir taktik denemeye karar verdim.

Pokut tırmanışını belli sürelerin altında tırmanan ve bunu kanıtlayan ilk sporcuya ödül vereceğim.
Kurallar basit, bugünden itibaren 1 yıl içinde Rize, Pokut yaylasının stravada oluşturulan segmentinde kanıtlanabilir şekilde kaydedilmiş bir sürüşle belli değerlerin altına inen ilk sporcu belirlediğim ödülü benden alacak. Bisiklet veya bir tarih sınırlaması yok. Kurallar aşağıdaki gibi:

Çıkılacak yokuş Rize ili Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva semtinde.
Strava segmenti:
(link)

1) 18 yaş üstünde olmanız gerekiyor, daha gençseniz ve federasyon lisansınız varsa ailenizden bir izin kağıdı alıp denemek size ve ebeveynlerinize kalmış. Lisans ve imzalı izin kağıdı olmadan sürmenizi tavsiye etmiyorum.
2) Son 3 yıl içinde profesyonel-yarı profesyonel bir takımla ilişiğiniz olmamalı (Torku, Brisa vb).
3) Disiplin veya doping sebebiyle müsabakadan men cezası almamış olmalısınız.

Hedefler ve ödüller:
Belirtilen segmenti aşağıdaki sürelerde tamamlayan, katılım kurallarını karşılayan ve bu performansını kanıtlayan ilk sporcu belirtilen ödülü alacaktır.
1 saat 17 dakika altında tamamlamak: 300 euro
1 saat 10 dakika altında tamamlamak: 500 euro
Ayrıca ödül kazanan sporcunun Şenyuva Doğa otel'de 2 gecelik konaklamasını karşılayacağım.
Bir sporcu bir deneme için şartlarını karşıladığı ödüllerden sadece yüksek olan miktarı kazanır.
Kazanılan ödül için daha sonra yapılacak başarılı denemelere ödül tekrar verilmeyecek.
Farklı sporcular tarafından aynı gün içinde yapılan denemelerden en hızlı olan dikkate alınır.

Bu ödüllü denemenin devam etmeyeceğine karar vermem durumunda önceden bu konuda haber vererek denemeyi sonlandırdığımı bildireceğim.

Bir sporcunun veya benim daha iyi bir derece yapmamız durumunda süreleri yenileyerek denemeyi devam ettirme veya sonlandırma kararı bana aittir.

Sürüşün kanıtlanması:
İlk aşama Strava segmentinde eforun sağlıklı şekilde görünebilmesi. Bunun için gps kaydı yapan bir cihazla çıkılması gerekiyor.
Bunun ardından sürüşte hız, kadans, nabız, güç, irtifa değerlerinden en az 4 tanesinin kayıtlı olması gerekiyor.
Bunları sağlayan bir kayıdı Strava'ya yükledikten sonra orijinal dosyayı bana göndereceksiniz ve verilerin sağlıklı olduğu görüldükten sonra ödülü almaya hak kazanacaksınız.
Anlaşmazlık durumunda sporcu başka benzer performanslarını gösterebilir veya tayin edeceği bilirkişi gerekli açıklamayı yapabilir.

Scudo
Değişik ve güzel bir uygulama. Gidersem kesin deneyeceğim.

ilgilenen arkadaslara soyle bir bilgi vereyim yol bisikleti ile uludag segmentini 1:45 ve alti kartepe segmentini 55 dakika ve altinda yapmiyorsaniz denemeye bile girismeyin.Antreman duzeyinizi ona gore belirleyin :) tabi sadece yol kullaniyorsaniz muhakkak bu segment icin mtb calismasi yapin bozuk ve taslikli zeminde bisiklette guc uygulamasi oldukca farkli tecrube :) Huseyin seni fazla tanimayan arkadaslar olabilir bunlari yazmak lazim :) Huseyin 1:20 ve uzeri cikiyorsa kendinizi kilo basina 5 watt ve uzerini gormeden denemeyin derim .fakat sirf idris amcanin otelinde konaklamak ve muazzam pokut manzarasini gormek icin bile gidilecek bir yer.odule odaklanmayin tirmanisin ve doganin tadini cikarin :)

Sporcunun milliyeti sorun degil galiba? Ayrica e-Bike ta yasalar önünde bisiklet olarak kabul ediliyor. Bu iki noktaya aciklik getirmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@ihtiyarabi e bike konusunu konustuk o kadar saat sarj yetermi muamma :) hadi onu yetirdi nabiz kadans bilgileri ele verecektir kendisini hadi oda yetmedi idris amca gorur motorlu oldugunu :) yurtdisindan da 500 euro icin gelecek arkadas varsa tanismis oluruz kendisiyle :) Huseyin kusura bakma ben yazdim ihtiyar abiyle uzun zamandir forumdan yazismamistik :) canim cekti :)

Kaptan pedalı selamlıyor herkese merhaba dileklerimi sunuyorum .
12 km uzunluğunda olan bir rotanın ortalama eğiminin %12 olduğu bir yerde yer yer eğimin %15 %20 gibi rakamlara denk gelmesi ve oraya ben denerim demesi gerçekten bir kendini kanıtlama rotasıdır.!
Hayır ödül için demiyorum.... !
Oraya giden adam her yere gider!

Çünkü bizim çıraklık döneminde hala çırak hissediyorum kendimi , tabi herkesin kendine göre teknik ve yürüş tarzı farklı olabilir . Benim tercihim ne olursa olsun yokuş biter ! Yokuş aşağı başlar...
Bizim salya sümük ağzımızdan aktığı dönemlerde kaptan pedal kaptan pedal ttt (Trabzon-Torul-Tirebolu ) rotasını kutsal rota ve bir çok bölgenini tozunu almış bir tablo bırakmış yıllar sonra orada biten bizler bu duyguyu az çok yaşatma çabasındayız.
Bizim işimiz Karadeniz'in yükseklerinden sisin kuzeyden güneye geçememe edasıdır.!

bisikletforum'da gördüğüm en ilgi çekici şeydi.

Artık fırtına vadisinin son demleri .....
Bence gidip en azından bir deneyin.

Ben deneyeceğim :) yada denemeye çalışacağım .
1 saat altı için saatde en az 10 km / s en az 8 ila 9 km yapmanız gerekir ki . :)

Katılmadan önce ortalama bir antrenman sistemi -
-Rotaya girmeden çok iyi dinlenme ve günler öncesinden ruhani ve motivasyon için hazırlanma ..
-Minimum zaman kaybı
-Aktif dinlenme
-Hava şartları , Artık nem yavaş , yavaş düşemeye hava soğumaya başladı .
-Harita üzerinde nerede ne kadar eğim var nerede dinlenip nerede hızlanmalıyım gibi şeyleri önceden planlama .

Saygılarımı sunuyorum.
Denemesi bedava :)

ufak bir ekleme yapayım:
Ortada noter onaylı bir sözleşme olmadığından şartlarda bir açık bulup uyanıklık yapan harcadığı zaman ve enerji ile başbaşa kalır. Mantıklı biri için bisikletle Pokut'a çıkmak ne demekse kastedilen odur. Efor bir kişi tarafından sarfedilir, tamamen o kişinin fiziksel eforu ile hareket edilir. Yola 5 kişi dizilip sırayla süreriz diyorsanız boşuna kasmayın, anlarım. En basitinden orayı 1:16 ile çıkan birinin atıyorum 18 dakikada kaç eğimi ne kadar hızla çıkabileceğini bildiğimden örnek başka sürüş isterim üzülürsünüz ;)

Bulundu: Pokut tırmanışı (Koşarak çıkmalı, koşarak inmeli ve çift olarak çıkmalı) :)

Bu konudan habersiz eşimle 2019'da güle oynaya tırmanmıştık: (link)
Bundan öncesinde 2018'de Kaçkar Ultra'nın son inişiydi burası: (link)
Ondan da öncesinde bu hırpalayıcı segmentle 2017'de yine Kaçkar Ultra'da tırmanarak tanıştık: (link)

2019'da MTB ile çıktığımız gün, frenler kesinlikle benimle aynı görüşte olmasa da hayatımın en keyifli inişlerinden birini yaptım :) Çıkıştan da ona yakın zevk aldım; hatta bir sefer de bu konu için performans odaklı çıkmaya az önce karar verdim (ilk mesajdaki süreler inanılmaz zor olsa da).

2015'e ait bu konuyu nereden mi buldum? Sayın @delibalta hocam, GoPro konusunda dün 2 tırmanış yarışınızdan bahsetmişsiniz. Onları inceledim ve "tam benlik" dedim.
Sonra açtığınız konulara, forumdaki geçmişinize bakarken "aaa yoksa @delibalta ben miyim" dedim :) Latifeyi bir kenara bırakayım; uzun ve kırıcı tırmanışları, dağları, taşı toprağı seven, macera arayan bir bisikletçi... Hem de kara düzen değil; analiz yapıp, ön çalışma yapıp, sürüşten sonra detayları paylaşan birisi; kısacası hazine. Size denk geldiğime hem çok sevindim; hem de buraya üye olduktan 4 yıl sonra denk gelmeme sinirlendim...

Ben daha çocukken, bisikletin b'sini bilmezken siz 2003'te neler neler yapmışsınız: eskilerden: trabzon-maçka-sümela-camiboğazı-kulat-zigana-maçka-trabzon (12.06.2003)

Buraya 2004'te kayıt olmuşsunuz ve 2013'te harika konular paylaşmışsınız: Ekibi topluyoruz: Serkan'la kutsal rota ve kulat patikaları

Eskiliklerinden dolayı fotoğraflar patlamış olsa da verdiğiniz detaylar sayesinde hayal gücüyle bu sürüşlerde neler görüp ne kadar keyif aldığınızı az çok kestirebiliyorum.
Yine de, keşke vaktiniz ve imkânınız olsa da bu konulardaki fotoğrafları güncelleyebilseniz...

Bu arada, "kim bu değişik" derseniz ben de şöyle sürüşler yaptığım için lafı bu kadar uzatıyorum: (link)

Sadede geleyim, umarım şu güzel yaylalarda bir gün (veya hafta veya ay) beraber sürebiliriz.
Selamlar,
Saygılar.

@sccetin ben sizi 2019 civarında tesbit etmiştim. Kaçkarlara kurduğum birkaç örümcek ağını (segment) arada kontrol edip ilginç hikayeler düşüyor mu diye bakıyorum. Bir ara Rusya'dan gelen gezginleri gördüm, dünya turuna çıkmış birkaç kişi görüp hikayelerini takip ettim. Sizi de öyle farkedip bu forumda olduğunuzu görmüştüm. Fazla vaktim olmadığımdan buraları pek takip edemiyorum. Birşeyler yazmak falan zaten zor vakitsizlikten.
Zamanında forumlar çok önemliydi, 2000'li yıllarda tek haberleşme ve kafa insan bulma aracı forumlardı. Ben 2005 sonrası bisiklete ara verince hepsinden koptum ama sonra 2009 gibi tekrar spor aşkım alevlendi. 2012 yılından beri de powermetre kullanımı ve antrenman bilgisiyle hobi olarak ilgileniyorum. Kafayı vura vura öğreniyoruz :)
Bu forumu tekrar bulup zaten yıllar önce üye olduğumu farkettim. Unutmuşum gitmiş. Spora tekrar dönüşün gazıyla aktif birkaç yılda tüm o konular, yazılar vb üretildi ve o arada birçok iyi insanla da tanıştım. O zamanlar organize ettiğim Trans Doğu Karadeniz için de kadroyu burdan toplamıştım. Hala gelecekteki projeler için gözüme kestirdiklerimi takibe alıyorum. Belki birgün yeni bir tdk organize ederim, nasip diyelim.
Karadeniz güzeldir, ben orda doğup büyüdüğüm için kendimi çok şanslı görüyorum. Şimdiki hayat felsefemi ordaki ilk 18 yılıma borçluyum. Bisikletin askerliğini de oralarda 6 yıl sürerek yapmıştım :). O 6 yıl olmasa şimdiki tecrübelere cesaret edecek altyapım asla oluşmazdı.
İleride beraber sürmek üzere, Pokut çıkışı için de başarılar. Bir ara gelip kendi zamanımı iyileştirmem lazım benim de. 1:17 olması lazım 2015 yılında, 1:10 ise kendi hedeflediğim süreydi ama deneme şansım olmadı. Yukarıdaki süreleri o yüzden yazdım. Herhangi bir soru veya yorumunuz olursa beni etiketleyebilirsiniz. Denk geldikçe bakıyorum mesajlara.

Geri