Scudo Sports

Arabayı sattım 1 yıldır elektrikli bisiklete biniyorum

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.324
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arabasını satıp elektrikli bisiklet alan oyuncu Asena Tuğal, “Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zam geldi, bence herkes bisiklete geçmeyi düşünsün” dedi.

59d1cc1418c7730f3c4653cf.jpg

Asena Tuğal önceki gün Etiler’de elektrikli bisikletiyle objektiflere yansıdı. Otomobilini satıp yerine elektrikli bisiklet aldığını söyleyen oyuncu, motorlu taşıtlar vergisine gelen yüzde 40’lık zamma atıfta bulunup, “Malum zam geldi, bakın bisiklet arabadan daha iyi. Arabaya ne gerek var. Çevreye de zarar vermiyorsun. Arabayı sattım 1 yıldır elektrikli bisiklete biniyorum. Şehir içinde çok rahat. Aynı anda spor yapmış oluyorsun. Bence herkes yavaş yavaş geçmeli bisiklete” dedi. Cenker TEZEL
59d1cc1d18c7730f3c4653d1

Scudo
Farkındalık açısından çok güzel. Hem olumsuz yönlerine kanalize olmamak gerek. Kendisini tebrik ediyorum.

Paylaşım için ayrıca teşekkürler

1 yıldır biniyor, insan bir bisikletforum.com'u ziyaret eder, nasıl binilir, tekerlere kaç psi basılır, nasıl oturma pozisyonu alınır bunları öğrenir. Eğlencesi bir yana güzel bir örnek ünlü kişilerin bisikletle objektiflere yakalanması.

@MinorArtS
Ben 11 senedir forumdayım. Bir sürü turlara katıldım bir sürü yolda karşılaşıp sohbet ettim turladım insanlarla. Altında küçümsenemeyecek bisiklet var uzun zamandan beri kullanıcı ama bisiklet forumu hiç duymamış çok kişi ile tanıştım. Girip üye olup sonra gelip forumdan beni bulanlar oldu ama forumu bilmeyen çok kişi var.

@Osman Tuğrul
Olayın anlam bütünlüğü dışında göbekten janta pabuça bakmışsınız maşallah

:):)

"arabaya ne gerek var?" ben bu kafayı çözemiyorum işte. Yakın mesafede koşullar zaman, hava durumu, eşya taşıma, yorgunluk gibi gibi uygun ise bisiklete binerim bu koşulların birisi değişirse otomobil gibi bir taşıma aracına ihtiyaç ortaya çıkıyor. Elma ile armutu bir tutmak bizim toplumda pek çok seviliyor.

@UtkuSener
Göreceli kavram tabi tartışmaya açık ama bende tercihim bisikletten yana olurdu

@hakkında: boşluk
@UtkuSener yazmış o yorumu ve yorumdA farkındaysan eşya taşıma gibi gibi değinmiş. Bisiklet ile çekyat taşınamayacağını bildiğin halde kinayeli bir şekilde neden sordun. Madem sordun cevap vereyim. Elbette taşınmaz ama Utku gibi bende kısa mesafe bisiklet tercihim olurdu anlamında aynı fikirde olduğumu söyleyerek kabahat mi işledim hakkında boşluk kardeşim

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Bu güzel hanımefendinin bisiklet kullanmasını alkışlıyorum.
Fakat “Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zam geldi, bence herkes bisiklete geçmeyi düşünsün” gibi bir mantık olamaz. Bazı insanlar otomobil kullanımını minimuma indirebilseler bile bu ihtiyaç ortadan kalkamaz. Buradaki herkes olarak bisikleti seviyoruz ama mantıklı olalım mesela 1 aylık bebekler bisikletle taşınamazlar yada yatalak hastalar bisikletle farklı şehir merkezindeki doktora götürülemezler.
Ben işim sebebiyle aylık ilçeler arası 4.000km otomobil sürmek zorundayım. Eşimin de okul mesafesinin uzak olması nedeniyle otomobil kullanması gerekiyor. İkimiz de bisiklet kullanıyoruz ama bu yüksek olan verginin %40 zammından kurtulmaya malesef yetmemektedir.
Naçizane fikrimdir Türkiyede ekonomik gelirin, maaşların yıllık %10 bile artmadığını düşünürsek yüksek olan M.T. vergisinin %40 daha arttırılması vatandaşa haksızlıktır.

Asena hanımı tanımam etmem, ressammı, heykeltraşmı, müzisyenmi, ekonomistmi, siyasetçimi, yazarmı, gazetecimi. Bu kadar sitayişle ismi zikredildiğine göre önemli ve/veya tanınır biri olmalı. lakin asena hanıma bir istirhamım olacak. Bence elektrikli bisiklettende insin vede sadece bisiklete binsin. Eminim onun adına daha iyi olacak.

Arkadaşlar, elektrikli bisikletin de vergiye tabi olmasına neden olmasın da bu haber :) Sonuçta bu vergi öyle veya böyle alınacak, herkes bisiklete binse bisikletten, herkes yürüse ayakkabıdan alınacak.

Maalesef büyük şehirlerde otomobilin birçok aile ve insan için alternatifi bisiklet değil, bunu da görmek lazım, çocuklarınızı taşıyamıyorsunuz ve menziliniz kısa, oysa şehirler çok büyük, günlük 80-100km yapan insanlar var araçları ile.

Metropollere tıkılmış, plansız, oradan oraya savrulan insanlarız. İnsan odaklı düşünülmesi gerekiyor ulaşımın ve yolların, yoksa bizlerin bireysel çabaları tabi ki güzel ama cılız kalıyor.

Avrupa kentlerine bakın, en kalabalık paris bile 3.5milyon, genelde şehirler 1 milyonun altında. Bizleri arabalara mecbur edip sonra da vergilerle soyuyorlar. Aynı döngüde debelenip duruyoruz, elimizden de hiçbirşey gelmiyor.

Özellikle bekar arkadaşlar, öğrenciler, bisikleti hayatına daha rahat sokabilir, kısa mesafelerde ben mesela çok kullanıyorum, 3-4 km lik güzergah, alışveriş, spor merkezine gidiş buralarda en azından kullanmak lazım.

@emrahozkan zaten bisiklete yüzde yirmi ötv görüşme paketindeymiş. Bugün yarın çıkar. Yani yüzde on sekiz kdv ve yüzde yirmi ötv ödeyeceğiz

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
toplu tasima veya araba kullaninca bir tuaf oluyor insan.

Mtv ye zam geldi diye ben arabamı satmayacağım. Zammı protesto edeceğim. Ben bu yıl yapmışım 5 000 km . Arabamla da yaptım 10 000 km. İkisinin yeri ayrı. Aile gezmesine bisikletle gidemezsin.Ailenle bisikletle gezemezsin. Acil gitmen gereken yere bisikletle gidemezsin. Her zaman her yerde trafik yok.

Zam geldi arabadan vazgeçtik. 2 gün sonra Emlak vergisine zam gelince de çadıra geçeriz artık :)

Geri