Scudo Sports

Aracın sağından geçerken üzerine kırması(KAZA)

@MehmetErtekin

Tekrar söylüyorum, kuralsızlığın mazereti olmaz! Siz kuralları çiğnerseniz, yarın bir gün başınıza bir şey geldiğinde de hukuki olarak hak iddia edemezsiniz. Anca forumlarda ağlarsınız ama elinize bir şey geçmez. Önce kurallara uymakla yükümlüsünüz. Uymuyorsanız; sonuçlarını baştan kabul eder, sonra hak iddia etmezsiniz.
Bunun bile tartışılması gerçekten çok enteresan. Hayret ediyorum.
Yasayı gösteriyor, doğruyu söylüyorsunuz, ama adam yine de bi kulp bulup itiraz ediyor. Yasa bu arkadaşım yasa, üstünde başka bir mecra yok. Mutlak doğru bu şu an için. Bi kere doğruyu kabul edin yahu.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Scudo
a905984cfeacd6f5c2b58b449b94280e.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@MehmetErtekin bak kendinizde paylaşmışınız, bisiklet yolu yoksa, BİSİKLET DİĞER TAŞITLARLA EN SAĞ ŞERÜDİ PAYLAŞIR! Yani o şerit bisikletin hakkı, küfür yememek, kavga etmemek ya da trafikte beklememek için şeridin en sağına geçip araçları oradan geçmeye çalışırsanız, SUÇLUSUNUZ!

@mtbrhnkc

Bu tabela sol şeritin araçlara sağ şeridin araç ve bisiklete birlikte ait olduğu anlamına geliyor. Yani sağ şeridin bir kısmı bisikletlilere ait istediğim gibi geçerim araçların sağından yani. Kanunsuz bir durum yok.

@Carcass06 Polislerin bile trafik kuralina uymadığı memlekette ne kanunundan bahsettiğinizi çok merak ediyorum. Memleketin her yerinden kanunsuzluk akıyor trafikte kurallara uyarsan bu ülkede sonuç ölümünüzle sonuçlanabilir iyi günler.

@MehmetErtekin
He hocam he. Bu zihniyete doğruyu bastıra bastıra gösterip, anlatamamaktan bıktım gerçekten. Adama kanunda yazan mutlak doğruyu söylüyorsun yine kulp bulmaya kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.
Yarın bir gün sağdan araba geçerken birinin altında ezilirseniz buralarda ağlamazsınız ve hakimi ikna edersiniz umarım.
(link)
Madde 46 da dediği gibi, diğer taşıtlarla aynı sorumluluğa sahipsiniz. Sağdan geçemezsiniz! Aklı başında olan arkadaşları uyarıyorum. Gerisi zaten arabanın altında kalmadan akıllanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@MehmetErtekin

O tabelanın anlamı "sağ şeridin bir kısmı bisikletlilere ait istediğim gibi geçerim araçların sağından yani" falan değil.

Velev ki öyle olsun, bu başlığın konusu olan yolda bu tabeladan olmadığına göre o yol için geçerliliği yok. Olduğunu iddia ediyorsanız başka bir yolda aşağıdaki tabelanın varlığı sayesinde sokak aralarında 100km hızla sürmenin yasal olduğunu savunuyor olursunuz.
fft5_mf529870.Jpeg

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@Carcass06 sen uyma kardeşim, yarın bir gün araba altında kalır milyarlık bisikletin paramparça olursa hakime de böyle dersin.

@Murat B.

d66ca60a35cf9238b7c5c25bf14570b4.png

Arkadaşın kaza yaptığı yerde bu geçerli arkadaşlar. Durumun el verdiği oranda diyor gördüğünüz gibi KANUN. Yani diğer araçlara oranla daha sağdan sürmeniz gerekiyor. Siz araç trafiğiyle birlikte mi akıyorsunuz yani ben anlayamadım? Burada bunları yazmanız için hiçbir aracın yanından geçmemiş olmanız lazım bu güne kadar. Benim okuduğum trafik kurallarında araçların yanından geçemezsiniz yazmıyor varsa yazan yer gösterin lütfen yasa demekle olmuyor yazılı gösterin. Burası bisiklet forumu ağlamayın vs gibi konuşmak yerine haklı olan arkadaşınızı maganda şoföre karşı korumanızı beklerdim benim asıl sinirlendiğim nokta bu.

Bu arada paylaştığım tabela bazı yerlerde 1mt ibaresi içeriyor yani yolun sağ kısmından 1mt bisikletliye ayırmalı sürücüler. Bu tabelayı koyan da devlet arkadaşlar ben sadece yazılı olan kanun ve tabelalar çerçevesinde konuşuyorum sürücülerin ne kadar kanun tanımaz olduğunu bilmiyor musunuz? Bugün arabamdayken bile üzerime çıkıyordu birisi neredeyse. Sağına soluna bakmadan şerit değiştiren dönen sürücü hatalıdır. Olay bundan ibaret aslında.

@MehmetErtekin
Alıntı yaptığınız kanun değil, Karayolları Trafik Yönetmeliği. 103. Maddesine bakarsanız önünüzdeki aracı sağdan geçmenin yasak olduğunu görürsünüz. İlgili kısımları bu başlıkta daha önce paylaşmıştım, tekrar etmiyorum.

Karayolları Trafik Kanununda da daha az detaylı olsa da aşağı yukarı aynı şeyler yazar. Onun da 54. Maddesine bakabilirsiniz.

• Beğen
@Murat B.

Sizin dediğiniz şey sollamayla alakalı. Solundan geçin o zaman tek şeritli yolda. O zaman sıkıntı yok yazılı yönetmenliğe göre. Sorun çözüldü o zaman.

hocam öncelikle geçmiş olsun kesinlikle bir aksiyon kamerası öneririm.Öldükten sakat kaldıktan sonra haklı çıkmanın anlamı yok ama sürücülerimiz her bo*u yiyip üzerimize suç atıyor.

Konuya yazdığım son yorum budur. Önce Madde,
Madde 103/b
Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır.
Ama ne desem boş, her şeye kendince kılıf bulacaktır isteyenler. Ben doğruları, belgelerle söylüyorum. Gerisi kullananın tasarrufu.

Bu videoda hocanın bahsettiği meşhur atasözünün gereği olarak, artık çekiliyorum.

Arkadaşlar trafik kanununda bisikletler için ayrıca maddeler var. Yani aracın soldan geçilmesi motorlu taşıtlar için geçerlidir. Siz yolda giderken araba mı solluyorsunuz? Azıcık mantıklı olalım.

Madde 46 da diğer taşıtlarla aynı sorumluluğa sahipsiniz demez!

3) “Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.” Der.

Bunun yanı sıra bisikletler için ayrıca maddeler vardır trafik kanununda. Motorlu ve motorsuz taşıtların aynı olmadığını ve kanunda da farklı maddelerle yükümlülükleri olduğunu anlayalım lütfen.

Bu akşam polislerle olay yerine gittik tam olay yerini gostermek icin bana carpan adam geldi bana etmedigi tehdit kalmadi birde polislerin yaninda adam uzerime gelmeye baslasi polis tuttu adami yasladi araca tehditten islem yaparim sana dedi sesi kesildi aracin sahibi ise amcasi olay yerini kendi kafasina gore isiklarin orada oldu diyor surucu dogru yeri gosterdigi halde.

Capture+_2017-06-24-00-45-16.png

Tekrar çok geçmiş olsun olayın sonucunu da yazın lütfen.

Araç sağa dönecekse evvelden sağ şeride geçmeliydi, park edecekse de sağ şeride geçip yavaşlamalıydı, sağ şeride geçerkende sağdaki şeritte arkadan araç gelip gelmediğini kontrol etmeliydi. Pat diye aynaya bakmadan sağa kırdı olarak anladım ben, öyleyse adam suçlu. Yok adam sağa kırdı siz manevra yapıp geçmeye çalıştıysanız siz suçlusunuz.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çınar
Türkiye trafiğinde "sağından geçeyim" diye birşey asla yoktur.Bunun sebebi de şoförün aynı anda hem sağ hem sol aynasını kontrol edemeyeceğidi.Kazalarda sağlama vakası azımsanmayacak ölçüde kazaya sebep oluyor.Arabayla giderken 3-4 defa sağımdan geçmeye çalışan oldu üçünde de az kalsın onlara çarpıyordum.Yol 2 veya daha fazla şeritli ise kesinlikle sağından geçebilirsiniz zaten şeritler ayrılmış olduğu için herkes kendi şeridinden sorumludur ve sağdan geçilebilir ama sizin gittiğiniz yolda sol şeritte park yapanlar olduğu için yol zaten tek şeride düşmüş o yüzden sağlama yapmamanız gerekirdi

• Beğen
Arabanın sigortası bisikletiniz hasarını karşılamalı

Sürücüler manevra yapacakları tarafı kontrol edecek arkadaşlar hem aynayı hem kör noktasını kontrol edecek.
Karşı taraf haksız diyorum aynı zamanda her gün araç kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hevesli
Geri