Scudo Sports

Aracı üstüne kırdı, tehditler savurdu: Aziz Yıldırım-motorcu tartışması kamerada

burası Türkiye hocam. oto kontrolü devre dışı bırakır hava atarız. bak ben kullanıyorum diye.. vlogcular onları bulur ...:)

Scudo
Benim videoda gördüğüm tek şey koskoca bir döneklik. ''Sinyal ver ulan''dan, ''sinyal ver abi dedim'e dönüşler.
Bu ülkede polis var, hata yaptı diye birisinin peşine takılmak kimsenin hakkı-harcı değil. Kafasına kamerayı takanın bir tarafları kalkıyor. Ama ben trafikte bir tane bile sinyal verip şerit değiştiren, şeridinde trafikte seyreden motorcu göremiyorum. Tam tersi sürekli şerit değiştiren, genellikle emniyet şeridini kullanan, bir yere gittiklerinde motorlarını otoparka değil yaya yoluna park eden insanlar görüyorum hep.

Kimse kendi pisliğini temizlemeden başkasının ayıbını araştırmasın. Motorcu arkadaşa çok iyi olmuş. Keşke bir de dayak yeseydi. Bir daha böyle her önüne gelene ''lan-lan'' şeklinde artistlik yapmaz.

@Riverside

Dostum yazan eline, düşünen beynine sağlık. ne yazıkki bir kısım motorcu tayfası steppenwolfdan börntobivayılıd ı dinlediğinden beridir bir cehennem meleği olma evrimine girmiş durumda. Ben bu motor denilen iki teker bol beygirlik oyuncaklar üzerine bu kadar çok kutsallık izafe edilmesine bir anlam veremiyorum. Tabi motora binende de otomatik bir sitivmakquinleşme sendromu yaşanıyor. Yazık.

Genelde motorcu haksız olsa bile motorcuyu savunurum ama bu videoda gerçekten motorcuyu savunacak bir şey göremedim.

Olayı duyunca zaten günahım kadar sevmediğim Aziz YILDIRIM'a çok kızmıştım. Videoyu seyrettim kızgınlığım geçti. Bana gelse o şekilde yolda bu hareketleri yapsa çok daha fazla tepki verirdim. Dayağı yemediğine dua etsin. Her şeyin bir adabı üslubu var. Sinyal vereceksin lan dersen adama "tamam abi" dedittirirler böyle.
Her kamera takan kendini sosyal platformlarda gündeme taşıyacak hareketler peşinde. Ben de motorsiklet ile çok sürücü uyardım ama kimse bana tepki göstermedi ki yaşadığım yer Trabzon, yani atarın başkenti

Bunun bir benzerini ayni sekilde saga virajli olan versiyonunda bir grup motorcu başbakan korumaları ile yaşamıştı. Bagajdan otomatik tüfekleri çıkartıp biraz küfür ve tartaklama tehdit vardı. Yoksa aynı yer mi ?

Bu motorcu Aziz Yıldıvım'a hakaretten müebbet yer, ben diyim.

Tanıdığım takip ettiği, taktir ettiğim çok sayıda motorcu arkadaşım var.

Motorlara ve bisikletlere araç gibi davranılmıyor ve hakları gaspediliyor evet doğru.

Fakat pek çok motorcu da kendisi araç gibi davranmıyor bu da doğru.

"Motorcu duyarı" kasmadan önce "motorcu" gibi davranmak lazım.

Su akar yatağını bulur, birlikte yaşama kültürünü öğreneceğiz. :)

Motorcular, arabalar tarafından tiye alınmayınca kendilerini serseri sayko falan sanıyorlar. Bir de üstüne aksiyon kamera ki...

Sinyal vermeyen aracı paldır küldür yakalarken kendisi aynalarına ve sinyaline dikkat etmiş mi diye sormak gerek motorcuya :)

Herkes motorcuyu suçluyor..Vay be..!

Motorcu Aziz'e ''Sinyal var lan'' demiş mi?
Yooo..
Lan ifadesini Aziz'in yüzüne söylememiş..Adamın dediği ''sinyal ver,sinyal..''
Sonra ''sinyal vereceksin'' filan..Ben bir LAN ifadesi duyamadım..Bilakis LAN ifadesini Aziz kullanıyor..Hem de birkaç kez..!Sonrasındaki homo erectus'lardan hiç bahsetmeye gerek yok..

Konu sinyal..Nedir bu sinyal?
Eğer iki teker üstündeyseniz,bu sinyal yüzünden ölebilirsiniz..Çok çok önemli bir konu bu..Arabalar için sinyal çok önemli ama iki teker için hayati..Motorcu bu yüzden tepkili..Video öncesini göremiyoruz..Motorcu belki düz gidecekti ama Aziz yüzünden sağa kırmış olabilir de..Bu yüzden tepki vermiş de olabilir,sağa döneceği halde Aziz'in sinyal vermemesine kızmış da olabilir..İki durumda da motorcu %100 HAKLI..

Araç bir taksi değil,bir jeep..Yani büyük bir araç ve sinyal vermeden dönüş yapıyor..Normal mi bu?Bir tırın sinyal vermemesi ile bir taksinin sinyal vermemesi arasında ciddi fark vardır..Jeepte bir tır değil ama iki tekerlekli bir araç için büyük bir araç..Bunu da es geçmeyin..

Renkli camları olan bir aracı uyarmak biraz deli cesareti..Bunu da söylemek lazım..Çünkü araç içinden 5 kişi aynı anda fırlayabilir veya bir kişi elinde pompalı ile aşağı inebilir..Bunu da bilemezsiniz..

Buradaki konu motorcunun Aziz'i uyarması değil..Aziz'in kendisini trafikte uyaran bir kişiye dayılanması,aracı önüne kırması,korumalarını üstüne salması..

DAĞ BAŞI MI BURASI?
Trafikte bir insan,başka bir insanı uyaramaz mı?
Hiç mi trafikte birini uyarmadınız?
Mesela aracınızın kapısı bazen tam kapanmamış olabilir..Yanınıza biri yanaşıp,''kapın açık'' diye bağırsa ''ne kapısı lan?'' mi diyeceksiniz?

Trafikte kırmızı ışkıta geçmek suçsa,sinyal vermemekte suçtur..Burada bir suç var ve suçu işleyen uyarılıyor..Ne yazık ki hemen herkeste suçluyu uyaranı ARTİST ilan ediyor..

Ondan sonra da ''niye bu millet iki teker üstünde değil?'' veya ''niye bu kadar trafik var?'' falan filan..!

@fthgzl79 Siz videoyu izledinizmi gerçekden motorcu arkadaş 1.ve 2. saniyeler arasında sinyal ver''lan''diyor iyi dinleyin.

@fthgzl79
Motorcunun haksız olduğunu düşünmüyorum sadece 180 döndüğünü söylüyorum.videoyu birkaç kez daha izledim, onu 540 olarak düzelteyim öncelikle.

Bence motorcu ilk sinyal ver dediği ana kadar haklıydı. Sonra basıp gitse bir şey demezdim ama aranmış o da... Belki kötü gününe denk gelmiştir bilemiyorum.mesela biz bisikletçiler de bir sürü sorun yaşıyoruz ama en fazla bağırıp uyarıp gidiyoruz, çünkü manası yok. Aziz Yıldırım ise özür dilemeli veya en kötü onu takmadan basıp gitmeliydi. Kısacası 2 taraf da haksız.

Videonun başını göremiyoruz demişsiniz. - Yanlışsam düzeltin - bu videoyu İnternete motorcu yüklemiyor mu? Yani istese olayın öncesini de ekleyebilirdi. Ben orada art niyet ararım arkadaş. Trafiğin içinde biri değilim ama sanki motorcu abartmamış mı?

Ekleme: videoya birkaç kez daha baktım. Video açılır açılmaz sağ farda yanan bir ışık var ve bana fren ışığı gibi gelmedi o... Olay motorcunun sinyali görmeyip atarlanması, korumalar gelince 540 dönmesinden ibaretmiş. :kptmya:

Ekleme 2: sinyal değil fren ışığıymış. üstte yazdıklarımı silmiyorum.

aziz bey çocuğu yaşında birine üstelik haksızken net artistlik yapıyor bu net.o çocuk motorda yani savunmasız.bir de sıkıştırıyor.yetmiyor korumalar biz geççez sen sonra devam edeceksin diyorlar.hayırdır ahlak yoksunları hayırdır terbiyesiz insanlar ?
diyelim ki bu genç hatalı.biz büyükler böylemi yapmalıyız ?
o jeepli ve koruma denilen tiplere gelince ALLAH(CC)kibiri sevmez.kibir çok kötü bir şeydir.yanlarına kalmayacağından çok şükr ki eminim inşallah.
motorlu genç kardeşimize çok geçmiş olsun diğer şahıslar da beteri ile imtihan olsunlar inşallah

Bu bisiklet sürücüleri ile motosiklet sürücüleri arasında tam olarak anlam veremediğim bir geçimsizlik var. Motosiklet sürücüleri 'ne o öyle altı üstü bisiklet o kadar para verilir mi' diye laflar savurur. Bisiklet kullanıcıları da 'yav bu motorcular (motosiklet sürücüleri) ne kadar artist be kardeşim' diye. Sanki aradamızda bir kıskançlık, çekememezlik var.
Motosiklet in avantajı ufak ve seri bir alet, tabii ki aralardan derelerden, emniyet şeridinden sürecek. O motosiklet sürücüleri otomobil kullanıyor olsa ben hayal edemiyorum İstanbul trafiğini. Ayriyetten bir bisiklet sürücüsü olarak bende mümkün olduğunda aralardan geçiyorum. Ve sürekli olarakta emniyet şeridini kullanıyorum. Biz bu aletleri yeri geldiğinde trafikte avantajlı olduğu için kullanıyoruz. Bu arada ben hiçbir polisin bir motosiklet sürücüsüne niye araçların arasından sürüyorsun niye emniyet şeridini kullanıyorsun diye ceza yazdığını ne gördüm ne duydum. Trafikte bisiklet ve motosikletin avantajı budur zaten.

İki tarafın da haklı ve haksız olduğu yönler olabilir. Motosiklet sürücüsü haksız bile olsa araca veya sürücüsüne zarar verecek bişey yapmıyo. Bağırıyo mu, duymazdan gel gitsin, bilemedin sen de bağır geç yani nedir derdin.

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
@Çağdaş78
Yok abi orası 15 Temmuz Köprüsü Beylerbeyi bağlantı yoluydu, burası tahminen Altunizade taraflarına- çevre yoluna bağlanan bir ara yol.

Geri