Scudo Sports

Araç sürücülerinden asla anlayış beklemeyin

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Video'nun 3.40 saniyesindeki bu yaratıklar insan görünümlüdürler fakat görünüşe aldanmayalım. Her an tabakhaneye yetişirmişçesine gaza basarlar, 2 saniye frene dokunmaktan aciz oldukları gibi fren yerine korna kullanırlar bu organizmalar. Videodaki arkadaşlar resmen şans eseri hayatta kalmış. Dikkatli olalım arkadaşlar. Kaza olmaması büyük şans

VİDEO:

FOTOĞRAFLARI:
http://i57.tinypic.com/2hntnwx.png

http://i57.tinypic.com/e04pxl.png

Olayın geçtiği yol 1 gidiş - 1 dönüş olmasına rağmen oldukça geniş. Asfaltın genişliği neredeyse 3 şerite denk toplamda. Karşı yönden gelen kamyonetin bir milim olsun yolun sağına yanaşıp audinin daha sağlıklı bir sollama yapmasına imkan tanıyacak insanlığı da yoktur, böyle bir beklentiniz de olmasın. Audi sürücüsüyle kamyonet sürücüsünün yerlerini değiştirin, yine tam olarak aynı şekilde sollama gerçekleşir. Kamyonet sağa bir milim yanaşmaz, audi ayağını gazdan bir saniye olsa çekmez. Çünkü ikisi de öküz kere öküz! (öküz² = babadan oğula öküz)

http://i62.tinypic.com/nxq3ae.png

Videodaki arkadaşlar umarım bundan sonra arkalarını daha sık kontrol ederler sürüş esnasında ve yolun sağında 1 metre boşluk bırakmazlar.. Evet biliyorum, yolun sağ tarafı çakıl ve camların olduğu yer, fakat orası bizim kaçabileceğimiz tek yer..
Harikalar diyarında değiliz, bu yüzden de araç sürücülerinden asla saygı beklemeyin!

Scudo
bu arada 6 dakikalık kısa bir videoda bile kaç hata buluyoruz.. mesela şu karşıdan gelen bilinçsiz sürücü de, yerde tek çizgi olmasına rağmen solluyor!!!

https://i.hizliresim.com/pomQqm.jpg

karşıdan bisikletlilerin geldiğini görünce şeridine geri dönmesi bile bi mucize bence

Hepsi için genelleme yapmayacağım ancak hızımı kaile almayıp önüme dalanlar, özellikle yavaşlatma tümseklerinden geçerken ''S'' çizenler(sanki böyle yapınca geçmiyorsun o tümsekten), sinyalsiz sağa,sola dalanlar(bu şahıslar araçlar için olduğu kadar bizim için de büyük tehlike oluşturabiliyor), -bu en sinir olduğum- en sağ şeritteki aracı oradaki bisikletliyi göre göre sağdan sollayan 48 plakalı beyaz şahin seni hiç unutmayacağım.

1 hafta ara sokaklarda alıştırma yaptıktan sonra ilk kez anayola çıktım. Ne güzel asfaltın kenarından gidiyordum. Kartallı apaçiler sıkıştırdı ben de kenara çekip durdum. Bir de gülüp laf atıyorlar. Daha ilk günlerimde bisikletten soğutucaklar adamı.
Tabi birde arabadan ''Devam et aslanım, böyle'' diye bağıran biriside oldu. Böyle duyarlı kişilerde var ne mutlu.

• Beğen
Tepkiler: Emre Örsel
Oturduğum yerde elim ayağım boşaldı. Öküzün yaptığına bak ya... :mad:

@Furkannn

arkaya bakıyorum modifiyeli şahin yada herhangi bir arac gördümmü hemen en sağa yapısıyorum..bisiklete arabyla hava atmak diye bişeyde gördüm bu modifiyeliler nedense yanıma gelince ara gazı yapıp öyle geciyor..Eğlenmek için korkutmaya calısıyorlar herhalde.Zaten genelde bu modifiyeli araclarda gördğüm kişiler 17-18 yasında bebeler.

Böyle bir yolda bisiklet sürmek için iki kez düşünürdüm herhalde. Yol bölünmüş değil birde üstelik emniyet şeridi olmadığı gibi çizgi bile ortadan kalkmış. Evet sürücü hatalarını görmemek mümkün değil. Ama bisikletlilerede saygı gösterilsin canım şeklinde atarlanıp bu yola girmekde çok akıl karı değil. Üstelik allah muhafaza bisikletliye çarpan adamı birde hafifletici nedenlerden serbest bile bırakırlar. Ben şahsen bölünmemiş ve işlek bir yol olup olmadığını araştırıyorum.

• Beğen
Tepkiler: baby_face_
@Çağlar Çağlayan a katılıyorum. Böyle ehliyet alınca araç kullandığını sanan adam çok piyasada. Bu yüzden bir kat daha dikkatli olmamız lazım. Geçenlerde Sabuncubeli ni tırmanırken kaç tane tır böyle dibimden geçti sayamadım :suspus:

Edit: *Daha

Motorları tınlamayan adamlar bisiklete mi anlayış gösterecek

Türkiye de yaşadığımızı bir an bile unutmadan herşeyi yeniden yorumlamalı ona göre farklı davranışlar geliştirmeliyiz. Bu geri adım atma değil. Burası farklı bir ülke. Kanun yok kural yok hukuk yok. Bu koşullarda mücadele etmeye kalksanız Don Kişot bile güler halimize. Orada bir kaza olsa suçlu çıkacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Acı ama gerçek.

Bisikleti aksiyon oyunu oynar gibi pür dikkat kullanmak gerekiyor eğer Türkiye de yaşıyorsanız.
Her an önünüze bir yerlerden araç çıkabilir. Arkanızdan gelen araç birden hızlanıp pas geçeceğiniz sağa dönüşten önünüze atlayıp geçebilir(arkanızda beklese 5 sn kaybedecek...)
Önünüzdeki araç nedensiz şekilde birden bire durabilir, sinyal vermeden dönebilir. Ana yoldan giderken tali yollardan, ara yollardan önüne araç çıkabilir.
Yolda giderken araba kapısı açılabilir, sizi geçen araçtan birisi camdan elini uzatıp dize dokunmaya çalışabilir!
Ters şeritte giden bir araç ile karşılaşabilirsiniz, o yüzden sakın ha 2 sn bile ola gözünüzü yoldan ayırmayın.
Sizi kıl payı sollayanlar zaten çok bol.

Bunların hepsini 10 aylık kısa bisiklet serüvenimde oldukça fazla yaşadım.

Arkadaşlar bu kadar yakından öküz gibi geçişi neredeyse her gün yaşıyorum.
Evimin hemen önü alt geçit bat-çık diyorlar halk arasında..
Topu topu 200 metre var yok ama patlıyorlar bu kadarcık yolda..
Daha dün bir vw resmen dikiz aynası değecek kadar yakınımdan gazlayarak geçti.. Bağırdım ama durmadı ve bence neden bağırdığımı anlamadı ne de olsa öküzzz...
Yolun en sağına yanaşsalar diye bir talihsiz yorum okudum. Maalesef siz sağa kaçtıkça problemler çoğalır risk artar.
Sağ taraf sizi kurtarmaz hele bu kadar dar yolda. Daha rahat ve gazlayarak geçerler ki risk iki katına çıkar. Ayrıca sağdaki toz toprak pislik cam çivi vs. ile de risk artar. Sağda park etmiş araçların kapılarını yada yola yırtık dondan fırlar misali çıkmalarını saymaya bile gerek yok..
Ben şahsen şeridi ortalarım. Bu şekilde daha güvenli.
Bırakın kornaya bassınlar..
Gerekirse seleyi sökmeye kadar yolu var işin :)

Bisikletliye tavsiye veren arkadaşlar. Onlar da farkındalar bunların. Çok dikkatli olunması gerektiğini, araçlara güven olmayacağını zaten yazmış. O da buna dikkat çekiyor. Ben haklıyim o halde yolumdan giderim hiç ekstra dikkate gerek yok arac çarpar carpmaz umrumda değil demiyor ki.

arabalara alistim artık ama yayalara bir turlu alisamadim. yeşil ışık yandıktan sonra arabalar ilerlemeye başladı bende ilerledim o esnada malın biri ailesiyle beraber bi kerede trafige daldı son anda frene asıldım carpmaktan kurtuldum. ustune azar işittim, dayanamadım bağırdım ustune yurumeye calistim ama ailesi yanindaydi fazla ileriye gitmedim. utanma falan yok bu tur yaratiklarda daima kendileri haklilar. hiç çekinmeyin bu yaratiklardan onlar ustunuze gelirse siz daha fazla ustune gidin kunduz gibi olurlar.

@Reahax Hocam 10 aya gerek yok. İstanbulda sahil şeridinde 1 gün içinde yaşayabileceğiniz olaylar...

Geri