Scudo Sports

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Biber gazı taşıyorum böyle bir olay daha başıma gelmedi ama bisiklet yolunda mangal yapanlarla vs çok kavga ettim bunlarla söz dalaşına girmeyin.gerekli yerlere başvurun gerisini Allah'a havale edin.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Scudo
Geçmiş olsun, ülke ne yazık ki ruh hastası dolu plakayı yazsaydın gören olursa gerekeni yapardı.

@chgtrk

Teşekkür ederim. Hukuki işlem yoluna gitmeye karar verdiğim için en azından şimdilik plakanın buradan ifşa edilmesinin doğru olmadığına karar verildi.

Konuyu yeni görenlerin ilk birkaç sayfayı da gözden geçirmelerini öneririm. Gelişmeler oldukça buradan paylaşıyorum, paylaşacağm.

@fthgzl79 o vatandaşın mesajında hakaret var, iftira var, yalan var, aşağılama var, cehalet var, daha ne olsun. Bir kere islamdan haberi yok ancak neyin ne olduğunu burada tartışmanın anlamı da yok. Herkesin bildiği kendine. Durup dururken belli bir kesime hakaret edilmesine herkesten eleştiri gelmesi gerekirken. Bu tarz destek mesajlarının gelmesi bence ilginç. O mesajın neresi ifade özgürlüğü Allah aşkına.

@-alpemir-

Bakın rica ediyorum bu konu dışı tartışmayı körüklemeyin. Bu konunun altı bu tartışmanın yeri değil. Bütün taraflara özel olarak açıkladım, buradan bir kez daha açıklıyorum.

Başka konu açılır, özel mesaj kullanılır, olmadı şikayet fonksiyonu kullanılır ama Trafikte Bisikletliye Şiddet'le alakalı konunun altında bu alakasız konu tartışılmaz.

Konuyla alakalı olduğu sürece herkes her türlü fikrini beyan etmekte özgürdür. Burada benim de inandıklarıma ters düşen fikirler beyan edilmiş; fakat konuyla alakalılar ve konuyu açan kişi bile olsam karışmıyorum. Kendi hayat görüşünden olaya bakmış, olabilir. Hepimiz aynı değiliz, aynı yerde doğmadık, büyümedik. Ortak noktamız bisikletli olmak. Lütfen katkılarınız da buradan beslensin, başka yerlerden değil.

Hassasiyetinize dil uzatılıyorsa da bunu buradan tartışmazsınız. Yeri bu konu başlığı değil. Israrla bu konu dışı meseleye değinilmekten vazgeçilsin lütfen. Mühimse meseleyi başka yere taşıyın. Konuyu dağıtmayın, insanların ilgisini başka yerler çekmeyin.

Bu konu bir bisikletlinin trafikte şiddet görmesiyle alakalıdır.

Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

@fthgzl79

Konu sahibi arkadaş farklı mevzuların konuşulmasını istemiyor bu nedenle yazmayayım dedim ama kusura bakmasın mecbur kaldım.
fthgzl79, Birisi bu forumda -çok afedersiniz- alenen annenize sövse, hukuki işlem başlatmazmısınız? Ben de çıkıp desem ki "yazdığı mesajda bir şey yok..." bana ne dersiniz?
Biz müslümanlar için dinimize hakaret, iftira, en büyük sövmedir, ötesi yoktur.
İki tane ilkel vahşi, acilen cezalandırılması gereken aşağılık mahlukların insanlık dışı davranışları söz konusu oluyor, bisiklete binen bir arkadaşımıza hayvanın dahi yapmayacağı bir biçimde fiziksel saldırı yapılıyor (en vahşi hayvanlardan olan aslan bile karnı tok iken yanında duran insana saldırmazmış) çıkıyor birisi bu durumu hemen "müslümanlık" ile ilişkilendiriyor! Bu ne terbiyesizliktir!
O çirkin mesajları yazan terbiyesiz cahil, bu vatanın evlatlarının en mukaddes değerlerine şahsiyetine hissiyatına hakaret ederken yalanlarla iftiralarla saldırırken buna kayıtsız kalamayız.
Kaldı ki, yazdığı o iğrenç yazıda "müslüman" kısımlarını kaldırın, yerine "hristiyan" koyun, aynı şekilde bu durum hristiyan vatandaşlarımız için bir zulüm olmazmıydı? "Atatürkçü" koyun aynı şekilde bir saldırı olmazmıydı? "Atatürkçü düşünce nedeniyle kendilerinden olmayana saldırma hakkı buluyorlar" gibisinden aynı şekilde iftira etse "ifade özgürlüğü" olarak mı görülecekti? Gerçekten siz insanların inançlarına görüşlerine karşı yapılan iğrenç saldırıları ifade özgürlüğü olarak mı görüyorsunuz?
Kim hangi inanca hangi görüşe sahip olursa olsun beni alakadar etmez çünkü benim dinimde kesin, kati, sabit bir hüküm vardır ki; "dinde zorlama yoktur"
Bu çirkin mesajları yazan şahıs, ayrı bir konu başlığı açıp bu rezil mesajlarından ötürü müslümanlardan ve tüm forumdan özür dilemediği sürece p.tesi hukuki işlem başlatılacaktır.
Daha da fazla birşey yazmak istemiyorum herşey açık ve net, mevzu kapansın.

@OnurÖzdağ

MADDE 216;

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

.....

edit: burada daha önce yazılan mesaj konuyu açan arkadaşa saygıdan dolayı kaldırılmıştır...

@Love The Wind sanal ortam islam aleyhine yazılarla dolu..Eleştiri haricinde,küfürler/hakaretler ile dolu..Her gün neler neler yazılıyor sanalda..
Bu arkadaş bir şey dememiş..Gerçekten sanalı bildiğim için bunu söylüyorum size..Yoksa tanımam etmem kendisini..Savcılığa verecek bir durum göremiyorum ben..İstersen onun adına senden özür dilerim..Niye?
Çünkü insanların hayatına karışılmasından hoşlanmam..
Vereceğiniz bir kararla belki bu arkadaşın canını çok yakacaksınız..Belki tam aksi durum da olabilir..Bunu da bilemezsiniz..O yüzden size hoş görün,hoşgörülü olun lütfen dedim..

Eğer küfür,tehdit gibi bir durum olursa;size bu mesajları yazmam..O zaman istediğinizi yapın..
Beni sanalda ölümle tehdit eden oldu..Güldüm geçtim..Anama avradıma,7 sülaleme söven oldu..Güldüm geçtim..
Niye?
Hem mahkemelere ayıracak zamanım yok..Hem o stresi çekemem..Kafamı böyle şeylerle meşgul edemem..Hem zaman,para kaybetmek istemem..Yani bir sürü neden var..
Kaldı ki karşımdaki kişi raporlu biri olabilir..O gün başına kötü şeyler gelmiş olabilir..Bir sürü şey olabilir..

''İfade özgürlüğü'' sonuçta..Küfür de olsa ifade özgürlüğüdür..Bu da ayrı konu..

@-alpemir- bu arkadaşın sanalda ne mesajlar gördü..Hakikaten bir şey yok o mesajda..Bu kadar alıngan olmayın lütfen..

@Ömer F. bir bisikletli arkadaşımız sizin konunuzdaki bir mesajı yüzünden mahkemelik olabilir..Burada din/siyaset tartışması yapmıyoruz..Birkaç mesaj yazarız,sonra herkes konudan uzaklaşır..Anlayışınız için teşekkürler..

@cazci hahaha nobetci cavus o aciklamadan sonra kendisinin de aciklamasi gereken seyler oldugnun farkinda sanirim da giremiyor konuya :D

Oysa ne gerek var birbirimizi kırıp incitmeye..Ömer kardeşimiz uğradığı saldırının hesabını sormanın peşinde..Bir kaç kez uyarmasına karşı konu kirletilmeye devam edilip önce ona saygısızlık yapılıyor...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yani aynen oyle. Esasinda bu konuyu okuyan herkesin farkli konularda ister bir taraftan ister diger taraftan bir gorusu vardir. Yazmak istese herkes birseyler yazar. Fakat her zaman ve her yerde oldugu gibi bolunmek ve taraf olmak icin yer arayan bir toplum olduk ciktik...

@cazci konuyu şahsen kirletme gibi benim bir derdim yok..Lütfen..Adama saygısızlık ettiğimi de düşünmüyorum..Birkaç mesaj sonra zaten konuyu hepimiz terk edeceğiz..
Burada ciddi bir mesele var..
Konuyu açan arkadaşa yumruk sallayan kişi sokakta ama bu konudaki bir mesajından dolayı,bir bisikletçi arkadaşınız suçsuz yere hapse atılabilir..
Somut şiddet uygulayanlar sokakta gezecek,bisikletforumda bir mesaj yazdı diye,bir bisikletçi hapse girecek..
Ben bundan rahatsız olduğum için konuya dahil oluyorum..Bunu da ''saygısızlık'' olarak görmeyin ama..Adam özür dilemezse ''ben dilerim'' diyorum..
Acaba kötü bir şey mi yapıyorum?

Savcılığa gidip araç plakasını ve modelini rengini verip şikayet edip suç duyurusunda bulunabilirsiniz .... plakalı araç sahibi hakkında. O kavşakta felan mutlaka mobese olmalı !
Saygılarımla.

@fthgzl79 aslinda farkli ve guzel bir noktadan yaklasiyorsunuz. Ayristirici degil birlestirici, sonuc odakli. Ben sahsen saldiriya ugrayan arkadasimizin basina gelenlerin burada bu konu uzerinden fakat farkli yollarla baska arkadaslarimizin da basina gelebilecegini dusunuyorum.

@fthgzl79 Bilişim suçlarından ceza alanları takip ediniz.Her insan ne konuşup ne yazdığını,kimlere ya da hangi değerlere yönelik - kasıtlı ya da sehven-olumsuzlama yaptığının bilincinde olmalıdır.
Genellemeler genel tepkilere yol açabilir.Sizin duyarlılığınızı takdir etmekle beraber, konu bütünlüğünün bozulması, o arkadaşın inanç temelli insanları irite etmesinden doğdu.Yoksa sizin bir kabahatiniz de özre de gerek yok.

@babajanovic @cazci konuyu açan arkadaşa atıyorum 50 kişi mesaj yazdı..Neyi doğru yaptığı,neyi yanlış yaptığı izah edildi..Konuyu açan arkadaşta görüşlerden yararlandı sanırım ve harekete geçti..Yani konu kapandı diyebiliriz..

Aslında konuyu canlı tutuyoruz burada..Söylenecek herşey söylendi zaten ama konu içindeki bir mevzudan dolayı konudayız..

Konuyu açan arkadaşa saldıranlar bence ceza almazlar ama bu konudaki bir mesajı yüzünden bir bisiklet sever arkadaşınız,para veya hapis cezası alabilir..Bu ihtimal var..Ben bundan rahatsızım..!

Ben bir bisikletlinin,bir mesajı yüzünden(içeriği ne olursa olsun) ceza almasını istemem..Bu kişi ister ateist,ister Müslüman olsun..!

Sonuna kadar düşünce ve ifade özgürlüğünü savunurum..

Forumun kuralları belli..Kurallara aykırı gördüğümüz mesajı yönetime iletiriz..Hepsi bu..Başka bir şey yapmamıza gerek yok..

Cazcı;17 yaşında babasından şiddet görüp laptobunu açmış bir çocuğun bilinci yerinde olmayabilir..
40 yaşında karısından yeni ayrılmış birisi,5 bira içip laptopu başında bilinçsizce vakit geçirebilir..

Sanalı çok ciddiye almamak lazım..Ben empati yapmaya çalışıyorum..

Her canımızı sıkan mesajın ekran görüntüsünü alıp,savcılığa mı gidelim yani?
Gülüp geçmek,hoş görmek çok mu zor?

Bugün hapiste bir sürü çocuk nette yazdıkları yüzünden yatıyor..Yazık değil mi bu çocuklara?

Ben bu cezalandıralım,hapse atalım,para cezası keselim,linç edelim tavrına karşıyım..

Canın mı sıkıldı?
Kapat babacığım bilgisayarını..
Bakın geçen gün Cem Yılmaz sanalı bıraktığını açıkladı..Budur işte..Canı sıkılan kapatsın bilgisayarını..

@fthgzl79 bisikletlisin iste. Linc edilmey mahkumsun! Trafikte de, klavyede de... Bu gercekle yasamayi ogrenmek lazim galiba. Cunku birlik olunacak gibi durmuyor.

@fthgzl79

Konunun kapandığını söylemek doğru değil.

Hukuki süreci burada takip eden bütün bisikletlilerle paylaşacağım. Hepimizin başına gelebilecek bir olay. Hep beraber takip edeceğiz. Bir şey olsa da, olmasa da kamuoyu oluşturma yönünde (küçük de olsa) bir adımdır. Konuyu bulandırmamanızı bu yüzden rica ediyorum.

İlgili bir sürü insan da alakasız mesajlar ve takip etmek istemedikleri tartışmalar yüzünden haklı bir şekilde ilgisini kaybedebilir. Kaybetmesinler.

Şahsi fikrim buradan yazılmış bir yorum üzerine savcılığa gitmenin aşırı bir tepki olduğudur. Haklı olunsun olunmasın, kimsenin böyle bir sebepten hukuki yaptırıma uğramasını doğru bulmuyorum; fakat gerçekten konunun altında açılan bu tartışma başka başlık altında yürütülmeli çünkü kısa bir tartışma değil. Hele ki gerçekten işin içine hukuki süreç girecekse bu büyük bir olaydır ve kendisi başlı başına bir konu başlığıdır. Açılır, orada tartışılır, hatta ben de dahil olurum. Böyle bir başlık da büyük ihtimalle Bisikletliye Şiddet'le alakalı bir konunun bilmem kaçıncı sayfasındaki bir yorumdan daha verimli olur.

Konu dışı tartışmanın buradan yürütülmesi bu başlık altında iyi kötü oluşturulan kamuoyunu (bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde) temellük etmektir, gasp etmektir, odağını dağıtmaktır. Bu yüzden doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum.

Ah şu forum biraz daha seviyesiz bir yer olacaktı da ben de içimdeki sinkaf dolu cümleleri buraya yazabilecektim...
Geçmiş olsun gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: venom09
Geri