Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?


  • Toplam katılım
    401

Ömer F.

Üye
Kayıt
12 Nisan 2014
Mesaj
39
Tepki
201
Şehir
İstanbul
Herkese Merhaba,

Olay bu sabah oldu ve hala atlatabilmiş değilim. Ne yapacağımı, yapmam gerektiğini kestiremiyorum. Hem sinir boşaltmak için hem de belki sizlerden ne yapılabileceği konusunda bir öneri gelir umuduyla olayı burada paylaşmaya karar verdim.

Bu sabah 05.30 gibi Göztepe - Pendik istikametinde antrenman yapmak için Caddebostan sahil yoluna çıktım. Sabahın körü olduğundan neredeyse hiç araç trafiği yoktu. Yanımdan beş dakikada en fazla bir-iki araç geçiyordu, epey tenhaydı.

Bu sebepten ötürü en sağ şeridin sağ yarısını kapatarak rahat bir şekilde sürüyordum. Olay dönüş yolundayken yaşandı...

Bomboş yolda bir aracın arkamdan yanaştığını duydum. Hafifçe başımı çevirdim ve gözümün kenarıyla arabanın burnunu gördüm. Arka tekerimin hizasındaydı ve gittikçe ivmelenerek yanıma doğru geliyordu. Ben sağa kaçtıkça o da bana doğru yanaştı. Kısa bir süre sonra kaçacak yer de kalmamıştı, araba ile kaldırım arasında sıkışıp kalmıştım.

Serin kanlı davranmaya çalıştım, ne de olsa hep böyle yakın geçen bir iki araç olurdu, ama bir yandan da endişeleniyordum çünkü daha önce beni geçmeye çalışan hiçbir araç bana bu kadar yaklaşmamıştı. Tuhaf bir durumdu çünkü bu normalde bir, bilemediniz iki saniye süren bir hadise olurdu, araç geçip giderdi. Üstelik bu sefer bütün diğer şeritler bomboştu. Sanki başka bir durum vardı...

Sonunda aramızda yalnızca dirsek mesafesi kalmıştı ve arabanın aynası neredeyse gidonuma teğet geçiyordu. Araç birkaç saniye boyunca beni bu şekilde sıkıştırmaya devam etti. Gerilmeye başlamıştım.

"Hop! Hop! Hop! Uzaklaş!" diye aracın açık yolcu camından içeriye doğru bağırdım. Artık neredeyse yolcu camıyla aynı hizadaydım ve olan oldu.

Ön yolcu koltuğundaki şahıs arabadan uzanarak kafama epey ağır bir yumruk indirdi!

Gözlüklerim uçtu, kaskım yamuldu, kafam sarsıldı ve başım döndü. Neredeyse kontrolümü kaybedip düşecektim. Nasıl toparlandığımı ben de bilmiyorum ama düşmedim. Şahıs yumruk attığı gibi arabanın içinden iğrenç kahkahalar yükseldi ve basıp gittiler.

İyi ki de basıp gittiler çünkü araba hala beni sıkıştırıyor olsaydı düşebilirdim. Ben bu olduğunda 35 km/s ile gidiyordum, araç ise yüksek ihtimalle 40'la yanımdan geçti. Sanıyorum aracın ivmesiyle ben o yumruğu olduğundan daha sert hissettim ve bu hızda düşmüş olsam çok ciddi yaralanabilirdim.

Aradan bir 15 dakika kadar geçmiş olacak, Suadiye civarında bu arabaya yetiştim. Kırmızı ışıkta duruyordu.

Plakasını not ettim ve camdan içeri, "Plakanı aldım" diye bağırdım. Bunu duyar duymaz "Seni s.kerim ulan!" diye bağırarak üzerime sürmeye başladılar. Bütün gücümle uzaklaşmaya çalıştım.

Arkamdan gelen aracın motorundan çıkan yüksek devir sesini duyduğumda beni ezmeye veya bana çarpmaya çalışacaklarından hiç şüphem kalmamıştı. Derhal bir otopark girişinden kaldırıma çıktım ve durdum. Bunlar da az ileride durdular.

Yolcu koltuğundaki şahıs kapıyı açtı ve kapı cebinden bir şeyler alır gibi hareketler yaptı. Bu sırada tehditler, küfürler havada uçuşuyordu. Sonunda çıkardığı şey içinde turuncu bir sıvı olan cam bir şişeydi. Bununla ne yapmayı planlıyordu bilmiyorum.

Ben bu hareketlenmeyi görünce oradan uzaklaşmak üzere geri döndüm. Şahıs da araca geri bindi ve bir an caddede geri geri bana doğru gelmeye başladılar. Ancak az önce basıp geçtikleri kırmızı ışık yeşile dönmüştü ve bekleyen araçlar hareketlenmeye başlamıştı. Bu yüzden takip edemeyeceklerini anlayıp yollarına devam ettiler.

Şimdi polise gitsem hiçbir şey olmayacak bunu çok iyi biliyorum. Savcıya gitsem nasıl kanıtlayacağım?

Bir şekilde bu şahısların adresini, ismini cismini falan bulsam ne kadar güzel olurdu...

Ne yapılabilir? Bir önerisi olan varsa lütfen buradan veya özel mesajdan ulaşabilir misiniz?

Araç Siyah Hyundai i20 idi. İzninizle bunu da buradan ifşa etmek istiyorum.

Güncelleme:

@Ömer F.
 
Scudo

fatihaniz

Üye
Kayıt
21 Haziran 2013
Mesaj
25
Tepki
32
Şehir
konya
Bisiklet
Scott
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız. Bence kesinlikle şikayetçi olmalısınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Hiç adetim değildir böyle konuşmak ama akşam akşam sinirim tepeme çıktı, bu o.... çocuklarını dar ağacında ibret-i alem olsun diye sallandıracaksın. Karaktersiz,şerefsizler.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kardeşim sen git şikayetçi ol. Otopark girişinin orda durdum diyorsun, oralarda bir yerlerde kamera vardır. Tam gittiğin yolların istikametini belirle polise öyle bildir bulunsun adi o.......... cocukları.
 

münferit vagon

Daimi Üye
Kayıt
13 Haziran 2015
Mesaj
395
Tepki
581
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Trafikte canavarlaşan bir toplumla karşı karşıyayız. Bulaşmamak en iyisi.
Mesela sizin yanınıza epey yaklaştığında hemen yavaşlayıp geride kalmaya çalışsaydınız acaba bu olayı atlatabilir miydiniz?
Ailesinin yanında bana hakaret eden biriyle de karşılaştım. Çocuklarının yanında çıkıp benimle kavga edecekti. Utanmadan, sıkılmadan... Koca koca adamlar...
 

mesutmutlu

Üye
Kayıt
21 Haziran 2016
Mesaj
43
Tepki
33
Yaş
55
Şehir
istanbul
İsim
mesut
Bisiklet
Merida
@Ömer Furtun
Hayırlı akşamlar kardeşim.öncelikle geçmiş olsun.plaka elinizde ömer bey.siz safınızı tutun bence...yani önce semt karakolunuza (olayın olduğu yer)gidip şikayet müracatı oluşturup ilk adımı atmalısınız.daha sonra da imkanınız var ise sağlam bir avukat ile hareket ederek canlarına okumanızı can-ı gönülden diliyorum.
 

anzolot

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2016
Mesaj
514
Tepki
1.295
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Savcılığa şikayet et karakola değil, çok da güzel ilgilenirler o zaman. Böyle bir saçmalık yapacak cesareti gösterenin belkide geçmişten sabıkası vardır, ihtimal de olsa ertelenmiş cezası varsa üstüne eklenir salacaklarsa da başka bir halt yediğinde önüne koyarlar bu arada savcılık darp raporu aldın mı diye sorabilir
 

DurgunDeniz

Daimi Üye
Kayıt
19 Şubat 2017
Mesaj
398
Tepki
419
Yaş
22
Şehir
Bursa
Cidden saçma sapan bir durum,bir insan neden durduk yere saldırır?Hakkınızı aramaktan korkmayın ve hemen polise gitmek için hazırlıklarınıza hız verin derim ben.Kamera kaydı falan,artık ne varsa.Hakkınızı arayın.Boşvermek söz konusu bile olmamalı.


Cidden iğrenç,mide bulandırıcı...
 

ayhandeniz71

Aktif Üye
Kayıt
2 Şubat 2015
Mesaj
176
Tepki
560
Yaş
53
Şehir
istanbul
İsim
Ayhan Deniz
Bisiklet
Whistle
@Ömer Furtun Geçmiş olsun polise gitseydiniz o zaman nediye plakayı aldınız sonuç çıksada veya çıkmasa da müracaat edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
Kayıt
22 Haziran 2016
Mesaj
78
Tepki
516
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Trek
Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef şehir magandaları her yere kök salmış. Daha 4 gün önce Şile yolunda 3 şeritli ve 3 mt emniyet şeridi olan yolda hafriyat kamyonu emniyet şeridinden yanımızdan silme geçti. Olayın şokuyla durmak zorunda kaldık. Hemen sonra yol yokuş aşağı döndüğü için plaka alamadık.
Sırf bu yüzden bir aksiyon kamerası alıp kayıt yapacağım.
Şikayetçi ol ve peşini bırakma bence.
 

ayhandeniz71

Aktif Üye
Kayıt
2 Şubat 2015
Mesaj
176
Tepki
560
Yaş
53
Şehir
istanbul
İsim
Ayhan Deniz
Bisiklet
Whistle
Bu tür tipler gündüzleri tek başlarına bir hiçtir ancak geceleri birkaç kişi bir araya gelerek gecenin karanlığın arkasına sığınarak böyle beş para etmez faaliyetlerini sürdürürler.
 

Akın1984

Üye
Kayıt
1 Eylül 2016
Mesaj
24
Tepki
26
Yaş
40
Şehir
İstanbul
İsim
Osman akın
Bisiklet
Kron
Çok geçmiş olsun... bu tür olaylarda artık yazacak bir şey de bulamıyoruz maalesef. Nasıl bir hastalıklı beyin taşıyosa artık o yaratıklar ben çözemedim. Aracın plakasını almanız iyi olmuş ama ben artık bu tür olaylarda kimsenin kılını dahi kıpırdatmayacağını düşünüyorum başıma bir benzeri geldi kardeşimle beraber 5 kişi tarafından darp edildik ikimizde de baş yaralanması vardı hastene raporu falan herşey elimizde karakola gittik şikayette bulunduk olay yerini gösteren bir çok kamera olmasına rağmen ( hatta tramvay durağının kameralarıda orayı gösteriyordu ) zannediyorum kimse bakma zahmetine girmemiş olacak ki olay 3 - 4 ay sonra eve gelen takipsizlik yazısıyla son buldu. Şimdi siz plakadan adrese ulaşsanız bile araba o hayvana mı ait yoksa kiralık mı yada bi başkasının mı çalıntı mı bilemediğiniz için bişeyde yapamıyosunuz. Ama yine de siz gerekli şikayetlerinizi yapın inşallah tez zamanda yakalanır bu o....... ç.....ları

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Kayıt
2 Şubat 2017
Mesaj
87
Tepki
68
Şehir
Sakarya
İsim
Alperen
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sarhos sarhos dolasiyorlardir ortalikta. Buyuk ihtimal alkol de vardir. Sikayette bulunacaginiz yere gordugunuz siseden bahsediniz.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Çok geçmiş olsun. Bir an için bu olayı yaşamış gibi hissettim, gerçekten iyi sabretmişsiniz. Aynı güzergahı kullanan birisi olarak hep söylüyorum, kelle koltukta Bisiklet sürmeye çalışıyoruz. Daha geçenlerde aynı yol üstünde birisi yanımdan geçerken bağırıp korkutmaya çalıştı.

Bunlara insan demekte zorlanıyorum, ne dertleri sıkıntılar var anlamakta mümkün değil. Bir insana ne hak ve cesaret ile böyle davranabiliyorlar, inanın olan aklımı yitireceğim çünkü problemi çözemiyorum.

Yanımızda kesici alet veya biber gazı mı taşımamız lazım!

Gerekli yerlere mutlaka şikayetinizi yapın derim. Bugün size yapılan, yarın bir başka arkadaşımıza yapılabilir.