Araç Kapısı Açılması Sonucu İlk Kazam

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Merhaba arkadaşlar. Geçen cuma akşamı(19.05.2017) saat 20.30-21.00 arasında Ankara Emek 8. caddede bisikletle seyir haindeyken bir aracın kapısının bilinçsizce açılması sonucu kaza yaşadım.

Ankara Emek 8. cadde Shell benzinliğinde bisiklet tekerlerine hava bastım. Ön-arka aydınlatmam, kaskım, eldivenim hepsi vardı. Benzinlikte işim bittikten sonra yola çıktım. Bahçelievler ankaray durağı yönüne doğru gidiyordum. Bu yöne giderken çok hafif yokuş aşağı gittiğiniz için hemen hızlanırsınız. Bende aslında yol kenarında duran araçlara uzak gitmeye her zaman ne olur ne olmaz diye önem verirken o ara aklımdan mı gitti ne oldu hatırlamıyorum.

Benzinlikten ayrıldıktan yaklaşık 150 mt ilerledikten sonra. Herhalde 16-18 km/h gibi bir hızdaydım. Bir anda tak diye bir ses duydum ve hakimiyetimi kaybedip düştükten sonra 2-3 metre kadar sürüklendim. Hatırladığım kadarıyla tak diye bir ses duydum. sonra düşerken sağ elimi yere uzattım ardından sol yanıma doğru devrildim ve kafam yere çarptı. Eldivenin olması elimin sıyrılmasını önledi ve kaskta kafamı korudu haliyle. Çantamda vardı yanımda oda hasar gördü ve sırtımı korumuş oldu. Bu arada direk kapıya girmedim. Gidonun sağ kısmı belkide barend çarptı kapıya.

Etrafıma insanlar toplandı sırt üstü yattım 3 dk falan. Ambulans çağırdılar. Bazıları kolumu kaldırıyor falan ağrı var mı diye. Bilinçsizce davranıyorlar falan. Hatta ambulans çağıralım mı diye bana sordular önce. Ben 1. şok halindeyim 2. si sağ kalça tarafımda el bileğimde ayaklarımda acı ve ağrı var. O ara ne olduğunu anlamaya çalışırken başımda toplananlara da cevap vermek zorunda kaldım. Burda bazı arkadaşların yazdıkları geldi aklıma. Çok faydası oldu. Neyse sağ olsunlar. Ben kalktım bir baktım kendime ciddi bir ağrım yoktu. Ambulans geldi görevliler baktı kırık yok gibi dediler bende gerek yok dedim hastaneye gitmeye o zaman-burada hata yaptım forumda git dedikleri de aklıma gelmişti-. Ardından polis geldi şaşırdım. Şikayetçi olmadım. Bilinçsizce bir davranış, bizlerde bazen gerekli özeni gösteremiyoruz bu konuda. Kasıt yoktu. Kazaya neden olan kişi orada ki bir lokantada vale görevlisiydi.

Ertesi gün sabah bileğimde ağrılar arttığı için acile gittim. Keşke ambulansla gitseydim hastaneye ne olur ne olmaz. Çok şükür kırık yok. Doku zedelenmesi var dediler sadece. Zannedersem o da düşme etkisiyle olmadı. Barend kapıya çarpınca gidonun bileğime uyguladığı kuvvettten oldu diye düşünüyorum. Şu anda ağrılarım hafifledi. Kolumda ve bacağımda hafif sıyrıklar var. İyiyim çok şükür.

Sonuç olarak KASK ,ELDİVEN , GÖRÜNEBİLİRLİK EKİPMANLARI her zaman hayat kurtarır. Birde çantanız olsun. Araçların her türlüsüne bisiklet sürerken uzak ve dikkatli olmak zorundayız. Eğer bir kaza yaşarsanız ambulans çağırın ve kontrole gidin.

Kazasız belasız hayırlı günler.
 
Scudo
Kayıt
20 Haziran 2015
Mesaj
75
Tepki
100
Şehir
Kobenhag/ankara sokullu
İsim
Yasin donmez
Bisiklet
Specialized
@enes_vl gecmis olsun,bisiklet yolu olmamasinin en kötü tarafida budur.
 

h.kozan

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Ağustos 2016
Mesaj
424
Tepki
681
Şehir
Bursa
İsim
H.Kozan
Geçmiş olsun. Şehir içinde eğer 25 - 30 km aralıkta akan trafik varsa ve yol park eden araçlarla dolu ise yolu kesinlikle ortalayarak gidiniz. Ben aynısını yaparım, arkadaki isterse sabaha kadar korna çalsın. Umarsamam, istifimi bozmam, güvenliğime bakarım. Bu kazalardan sakınmanın tek ve en iyi yolu alternatifsiz budur. Bu dediklerim tabiki bisiklet yolunun olmadığı güzargahlarda uygulanmalıdır. Bisiklet yolunun olmadığı, tek şeritli yollarda, araçlarla aynı hakka sahipsiniz. Düşük hızda ilerleyen trafikte bu hakkınızı kullanmadığınız için araçlar sizi sıkıştırır, kaza yapmanıza neden olur. Haklı iken haksız duruma bile düşersiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

Saru

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2016
Mesaj
143
Tepki
194
Yaş
31
Şehir
Kayseri
Bisiklet
b'Twin
Geçmiş olsun ciddi bir durumun olmaması sevindirici ve ekipmanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha duymuş ve öğrenmiş olduk.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Çağdaş78 @Saru @Yasin donmez Teşekkü ederim.

@h.kozan Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz hızlarda akan bir trafiği var caddenin. Bu olaydan sonra bende araçlardan en az 1,5 mt kadar uzakta gitmeye özen göstericem. İnsan arkadan gelen araç var diye ister istemez hafif sağa yanaşıyor o konuda da dikkat etmeliyiz.
 

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Kayıt
11 Nisan 2017
Mesaj
1.052
Tepki
1.951
Yaş
38
Şehir
Bursa
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Çok geçmiş olsun.
 

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
@Yasin donmez

birçok ülkede bisiklet yolları bu şekilde park halindeki araçların yanındaki koridora yapılıyor..
yani şehir içinde ister istemez park halindeki arabaların kapı açılması riski var..

bizim de aşırı dikkatli olmamız lazım, duran arabalara çok yakın geçmemek en iyisi..




 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
@Yasin donmez

aracımla durduğum zamanlar mutlaka arkayı kontrol edip kapıyı açıyorum..
çünkü hem bisiklet hem araç kullanıyorum, yani tehlikenin farkındayım..

diğer sürücülerin araç kapılarını kontrolsüz açmalarını önlemek için onlara da bisiklet eğitimi verilmesi lazım..
ama bunun için kimsenin vakti yoktur muhtemelen..
bu nedenle kendi önlemimizi kendimiz alırsak daha sağlıklı olur :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Yasin donmez

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Iyi dilerikleriniz icin hepinize teşekkür ederim. Dün bisikleti kullanmaya başladım. Bisiklete alışanlar için toplu taşıma bir işkence. Sağ el bileğimde biraz kemik sızısı oluşuyor gidonu tutarken şu anda umarım düzelir yakinda.

Diğer taraftan kaza ertesi olduğu için mi nedir sanki biraz soğudum gibi bisikletten. Ister istemez trafiğe giriyorum sağdan araç Sıkıştırınca yine park halindeki araçlara yaklaşıyorum. Kapısını açtı açacak diye bekliyorum.

Trafikte Subway surfers oyunu gibi takılıyoruz bisikletliler olarak resmen :)
 

Dienekes

Üye
Kayıt
15 Mayıs 2017
Mesaj
6
Tepki
9
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Mert
Bisiklet
Claud Butler
Çok geçmiş olsun. Bisiklet kullanmaya yeni başladım. İstanbul'da yaşadığım için en çok korktuğum tehlikelerden biri de bu. Burada forum yazarlarının tecrübelerini okuyarak böyle bir durumla karşılaşmadan önce, karşılaşıldığında ve sonrasında ne yapılması gerektiğini öğrenmek az da olsa içimi rahatlatıyor.

Herkese kazasız günler dilerim.
 
Kayıt
24 Şubat 2014
Mesaj
91
Tepki
211
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Scott
Geçmiş olsun.Bu vesileyle bir daha hatırlatmakta fayda var.Kaza geçirdiğiniz esnada muhakkak ambulans ile hastaneye gidiniz.Burası Türkiye,durumunuzu garantiye almak için şikayetçi olunuz.Nasılsa zaman alacağından sizde olumsuz bir hasar olmaz ise şikayetinizden vazgeçebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yasin donmez

Rocketman

Aktif Üye
Kayıt
6 Mayıs 2017
Mesaj
171
Tepki
434
Şehir
İstanbul
İsim
Ata A.
Bisiklet
Giant
@Türka¥

Sürücülere eğitim verilmesi bence sorunu çözmez.

Nasreddin Hoca, "bana damdan düşen birini getirin" demiş.

Mesela hem motor hem araba kullananlar, trafikte motorlara karşı çok daha dikkatli ve anlayışlı davranıyorlar. Çünkü motora bindikleri zaman dört teker kullanıcılarının nasıl bir tavır gösterdiklerine birinci elden şahit oluyorlar.

Empati duygusu çok zayıf bir toplumuz.

Bence bizzat bisiklet kullanan kişiler dışında trafikte bisikletlilere ihtimam ve anlayış gösterecek bir sürüş zihniyeti, eğitim yoluyla oluşmaz.

Bu bizim toplumumuzun fıtratında yok.

İstisna kişiler mutlaka vardır, fakat onlar kaideyi bozamıyor maalesef.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozicu