Scudo Sports

Araç sürücülerinden asla anlayış beklemeyin

@Türka¥

Sanırım bu çözüm olabilir. Ehliyet öncesinde 3 ay 5 ay trafikte bisiklet sürme mecburiyeti olsa bazılarına bisiklet sürme zevki aşılayacağı gibi bir kısmınıda nasıl insanlık dışı davranışta bulunmaması gerektiği empatisi kazandırabilir. Fantezi işte ama bu ülkede ummadığın şeylerde olabiliyor.

Scudo
@Mustafa Kocabaş Biz o yolu çok sık kullandığımızdan dolayı artık insanların göre göre alıştığını düşünüyorum genelde sollarlarken diğer şeride girerek geçiyorlar.Dikkat etmen gereken bazı şeyleri söylim sana kedigözleri yüksek hızlarda tehlikeli olabiliyor,şerid çizgisi üzerinde gitme yol ıslak olunca çok kaygan oluyor,köprüde aydınlatma yetersiz akşamları kesinlikle aydınlatma olmadan geçme.Olabildiğince sağdan git otobüslere dikkat et ben daha hiçbirinin diğerleri gibi mesafe bırakarak gittiğini hatırlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Arkadaşlar bugün Fenerbahçe tesislerinden Maltepe cezaevine gelirken o arada iki maganda arkamda kornayı köklediler. Akılları sıra eğleniyorlar. bende ne yapıyorsunuz der gibi elimi havaya kaldırdım. Adamlar arabayla şeridi kapatıp önümü kesti. Ama bisikletten inince beni yakından görünce cesaret edemediler.. Sözlerimle dövdüm ikisinide.. Ama sabrım ne kadar dayanacak bilmiyorum. Bu ülkede nerede bisiklet süreceğiz?? caddede maganda, bebekte maganda, otobanda maganda, evinin etrafında ara sokakta bile eğitimsiz hayvanlar var.. Bakalım ne kadar dayanacağım:(

@SommAtte

Geçmiş olsun , ve bu magandaların çoğunun kaybedeceği birşey yok onun için çok tehlikeli olabiliyorlar.

Araç sürücülerinin çoğu, diğer araçlara ve insanlara vurup kaza yaptıkça araç kullanmayı öğreniyorlar. Ehliyet alacaklara, motor eğitiminden önce psikolojik destek, manevra kabiliyet ve güvenli sürüş eğitimleri verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Trafikte karşılaştığı olumsuz herhangi bir durumda nasıl tepki vereceğini, ne yapacağını bilmeyen çok insan var. Geçen yıl bana da bir araç şoförü çarpmıştı. Kendisini sıkıştıran araca vurmak yerine, gelip bana vurdu. Olay aslında bu kadar basit. Mallarına zarar geleceğine, canlara zarar gelsin mantığı son dönmede fazlasıyla hakim. :)

3 Aracıda kullanıyorum.Kimse kimsenin hakkını gasp edemez.Türkiye'de araba kullanırken sıfır geçen araçlar var yanımdan.Motor kullanırken 2 metre önümden dik geçen araçlar gördüm.Bisiklet kullanırken yaşadıklarımı saymıyorum bile.Ancak kullandığınız yol sizin için aşırı risk oluşturmamalı.

Emniyet seridi olmayan yollarda kullanmaktan kacinin arkadaslar. Emniyet seridinde giderken bile arkanizdan carpiyorlar, gerisini siz hesap edin.

ülkemizdeki ehliyet sınavını biraz zorlaştırsalar çoğu insan sınavdan geçemez gibi geliyor bana..

madem bu ülkede bu şekilde ehliyet veriyorlar, devamında ingilteredeki 2 yıllık deneme dönemi uygulanabilir. ingilterede yeni ehliyet alanlar aracın önüne ve arkasına "L" (learning - öğreniyor) harfi yapıştırır, deneyimli sürücüler de buna göre davranır uzak durur. acemiler bu staj döneminde belli bi puanda ceza yerlerse tekrar sınava giriyorlar. tabi durum hassas olunca yanlış yapmamak için daha çok gayret ediyorlar. zaten olması gereken de budur.

ancak ülkemizin sorunu eğitim yetersizliği değil sanki.. insanlarımız kendilerini zorlamak istemiyor, öğrenmek kimsenin içinden gelmiyor, bi boşvermişlik bi vurdumduymazlık bi tembellik sözkonusu.

Ankara'da anayollarda bisiklet sürüyorum. Bence yol tek şeritten fazlaysa kesinlikle yolun sağına yanaşmamalı bisikletler. Ben özellikle şeridi ortalıyorum. Ortalama 20-25 km hızla gidiyorum. Zaten sanırım trafikte maksimum 40km/s hız limitimiz var. Şeridi özellikle ortalıyorum ki bisikletin de bir "taşıt" olduğunun farkına varsınlar. Biz kenara çekildikçe daha fazla üstümüze gelecekler.

@Türka¥
Evet ulkemizde insanlar ogrenmek istemiyor bir tembellik soz konusu ama asil olarak ulkemizdeki sorunun temeli egitim eksikligi egitim ailede baslar insan haklarini,genel ahlak bilgisinin temellerini aileler atar ve yillar gectikce o temelin ustunde sekillenir hersey bizim ulkemizde ailelerin bir cogu bilgisiz bundan dolayi temel yok denecek kadar az yillar icinde insanlar kendilerini gelistirmeye degil sistem icinde var olmaya calisiyorlar buda sure gelen sistemin devam etmesini insanlrin gelisememesine neden oluyor daha yasanabilir bir ulke icin cocuk yetistirecek anne babalarin bilgilenmesi lazim bunun icinde egitim denen swyin tamamen degismesi lazim suan ulkede egitim megitim yok cunku

• Beğen
Tepkiler: Cengo
Ben videoyu izledim ama siyah arabanın bisikletlilere yaptığı kasten bi hareket olduğunu düşünmüyorum. Karşıdan gelen beyaz araba-yine karşıdan gelen siyah araba ve bisiklet aynı hizada denk gelince bu manevrayı yapıyor siyah araba yani beyaz araba kendi şeridinde gidiyor siyah arabada öyle ama siyah arabanın şeridinde bisikletli var ve karşı yönden gelen araba ile aynı hizada çakışınca bu manevra hasıl olmuş ve bunu bisikletli arkadaşlar üstüne alınmış. Videoyu dikkatli izleyin ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum...

iett otobüsleri çok tehlikeli paldır küldür geliyor sağ şeritte babasının oğlunu tanımıyorlar.birde karşıya geçmek için yolun ortasında bekleyen yayalar araçlardan beter oluyor bazen...

böyle yollarda genelde arkadan gelen aracın geçebileceği kadar alan bırakmıyorum. araç geldiğini farkedince açıyorum yolu. doğal olarak frene basmış oluyor. ama gene de sık sık böyle olaylarla karşılaşıyorum tabii. kasten yapmaktan ziyade ben burdan geçerim diye düşünüyor sürücüler. tabii bisiklet sürmedikleri için hiç. durumu anlayamıyorlar.

Birde şöyle bir yaşanmışlık var. özellikle ışıklarda duran otobüs ve servisler şlakssss diye havalı kapılarını açıyorlar. İki kez bu tip bir tehlike ile yüzyüze geldim. Siz siz olun ışıklarda sağdan seyrederken temkinli olun. ne biliyim otoların kapılarını açmasını geçtim, servis ve otobüsler sırf hava almak için kapılarını şlakssss diye açıyorlar ne biliyim araçlar arasından insan çıkıyor, ayı çıkıyor.
Birde magandanizme karşı fazla uğraşmayın. Çoktan onlar kazandı ve bizler kaybettik.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
ben daima yolun ortasinda giderim onlarin yavaslamasini saglarım sonra yol veririm :) ne kadar sağa kaçtıysam o kadar risk arttı bende sağ şeridi kullanmiyorum artik.

Geri