Scudo Sports

Araçların kasti olarak bisikletlinin üzerine sürmesi

Kendilerini kullandıkları araç ile özdeşleştiriyorlar. Araç ne kadar büyükse egoları ve özgüvenleri de o kadar yükseliyor. Trafikte en çok sorun çıkaran kişilerin otobüs ve kamyon ,tır vb. ağır vasıta şoförleri olması tesadüf değil. Bununla ilgili kesinlikle bir araştırma yapılmalı.
Bunun istisnası motorcular var birde. Onların bir çoğu da özellikle belirli bir klasmanın üstünde motor kullananlar -ki boyutça büyük olmasa da bütçe olarak büyük olduğu için yine bir özdeşleştirme mevcut- sanki tüm yollar kendilerininmiş gibi davranıyorlar. Kaç tanesi ile münakaşa ettim ben bilmiyorum. Işıkta iki aracın ortasından geçmeye çalışırlar gelirler sen bisikletteyken sataşırlar. Elalemin aynasını kırarlar. Otomobil sürücüleri bazen cidden aynayı kullanmıyorlar. Ama motorlarda zırt pırt sağdan soldan aniden fırlayıp insanı şaşırtıyor. Bir gün araçlara kırmızıyken yaya yolundan karşıya geçiyorum. Birden şu kocaman yarış motorlarından birisi gaz verdi aklınca geçerken yayaları korkutacak. Yurdumdan ibretlik manzaralar.

Scudo
@DurgunDeniz
Askerde beni devriye aracı sürmem için SRC belgesi almaya eğitime yolladılar. 1 Hafta eğitim yapılan yerde sabahtan akşama volta attık. Son gün hepimizi SRC testine soktular. Testi geçemeyenlere geçene kadar tekrar yaptırıp karakollara geri yolladılar. Ben hiç minibüs kullanmamış biri olarak ertesi gün devriye ekibini alıp dağ yollarında sürüşe çıktım. Askeriye bile yapamıyor bu dediğiniz şeyi. Asıl önemli olan temel eğitim seviyesini düzeltmek. Sosyal zekayı geliştirmek, empati gibi temel insani vasıfları aşılamak. Bugün bir eğitim devrimi olsa en az 2-3 kuşak sürecek değişimler bunlar. Zamanında köy enstitüleri bunu yapıyormuş. Enstütülerin olduğu köylerde yaşam ve insanlar nesiller geçmesine rağmen çok farklı.
Kızgın - tatminsiz (Maddi - manevi - sosyal - cinsel her anlamda) ve fazlaca cesur bir toplum içindeyiz. @kürşat koçboğa Bu lafı etmek büyük bir cesaret ve tatminsizlik örneğidir mesela.

@Pabioo
Aslında kullandıkları araçlar vucutlarının uzantısı bir penis gibi oluyor.
Ne kadar büyük ego o kadar büyük..

• Beğen
Tepkiler: Pabioo
@Decsan o zaman öylesine ceza niyetine arabayı pembeye boy atma cezası verdirecekler ki libidosu düşsün ( diyaloglarda komik olur -oooo Tayfun abi 100 ceza puanını geçmişin. Pembe de senin dolmuşa yakismis gece sefere çıkma yoksa seni taciz ederler. Hahahahh )
Tacizci dolmuş şoförü muhabbeti.

@SagFan

izmirden çıkınca, sabuncubelinden manisaya giden yolu bilir misiniz?
45 /50 arası tempo ile yoldaki pürüz nedeniyle yaklaşık 20 saniyeliğine sağ şeridi ortalayarak gittiğim sırada sağımdan geçen kamyonet oldu.(sağdaki ufak emniyet şeridini kullanarak)
geçerken de kornaya basarak.
refleks gereği sağa kırsam altındaydım.
adam gibi sürmemiş mi oldum sizin deyiminizle?
ayrıca, mavişehir sasalı yolu vardır burda, bilenler bilir zaten, düzenli olarak bisikletçilerin performans yaptığı ve çok kullanılan bir rota,
4 / 5 kişi grup sürüşlerinde bile üzerimize kırıp küfür edenler var (izmir gibi şehirde evet)
bir ithamda bulunurken dikkat etmek lazım. lafın nereye gittiğini iyi bilmek lazım. siz ne kadar adam gibi sürseniz de, karşınızdaki adam olmayabiliyor.
yarın öbür gün başınıza beklenmedik bir anda ters birşey gelirse, şu yazdıgınızı yine yazar mısınız merak ediyorum...

@Ersin Yılmaz

Özellikle son cümlenize çok katılıyorum. Bireysellik önemlidir fakat bunun, bir toplumun parçası olduğumuzu unutturmaması gerekir. Cehalet, empati yoksunluğu ile başlıyor bence de.

Döveceksiniz arkadaşlar...Bunlar başka dilden anlamaz. Zincirli kilidi çıkarın yapıştırın arabasına, kendisine..Temiz iş, bir daha yapmaz

Genel psikolojileri şu anladığım kadarıyla. Bisiklet küçük ve hafif araç, eleman kendini arabasında güvende, padişah gibi hissediyor. Bisikletlileri ezik, naif, zayıf görüyor...Vursam ne olacak sanki kafasında. Ama zinciri yediği zaman anlar ne olacağını..

@korayg road rage ?

Bazen motorsiklet videolari izliyorum. Sonrasinda etkisinde kaliyorum. Geriliyorum. Ayna kirmak kapi tekmelemek geliyor içimden. Yani şiddet bulaşıcı. Zaten içinde yaşadığımız durumlar çok zor iken iyice çıkmaza giriyoruz. Olan bize oluyor.

@korayg
Bunu yapmak bisikletlilerin alehine işler.Motorcular ayna kırdılar da ne oldu?Şimdi herkes onlardan nfret ediyor.Bize de aynısı olacak.

@korayg
@korayg

Dostum iyi diyorsun da. Bi kaçhafta önce 3 kişi tura çıktık.Beyaz audi.Lüks araç. Önümüze kırdı. Yavaş ol dedik. Ters şeritten geri dönüp bize saldırdı. Silah vardı adam da.Ne diyeceksen ki böylelerine. Online ihbardan aracı fotoğraflı kanıtla şikayet ettim.Hala ceza kesilmedi adama

Yorumların çoğunu okudum. Birçok konuda haklıyız. Lakin burası Türkiye Normal de Araba Araba ya kaza da farklı iki vasıta da kaza yapsa. %100 haklı bile olsanız. POLİS gelir şunu Sorar Dikkat etmedin mi??? Ya işte yol hakkı benim kırmızı ona yanıyor geçiş önceliğim var vs vs.. Herşeyden önce kendi güvenliğimizi düşünücez.

Bazen araç kullanırken yol kenarında karşıdan karşıya gecmek isteyen yayalar var çocuk vs. YOL Veriyim de gecsinler diyorum. AMA Şunu ALTINI Çiziyorum. Ya şimdi ben yol versem başka bir gün başka şöfor gelip o çocuga yol vermicek çocuk ta yol verir ümidi ile atlıcak yola. Bunları düşünüyorum. Allah sonumuzu hayretsin. KARŞILIKLI SAYGI VE EĞİTİM ÖNEMLİ. Ehliyet kursunda Arabayı ranpa da durdur kaldır ile olmaz bu işler.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Konuşursun tepki gösterirsin kavga edersin kin tutarlar, sıkıştırır ezerler.
Konuşmazsın ses etmezsin, kin tutmasınlar dersin, nasıl olsa ses etmiyorlar derler önemsemez, yine ezerler.
Yani nasıl olsa eziyorlar. Silah falan taşıyanlar var evet, serserinin biri yüzünden hiç kimse kendisine zarar gelsin istemez. Ama hiç mi ses çıkarmayalım yani. O silahı ve arabayı o adamın elinden al hayatta hiç bir şeyi başaramayan eziğin teki olur. Dikkat edip kendimizi koruyacak kadar ekipman taşımamız gerekiyor. Biber gazı, bıçak, sopa ne varsa artık.
Ben polisten bile bas git ayağımın altına almayayım diye tepki gördüm daha ne olsun...

• Beğen
Tepkiler: pancama
@Pabioo kısa vadeli ve hızlı bir çözüm söylediğin ama sonra yarın yada başka bir yerde olaylar aynı şekilde devam edecek.
Sorun bisikletli-araç ,kadın-erkek, insan-hayvan .... çatışması yada baskısı değil güçlü-güçsüz sorunu. Son zamanlarda yaşadıklarımıza bakalım:
1- Forumda x şahsının y firmasından aldığı z ürünü ayıplı çıkmasına rağmen yasalara göre yapması gereken işlem forum üzerinde kurulan baskı ile yaptırıldı.
2- Dolmuştaki kızla ileri-geri konusup ,tokat atan ve darp eden adam önce tutuklandı sonra serbest bırakıldı. Sonra tekrar tutuklandı. Buna benzer olaylar sürekli oluyor. Bu kadar kamuoyuna paylaşılan ve baskı yapılan takipçisi olunan darp olayı var mı ? Yok
Ne yapmak lazım illa bisikletçiler ölecek sonra düzelecek mi ? Hayır zaten ölüyorlar. Yetki sahibine baskı yapacaksın o senin yerine işleri yapacak . Zaten onun için senden yetki istemiş. Yoksa senin tek başına 300.000 tane silahlı adamın , heryerde kameraların ,insanların resmi kazanı-ödediği vergisi ve sahip olduğu para ve mallarını takip edecek teknolojin yok . Bunlara sahip olan kişiye baskı yapılacak ki; sokaktaki hayduta gereken işlemi yetkili yapacak. Sen ben birşey yaparsak haydut biz oluyoruz.

• Beğen
@Çağdaş78 Hem söylediklerinizi takdir ediyorum hem de çok önemli bir eksik olduğunu düşünüyorum. Önceki iletilerimde ki özellikle bu konuya çok yazıyorum bu işin psikoloji ile alakalı olduğunu büyüklük ve gücün özdeşim kurduğundan bahsetmiştim. Gözden kaçırdığınız şey çok önemli üç hard. ÖTV. Devletin en büyük gelir kapılarından bir tanesi. Günümüzde devletin çivisi çıktığı için, hak hukuk değil, kelle başı kazandırılan paraya göre değer biçiliyor. O audili hata yapsada ezse de kıymetli çünkü araç başı 50.000 liradan fazla ötv ödemiştir...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Pabioo meraklanma ne iş yaptı ne kadar vergi verdi de o Audi yi aldı sence ?
Bir kızılderili hikayesi var.Siiyah ve beyaz iki köpek kavga ederken etraftaki çocuklara: -Bu iki köpekten beyaz olan iyiliği siyah olan ise kötülüğü temsil eder der: . Çocuklar sorar : -Hangisi kazanacak ? Yaşlı adam cevap verir : -Ben hangisine daha çok yemek verirsem .

• Beğen
hocam aksiyon kamerası öneririm tabiki öldükten sakat kaldıktan sonra haklı çıkanın anlamı yok ama sürücülerimiz her bo*u yiyip bize suç atıyorlar.

@burakefendi01 fly 6 ve fly 12 var .Sele altına montajı için dizayn edilmiş ,hem kamera hem da stop lambası.Daha sonra ön gidona sabitlenen ön aydınlatma ve kamera kombinini imal ettiler .Kullanım süresi de bu kameralardan daha uzun. Linkini veriyorum .
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri