Scudo Sports

Aracı üstüne kırdı, tehditler savurdu: Aziz Yıldırım-motorcu tartışması kamerada

@Serkan Mıstınoğlu
Bu videoda;
Bence araç %80 hatalı motorcunun tek kusuru var araca küfür etmesi ondan sonra motorcunun araçtakiler gibi hayvan olmadığını şuradan anlayabiliriz adam ARAÇTA AİLESİ OLMASINA RAĞMEN araçtan fırlıyor motorcunun üstüne yürüyor motorcu sadece kendini koruyor (tek kafa atmasına bakar adama o kaskla) üstüne o da yetmezmiş aracın arkasından kadın fırlıyor motorcu kadından uzaklaşıyor orada bir kadına (bin şahit ister o davranışından sonra) el kalkmaması için en doğru hareketi yapıyor
Bu videodan motorcuya korkak tanımını yapıştırmak doğru olmaz çünki kadından kaçtı çok doğru ama kendisine daha fazla tehdit oluşturabilecek adamdan kaçmadı ve bence adama da saldırmama sebebi aracın içinde aile bulunması

Scudo
Ben rus videolarini izliyorum. Daha fazla ekşın oluyor. Araç içi kamera mecbur galiba . Sarhoşu yaşlısı tek kolu olmayıp kavgaya gireni bile var.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Şuan anlamış bulunmaktayım bisiklet sürücülerinin bir alıp veremediği var motosiklet sürücülerine karşı

@notforheaven
Alip veremedigi yok
Motor suruculerini yuzde 95 apaci

SINYAL VERMEZ
MAKASLAYARAK GIDER
SAĞDAN ARADAN HERYERDEN SOKAR MOTORU
KALDIRIM BISIKLET YOLU FARK ETMEZ
ASIRI HIZLIDIR

Tum bu boklari yiyip kafasina kamera takip hata yapan araba kovalar
Karsi taraf zayifsa sover sayar ustune yurur
Yok cetin cevizse KORKAK gibi aglar

Motorcular şöyle,arabacılar böyle,tırcılar şöyle,bisikletçiler böyle,yayalar şöyle,pilotlar böyle filan..Bu tür genellemelere gerek yok..

Motorcular trafik kuralları konusunda hassas olmakta haklılar..Çünkü bir araba kadar,hatta daha fazla sürat yapabiliyorlar ve en ufak bir hata da veya bir başka aracın hatasında ölebilirler..Bu yüzden sinyal vermeyen veya üstüne süren veya kırmızı ışıkta geçen araçları uyarabilirler..Bu yüzden motorculara kızmak anlamsız..
Şu konuda kızabiliriz mesela..Bisiklet yolunda motorla sürat yapılırsa,buna kızabiliriz..Çünkü bisiklet yolu,adı üstünde bisikletçilerin yolu..Motorun orada işi yok..

@koshanerberk
Hocam motorcuyu nasil hakli bulabildiniz anlamis degilim. Kavsaktan dönen araç düz gidecekse sinyal vermez. Orda saga sinyal vermesi mantiksiz olur, yol düz gidiyor sonucta. Ikincisi kavsaktan sag seritte dönülecek diye bir kural yoktur, kavsaktan dönmesini beklemek zorundadir sonradan cikan arac. Motorcu kafasina gore saga sola kiriyor. Bu videoda motorcunun aracin gecmesini beklemesi gerekirdi, koskoca yavaslamasi ve dikkatli gecmesi icin sari isik yaniyor donuste. Aynisini kendisine yapsalar bu sefer de kendisi hakliymis gibi ki o zaman gercekten hakli olurdu, bu videoyu yine atardi.
Motordu yuzde 100 haksiz o videoda, yol kendinin zannedip milletin sagindan solundan geciyor. Öyle motor sürülmez.

ben bu motorcuları anlamıyorum. emniyet şeridinde giden, iki şerit arasında yani iki araç arasında aynaları silme geçen, en sol şeridin solunda yani bariyerle çizginin arasından hızla geçen, makasları vs saymıyorum ihlal üzerine ihlal yapan bu motorcular biri sinyal mi vermedi hatalı sollama mı yaptı hemen hakaret etmeye başlamalar arkasından gazlamalar dikiz aynısını indirmeler vs. ben anlayamıyorum. trafik kurallarına nizami uyan motor kullanıcısı elin parmaklarını geçmez kimse kimseyi kandırmasın.

videoya gelecek olursak aslında abartılacak bir durum yok. normalde evet sol şeritte olduğu için sinyal verip geçmeliymiş ama vermeden geçmiş yapacak bir şey yok. mesafeye bakıyorum mesafede gayet yeterli. hani motor için düşme tehlikesi yok. haklıyken haksız duruma düşmüş. böyle durumlarda hemen duyar kasanlar ya işte motorcuyu fark edin vs hiç samimi değil maalesef.

neyse nereye gelicem. ben aziz'in durup atarlanmasına şaşırdım ilk izlediğimde. kapıyı açmalar falan. ulan diyorum bu adam terminatör gibi giyinmiş adama nasıl atarlanıyor falan diye düşünürken korumalar arkadan yetişti :D bende diyorum hele :D

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
şu an mesajınız sayesinde bir şeyi yazımda eksik yazdığımı belirttim orada yol önceliği konusunda haklı haksız tartışmasını yapmıyorum orada araç haklı olabilir ama sonrasında olan olaylar hakkında yazdım ben mesajımı

@aeneskral motosiklet sevdalisi olarak sonuna kadar katiliyorum. bende yakinda o kervana katiliyorum ama bu iki yuzluluk durumunu kabullenemiyorum. sen 1500 tane kural ihlali yap, hepsindede bahanen "ama otomobil gibi gidersek ezerler" olsun ve biri sinyal vermedigi an cullan tepesine. buna yokum iste. kural varsa herkese var. bisikletci olan banada var kamyoncu tirciyada var. cok goruyorum sahilde kirmizi isigi tinlamayip uzayan bisikletcileri sonra sagdan soldan araclar ustune ustune gidince auuv. ne auv?

Yeter ya kardeşim kaç gündür aynı mevzu. Bilhassa yöneticilerden ricam akıl sağlığıma mukayyet olmam için bir an önce bu konunun kapatılması. Yer aziz gök yıldırım oldu.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Motorsiklet sürücüsü hangi takımlı acaba :)

@Serkan Mıstınoğlu Çok üzücü görüntü.

Kim haklı derseniz de, bence ikisi de hatalı. Yaya normalde karşıdan karşıya oradan geçmemeli, hadi geçtin diyelim biraz daha dikkatli geçmeli, ama ben de zaman zaman aynen bu şekilde koşarak geçiyorum bu tip yerlerden, o yüzden kızamıyorum. Motorcunun bu şekilde bir trafikte bu kadar hızlı gitmesi de çok büyük hata. Neyse ki bir sakatlık yok.

• Beğen
kopru trafigine giren herkes biliyor bu sahnelerin nekadar korkutucu oldugunu. biz adim adim ilerlerken arabayla adamlar 80le 90la geciyor yanimizdan. hic mi korkmuyolar acaba okadar arabadan ya biri inerse? ya biri fenalasip kapiyi acmak isterse? sonuc olumle sonuclanir.

ben acik soyliyim. Bu motorcuya fazlasini yapardim. Artist gibi adam sinyal vermedi diye sola gidicekmis gibi yapip, araci saglayip olay cikartan kendisi. Ben hem arac hem bisiklet sahibi olarak, araba kullandigimda yanimdan boyle gecen motorculari gorunce korkuyorum. Cunku beyin yoksunu bi tiplere vurursam benim de kendisinin de hayatini kararticak.
Adam bu bilincsizle aparkatlarla az bile karsilik vermis. Evet arabada aile var, ve senin beyinsizliklerin yuzunden aile mahvolur. Isin sakasi olmaz, ders vericem diye!

motorcu net haksız, şerit değiştirirken sinyal verilmiş ne diye yalan söylüyor ki motorlu

• Beğen
@Cem cm
Tabiki haklı, arba sinyal vermiş ve manevraya zaten başlamıştı. Kesinlikle motor haklı :snzdglsn:

Geri