Scudo Sports

Araç sürücülerinden asla anlayış beklemeyin

Daracık yol emniyet şeridi yok çizgiler neredeyse silinmiş ayrıca baya da işlek bir yol bence orada hızla gidip(bisiklet içinde hız sınırları olduğunu unutmayın) test yapmanın pek bir manası yok daha boş sakin yollar seçilebilirdi, dikkat etmek zorundalar diye birşey de yok evet birçok öküz var ama bu araç sadece yakın geçmiş diğer şeride girmek istemediği için, bence abartılacak birşey yok burası Türkiye, avrupa değilki araçlar bisiklete yol versin burdan atıp tutmak kolay, bu atıp tutan arkadaşları icraatta görmek isterim mesela Bisikletli Ulaşım Platformu etkinliklerinde yada kendine yakın geçen aracı durdurup kafa göz dalarken... Sadece burdan tüm araç sürücülerine hakaret etmekle olmuyor sonuçta bizlerde motorlu araçlar kullanıyoruz birzdaha çift yönlü düşünün.

bu konuyu yada tek bir kişiyi hedef alarak falan yazmadım sakın yanlış anlaşılmasın genel olarak bu konudaki görüşlerimi bildirdim :)

Scudo
Benim de başıma buna benzer olay gelmişti. Hemde bomboş bir yol, nadiren araç geliyor ama iş o ya iki araç ve ben aynı hizaya geliyoruz yanımdan silme geçen araç biraz gaz kesse herkes rahat edecek ama, olurmuuu! Bir de çok dikkat ettim, araçlar bisikletliye yarım metre mesafeden giderken hareketli bir araca kesinlikle o kadar yaklaşmıyor yani malının alacağı zararı düşünüp bisikletliyi sıkıştırmayı seçiyor.

• Beğen
Tepkiler: karankabul
@Reahax

ilave olarak;
- yanınızdan geçen araçtaki evrimini tamamlayamamış birisi bağırarak korkutmaya çalışabilir
- kamyonetin arkasında oturan 2-3 kişi el hareketi çekebilir
- motorlu kuryeler bile sizi geçer geçmez önününde zınk diye durabilir (sen yapma bari)
- taksiler gördükleri halde görmemezlikten gelebilir, asla ticari araçlara güvenmeyin

@Decsan

" Gerekirse seleyi sökmeye kadar yolu var işin" Bu süperdi, hiç aklıma gelmezdi :) :harika:

Ahhh! Yarama tuz bastın kardeşim.

Aynı zamanda bir motorcu olarak bu sorunu çok sık yaşarız. Kırmızı ışıkta dur, adam arabayla yanına gelir iyice yanaşır, neredeyse ayağını ezmeye çalışır.

Bisikletle giderken sanki yol onun malıymış gibi "kenara çık" işaret yapar...

Fakat açıkça söylüyorum direksiyon başında iken motorculara, bisikletlilere ve çiftçilere her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum ve çevreme anlatıyorum.

Not: Çok sayıda kültürlü-bilgili sürücü tarafından saygı ve yardım gördüğümü belirteyim. Sizin konunuz vasıtası ile bu tür sürücülere buradan teşekkür ederim.

Birkaç hafta önce bir kamyon sürücüsü kamyonunu döndürmeye çalışıyordu, yoldan da sadece ben geliyordum, zart diye önüme kırmak yerine kibarca benden yol istedi gülümseyerek, ben de bekledim kamyonunu döndürmesini, döndürünce de başıyla selam verip teşekkür etti. Şimdi büyük ihtimalle ilkokul mezunu olan bu kamyon sürücüsüyle o Audi sürücüsünü kıyaslıyorum, ne kültürü ne eğitimi arkadaş, biri adam diğeri yaratık işte.

Bu video izleiştim YouTube ama bunu fark edemedim cidden Haklısınız Audi sıyırarak sollamış

Bende bu sebepten kaza Yaptım bu gün yol Bisikletiyle cidden bunların ayrı bir eğitim alması gerekiyor

Geçen ay Çanakkale-biga'dan, Karabiga'ya giderken köy yollarından gidiyorum mecbur çok güzel dümdüz bir yol tarif ettiler eğim neredeyse yok denecek kadar yollar köy yolu iyi kötü asfalt var iki taraf hep tarlalık ekinler boyumu geçiyor çizgilerin Hizasında mecburen içeriden gidiyorum günlerden de pazar olunca herkes Karabiga'ya denize gidiyor ama ne var ki bir iki araç dışında onlarda 34 plaka yakın geçen olmadı.Yerli halk karşıdan araç geleceği zaman ona göre hız kesip bekleyip karşı şeride geçerek normal araba sollar gibi geçtiler. Sanırım yaşadığımız yerlerde bisiklet kullanımı ne kadar fazlaysa oranın halkı bisikletliye o kadar saygı göstertiyor.

savunma sürüşe devam 50 yıl sonra belki düzelir bazı şeyler

Bisiklet kullanım oranı ve görünürlük arttıkça bu gibi sorunlar çözülebilir diye umutlu olmak istiyorum. Toplumumuzda neden bilmem çoğunun içinde kalmış ve iyice şişmiş başkasına sataşma hastalığı var.

Nadir görünen bir davranışı aktarmak istiyorum. 2 gün önce hafif eğimli bir rampayı tirmanırken kontrolsüz bir kavşakta sağ taraftan 2 araç gelmekteydi. Gittiğim yönün tersi istikamete gireceklerdi. Ben de durup geçmelerini bekledim. Öndeki önümden geçip gitti. Arkadaki durdu bana geçmemi işaret etti. Hemde 10 metre geride durdu. Çok şasırdım. Elimle teşekkür işareti yaptım. O da kafasını sallayarak mukabele etti. Umutsuz olsakta böyle insan olanları da var. 1 ayda 2 defa denk geldim.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
Konusu açılmışken size bir şey sormak istiyorum. Üniversiteye bisikletle gitmek istiyorum ama sırf bir yer yüzünden gözümde büyüyor.

Adana'dakiler bilir set üstünü, baraj üzeri köprü gibi bir şey. Sağınız uçurum, gidişte de dönüşte de. Yol iki şerit, gidiş ve geliş. Sağda güvenlik şeridi yok denecek kadar az. Bir de kedi gözü sıralı emniyet şeridinde. Hız sınırı 30 güya, ama arabalar 70 ile gidiyor. Ben arabayla giderken sürekli arkamdakilerin korna ya da sellektör ile dibime girmesi yüzünden 60'ı geçmek zorunda kaldığımdan iyi biliyorum. Belediye otobüsü bile 70 ile gidiyor :D
Şimdi bu yolun neresinde gitmeliyim ben?

http://static.panoramio.com/photos/large/102216290.jpg

Bisiklet sporuna doneli yaklasik bir ay oldu ve bu surenin hepsini Belgrad Ormani'ndaki suruslerle gecirdim. Belgrad Ormani malum trafigin en az oldugu yerlerden biri. Buna ragmen ve ramazan ayina denk gelip, populasyonun dipte oldugu bir donem olmasina ragmen, orman ici kisa tirmanis segmentinde surus yaparken, bir adet tahminim yirmili yaslarinin basinda bir velet, doblosu ile beni korkutma amacli seridime gecti ve son anda suratinda siritma ile kendi seridine kacti. Yanimdan son surat gecen bmwli tipleri saymiyorum bile. Orman icinde adam 70-80 km/h ile yanimdan geciyor. Ulan bir yavasla, belki basim doner, dengemi kaybederim, aracinin onune duserim. Nispet yapar gibi niye yanimdan gecerken gazliyorsun. Gercekten garip Turk insani davranislari gozlemliyorum. Bir gun usenmeyecegim bisikletimle bu serefsizleri orman icinde mangal yaptiklari yere kadar takip edip agizlarini burunlarini dagitacagim. Fena dolmus haldeyim.

Herhalde buradaki cogu arkadaslar gibi hep yogun trafik icinde surus yapsam sinir hastasi olurum. Hepimize bol sabir ve bizleri bu hayvan surusunden koruyacak yasam sansi diliyorum.

@halil ibrahim duran

uydurmuyordum, mübalağa yapıyordum

@Türka¥

seni gördüğü için şeridine girmiyor arkandan gelen arabayı gördüğü için boşluk buluyor oraya giriyor. 2 teker üstündekileri kimse önemsemez dert yanmayın boşuna. Hepimiz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız buna mecburuz.

@Yusufclp

her ne kadar bisikletim olsa da, ben de bi araç sürücüsüyüm en nihayetinde..
yollarda bisikletlileri görünce dikkat ederim, uzağından geçerim, yol veririm.
yani orada size yol veren ikinci sürücü de bir bisikletsever olabilir.
insanlar bisiklete binerse veya benzer bir bağlantısı varsa o aydınlanmayı yaşıyor ve dikkat etmeye başlıyor.
aksi halde imkansız yani, herkes dümdüz basıyor gidiyor

@Türka¥

Bu fotografın da ötesi yakın zamanda başıma geldi. Bu fotoğraftaki gibi bir araba konvoyunun arkasındaki araba birden yüksek hızla diğerlerini sollamaya kalktı. Direk üzerime sürdü. Ben çok şükür ki sezgiyle savunmaya geçmeye başlamıştım ,buna rağmen daha da sağa kaçmak durumunda hissettim.Beni görmesine ragmen mi bunu yaptı bilmem ama zaten bu ülkede görüp görmemesi birşeyi değiştirmeyecek sürücüler yeterince var.

Bu tip tenha yollarda, dağ yollarında bile, karşıdan gelen arka arkaya iki araba bile görüldüğünde, uzaktalarken yolun en sağına yapışmalı.

Geri