Tüm bisikletseverlere selam olsun,
Ben İstanbul-Ataşehir' de ikamet etmekte olup, Kadıköy-Moda' da butik işletmekteyim. Her gün Ataşehir' den Moda' ya arabayla gidip gelmek hem masraf olarak belimi bükmekte, hem de Moda' da park yeri bulma zorluğu beni, bisikleti sadece zevk için değil, aynı zamanda ulaşım için kullanmaya da teşvik etmiştir. Her ne kadar hayattaki en değerli mal varlığım olan 4 yıllık bisikletim yeni çalınmış olsa da, katlanır bisikletimi ve eşimin mtb' ni kullanabilmekteyim.
Çok kısa olarak bir bilgi geçeceğim. 4 sene kadar özel sektörde çalışırken, artık isyan edip, kendi işimi yapmam gerektiğini anlamam ile istifamı verip, Kozyatağı' nda 2 sene kadar restoran işlettim. 3 ay öncesinde ablam ve eşi, güney sahillerine yerleşme kararı almasının ardından işlettikleri butiğe geçerek, 3 aydır bu işi yapmaktayım. Geçen sene aklıma gelen bir fikir ile, her şeyi boyama yeteneği olan ve aslen ressam olan ablama, kendi çapımda parlak fikir olarak aklıma gelen bisiklet kadrosu boyama fikrini sunarak ilk denememizi, 3 paket sigara karşılığında satın almış olduğum kadro üzerine yaptık:
Sonrasında Türkiye' den temin ettiğim kadroları, birkaç tema bularak, önce kadroların rengine karar verip boyayıp, üzerlerine el boyaması resimsel çalışmalar yaparak, son kadromuzu da bitirme aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
Ablam yıllardır, kendi yarattığı marka için el boyaması şapkalar, çantalar vs. yapmak için butiğin arka kısmını atölye olarak kullanmaktaydı. Onlar taşınınca arka taraf boşalmış bulundu ve ben butiği devir aldığımda, bu boş kısım da ortaya çıkınca, yine kendimce parlak fikir olan ve yine 1 senedir düşündüğüm, bisiklet kafe açma fikrimi buraya uygulayabilme fırsatımı gözden geçirdim. Yaptığımız çalışmalar nihayete ermekte olup, öngörümüz olan 3-4 hafta içinde, butik olan dükkanın projesi değişip, hem butik, hem bisiktet kafe olarak işletebileceğim bir mekan haline getireceğiz.
Bir senedir yaptığım araştırmalarda, Türkiye' deki bisiklet kafeler, genelde bisiklet konseptinden çok uzakta görünüyolar. Bizim projemiz, kafeyi ön plana çıkarmak değil, konseptin tamamen bisiklet üzerine kurulması ve kendi bisikletlerimizi ön plana çıkarmak üzerine kurulmuştur.
Yine bir senedir yaptığım araştırmalarda, kadro üzerine resimsel çalışma yapılmış pek fazla ürüne rastlamadım. İlk denememiz ardından, boyadığımız diğer kadrolarımızı beğeninize sunacağımız günü sabırsızlıkla beklemekteyiz.
Yıllardır edindiğim tecrübelerin ardından, özel sektörde barınamayacağımı anlayıp, sevdiğim işi yapmanın hem bana, hem hizmet sunduğum kişilere, çok daha iyi işler çıkaracağımı düşünmekteyim. Çalışma arkadaşlarım da aynı heyecanı yaşamaktadırlar. Şimdiye kadar yaptığımız işlerde genelde olumlu tepkiler almaktayız. Şimdiki el boyaması bisiklet ve bisiklet-butik kafe projemizin de, özellikle siz bisikletseverler tarafından beğenileceğini umarak, hepinizi saygı ile selamlıyorum.