Haklısınız
@brdtl canımı sıkan durumu şöyle özelyeyeyim;
Oturmuş olduğum eve 2012 yılı Şubat ayında taşındım, ilk giriş kiram 700 TL. idi, kira artışlarımı her yıl ÜFE üzerinden hesaplayarak yaptım hatta 2013 yılı 736,54 olarak çıkarken ben rakamı yukarıya yuvarlayarak 740 yaptım, hatta bazı zamanlarda hesabımı kardeşim ile ortak kullandığımızdan (hesap işletim ücretinden kaçmak için) o bazı aylarda 760 olarak yanlışlıkla yatırmış. Kardeşimin fazla yatırması heralde ev sahibinin ağzını sulandırdı ve eksik yatırıyorsunuz demeye başladı, bu arada can sıkıcı bir şekilde emlakçı devreye girmeye başladı ve kira artışını %10 olarak her sene yapmam gerektiğini söyledi, %10 artış hiç bir yerde olmaz yasalar ne şekilde artış yapıyorsa o şekilde yatıracağımı söyledim. Emlakçı geçen cumartesi günü bana evden çıkın, siz bugün çıksanız ben oturduğunuz evi 1.600 liraya kiraya veririm dedi. Yada bana 1.500 komisyon vereceksin, kirayıda 1.500 yapacaksın oturmaya devam edeceksin bugünkü ederi bu kadar dedi..
Geçmiş kira farkları için ev sahibi seni avukata verecek ve tahliye işmeni yapacak dedi, bu arada ev sahibinin oturduğum apartmanda 3-4 yan apartmanda yine bir o kadar mahallede de toplamda 10 kadar gayrimenkulü var. Bende eski dekontlarıma bakar incelerim, yasal artış ile ödemem gereken rakam varsa ev sahibinin hesabına sehven yatırılan kira farkı diye belirtirim dedim. Emlakçının ofisinden ayrılırkende bana seni avukata verecem o ilgilensin dedi, bende -beni avukata ver ozaman seninle niye konuşuyoruz, bende bir avukatla görüşeyim bakalım senin benden istediğin komisyon için ne diyecek dedim.
Akabinde emlakçı 1 saat sonra bana telefon açtı ben senden komisyon istiyorum demedim, kira farkını hesapla 1540 lira kira artışı var bu sene kiranı bu şekilde artır dedi ki bu rakamda yasal değil.
Allah kiracıları emlakçı denen ve hiç bir şey yapmadan milleti yolan o emlakçılardan korusun, ev sahibi olmak isteyenleri tez zamanda ev sahibi yapsın..