Scudo Sports

Araç arkası bisiklet taşıyıcısı

Araç arkası taşıyıcıların en kalitelisine bile çok da fazla güvenmemek lazım.Geçen haftasonu otobanda Bursa'dan Kocaeli'ne giderken bisikletim araç arkası taşıyıcımdan yola uçtu.Allahtan arkadan gelen araçlarla biraz mesafem vardı da arkadaki araç zar zor durabildi.Diğer araçlar bisikletin sağından/solundan güçlükle manevra yaparak kurtardılar.Büyük bir kazayı ucuz atlattık resmen.Bisikletin o süratle arkadaki araca çarpıp onu yoldan çıkarması an meselesiydi.Vicdani sorumluluk ve bunun cezasına hiç girmek bile istemiyorum.
Bisikleti yolun ortasından almak bile başlıbaşına tehlikeydi.Etrafından vızır vızır geçen arabalar varken bir süre bekledik,el işaretleriyle trafiği durdurarak zar zor alabildik.
Mucizevi bir şekilde kimsenin hayatı zarar görmedi,yine ilginç bir şekilde ön jantın hurda olması haricinde bisiklette tek bir çizik dahi yoktu Allaha şükür.Bir başka garip nokta ise taşıyıcının aracımın üzerindeki konumunu korumasıydı tabi.
Nedenlerine gelince;
1) Önümdeki aracı sollamak isterken 110 km./h hıza çıkmış olmam ve aynı anda ters rüzgara maruz kalmamız neticesinde taşıyıcı üzerindeki bisiklet üzerinde artan basınç.
2) Fiyat ve markasını haketmeyen taşıyıcı
Saris Solo marka taşıyıcıdan uzak durmanızı tavsiye ederim.Bisikleti tutması gereken kulakçıklar görevini yapmıyorlar.

SOLO_1024x1024.jpg

102-solo-primary_1024x1024.jpg

Scudo
@Aytaç DİREK bilgi için teşekkürler
Kayış kullanan hiç bir taşıyıcı bana güven vermiyordu. Bu da yeterli oldu. Bendeki dandik taşıyıcıda da üst tutucular dan biri kopmuştu. Allah'tan Yolda düşmemiş eve gelince gördüm o nedenle çelik kablolu ya da çeki demiri...
Sizlerin sayesinde bilgileniyor ve öğreniyoruz tecrubeleriniz çok değerli

Ben PERUZZO VERONA modelini yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Şehir dışı hiç kullanmadım ama şehir içinde bence gayet kullanışlı ve pratik. Arabanın arkasına kurmam 5-6dk sürüyor. Önceleri tek bisiklet koyuyordum Carraro 052 şimdi eşimin bisikletinide problemsiz taşıyor. 3. bisiklet koymak bence pek iyi olmaz. 3. bisiklet koyduğunuzda sizi tedirgin edebilir. Bu arada aracım Ford Fiesta 2012 Model ve spoyler var. Almadan önce aracınız ile gitmeniz ve denemeler yapmanızı tavsiye ederim.

Araba arkası taşıyıcı
(link)

Ford fiesta üzerinde montajlı video,

Videodaki gibi bağlantı yapmıyorum, benim yaptığım bağlantıda üst temas noktaları cama denk geliyor, alt temas noktaları ise planın hemen üstündeki bombeli yere geliyor. Böylece spoylere de yük binmemiş oluyor.

Son olarak Thule markasına çok baktım fakat aracıma uygun modelleri olmadığından bahsettiler bende Peruzzo'yu tercih ettim.

@Aytaç DİREK

Bendeki bnb rack supporter bisikleti üç yerden sabitliyor: 1-üst boruyu tutan kilitli kol. 2-jantları taşıyıcı platforma sabitleyen plastik kelepçeler 3-bisikleti bağlayan kemer.
Bu saris şu haliyle tam bir tehlikeli madde görünümünde.

• Beğen
Tepkiler: Mrhalit
@mehmetsunu Naçizane tavsiyem araç arkası taşıyıcılara çok güvenilmemesi yönünde olacaktır.Saris'ten önce de farklı markaların taşıyıcılarını kullandım.Genel sorun olarak araca monte edilen yan ve alt kuşakların sürüş sırasında gevşemesiydi.Aslında taşıyıcıyı üstteki iki kuşak tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bir çok siteyi araştırdıktan sonra Saris Solo'nun iyi olduğu kanısına varıp, İngiltere'den sipariş verdim. Salı-Çarşamba elimde olacaktır fakat Aytaç Bey'in yazdığı yorumları görmek içimi kararttı. İstanbul-Sakarya yaparım diyordum ama sanırım taşıyıcıyı evden sahil yoluna kadar gitmek için kullanacağım. (4km)

Sadece kelepcelere guvenmeyip ek olarak bir kac baglama ipiyle kadroyu tasiyicinin aksamina baglayin.Bu biraz daha saglamlastirir.Bir de bisiklet tasirken 100 km uzerine cok cikmanizi tavsiye etmem.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavan kullanıyorum ve memnunum. Tavsiye ederim arkadaşlar.

Araç arkası peruzzo'nun 300 küsür liralık modelini kullandım. O bile hem araca hem de bisiklete ister istemez zarar veriyor.

Alttaki linkten konuyu okuyabilirsiniz.

İnceleme - MontBlanc Araç Üstü Bisiklet Taşıma Ekipmanı

image.jpg
image.jpg

Ben geçen sene Thule Raceway 991 satın aldım. Binlerce km yol yaptım. Çok güvenilir bir taşıyıcı. Fiyatı biraz yüksek ama değiyor. Takması ve çıkartması çok kolay. 130 km hızı geçmemek gerekiyor.

mesele ön -arka-üst değil. SARIS iyi olmasına rağmen videolara dikkat ettiyseniz kayışları elle bağlıyorlar (SARIS süper hariç) ve bu durum bisikleti tam sabitlemiyor. Ne olursa olsun hangi mddel ya da marka... molalarda elle kontrol etmekde fayda var. mümkünse de bir kaç bağ ile sağlamlaştırmak şart!

Tavan diyen çok arkadaş da var ancak ben çeki demirine sabitlenenleri beğeniyorum. THULE un test videolarında da en az sarsılanlar onlar. Ancak malesef küçük bir demir takacağız ona da askı alacağız dersek maliyet çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Gerek var mı? bana yok.

Giulietta'da B'Twin araç arkası taşıyıcı kullanıyorum. Güzelce ve sıkıca monte ettikten sonra iki bisiklet milim oynamıyor yolda giderken. Bisiklet taşırken her zaman dikkatli kullanıp ani manevralardan kaçınıyorum ve mümkün olduğunca 90km/h hızı aşmamaya çalışıyorum. Malzeme kalitesi ve sağlamlık açısından çok memnunum. Sadece menteşeleri bagaj kapalı iken takabilmek neredeyse imkansız olduğundan bagaj hafif açıkken takıp öyle kapatıyorum. Aracım ve güvenlik konusunda had safhada pimpirikli olan beni bile ikna ettiğine göre bu taşıyıcıyı tavsiye edebilirim :) .

@clubber

Siz bisikleti nerelere götürüyorsunuz öyle?

@atasoy

120-130 km ler güvenlidir. Binlerce km 80 ile bitmez. Ayrıca çoğunlukla şehir dışında otobanlarda gidiliyor.

Clubber bey araç arkası taşıyıcılar size uygun değil öyleyse. Kullanım kılavuzunda da max 110 km/h hızdan bahsediyor. Ben hayatımda en fazla 400 km yol gittim bir seferde.

Geri