Scudo Sports

Araçlarla Mesafeyi Korumak için Makarna Bağlamak

thedewil

Üye
Tepki
83
İsim
thedewil
Bisiklet
Mosso
(link), Kanadalı bisiklet sürücüsü Warren Huska, genellikle biiklet yolu bulunmayan şehrinde araçların sol şeritten kendisine çok yakın geçmesinden şikayetçiymiş. Bunu engellemek için de kendisine şöyle bir çözüm bulmuş:
https://www.thestar.com/content/dam/thestar/news/gta/2016/10/18/cyclist-says-his-pool-noodle-makes-toronto-streets-safer-for-him/rrnoodle006jpg.jpg.size.custom.crop.1086x722.jpg
Bisikletin arkasına denizde kullandığımız makarnalardan bağlıyor, gelen araçlar da onu gözeterek mesafeyi daha iyi ayarlıyor (ya da ayarlamak durumunda kalıyor). Günde işe gidip gelirken 18km yol yapan Huska, bu şekilde toplam 8000 km yol yapmış. Bunun saçma göründüğünü fakat kendisinin önceliğinin görüntü değil güvenlik olduğunu söylemiş. Sihirli değnek değmiş gibi bir değişiklik fark ettiğini, birdenbire araçların daha iyi mesafe koyduğunu belirtiyor. Kendisini bunun için tebrik eden araç şoförleri bile olmuş.

İstanbul için de faydalı bir icada benziyor. Deneyip görmek lazım, gerçi İstanbul trafiğinde sonucun ne olacağı belli olmaz :)

Scudo
Adamlar bunun makarna olduğunu gördüğü ve elastik yapısını çözdüğü an yine 3 cm kala yanımızdan hızla geçmeye devam edeceklerdir. Sorduğunuzda da size makarnanın elastik özelliğini hatırlatacaklardır. Memleket hayvan kaynıyor yav.

Olmaz. Yapamayiz. Hem goruntumuzu, hem de performansimizi olumsuz etkiler :)

• Beğen
Tepkiler: Saim Deveci
Yüksek hızda arkaya doğu rüzgardan esneme yapıp tekere değme ihtimali var. Ancak şehir içinde gayet kullanışlı olur

Makarnanın ucuna çiviler falan koysan caydırıcı olur aslında :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
güzel düşünce ve yorumda yazan kişilerin dediği gibi olaylar olacağı kesinlikle mümkün denemek lazım şayet

@BerkEvren

Makarna çok iyi fikir.
Ben de şimdiye kadar araçlar fazla yaklaşınca sadece "iyi dileklerimi dile getiriyordum." :D

Makarnanın ucuna ucuzundan çakar ışık koysak işe yarar mı? :)

• Beğen
Tepkiler: Eto3401
Fikir çok iyi ancak mesela benim kullandığım rotada araçlarla kaldırım arasındaki mesafe o kadar az ki bazen motosikletler bile geçemiyor, bisikletler anca sığıyor. Türkiye'de makarna arabanın tekine çarpsa içindeki muhtemelen inip olay çıkartır.

Bu memlekette kazaya davetiye çıkarmaktır bu. Sırf o makarnaya yakın geçmeye çalışacaklar yüzünden bile kaza riski artacaktır.

bende buna benzer birşey düşünmüştüm
benim fikrim şöyleydi
arkaya iki tarafa uzanan metal anten gibi birşey takarsak insanlar arabaları çizilmesin diyerek bize yaklaşmazlar gibi bi düşünceyi uçlarındada küçük bayrak yada flama olabilir farkedilmesi açısından

@L@civert yok

@eatmc abicim bu terminator testere. Oyun başlasın!

Aslında şimdi düşündümde bu makarna olayı bizi bozar. Hem de fena bozar.
Düşünsenize,
Ağzı belinden aşağı, bel aşağısı ile belden yukarısı birisi ne laflar sokar bu biçim bisiklet sürücüsüne.
Düşündüm de kanım dondu!.
Kesinlikle çok tehlikeli :confused:

bel aşağısı ile belden yukarısı değişmiş birisi olacaktı.

Geri