Scudo Sports

Arabadan anlayanlar içeriye lütfen..

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar araç alacağım bu araçta karar kıldım pazarlığını yaptım gidip bakması baktırması ve satın alması kaldı kapora vermedim ama araç bana rezervli şuan. Fiyatta da 18.500 e anlaşıldı.
Tramerde 1200 liralık 1 kaza çıktı oda arkadan. aracın önünde hiç bir lokal boya veya işlem yok sol arka çamurluk,bagaj kapağı ve sağ arka kapıda lokal boya var fakat araçta değişen yok.

Yorumlarınızı bekliyorum.

(link)

Scudo
Yaşınızı bilmiyorum ama kullanıcı adınızdan hemşerim olduğunuz belli. :) Şahsen fransız arabalarına hep soğuk bakıyorum ama tercih meselesi. Tramerdeki sorgulamayı plakadan mı yaptınız yoksa şasi numarasından mı? PLakadan yaptıysanız şasi no'dan da sorgulamanızı tavsiye ederim. Bu arada sahibi aracı neden satıyormuş sordunuz mu? Alalı 5 ay olmuş plaka sorgusuna göre.

imkanınız varsa dizel az km yapmış olanı nı alabilirseniz iyi olur yoksa güzel araçlardır hemde üzmez sizi şimdiden hayırlı günlerde kullanın km orjinal imiş bir sıkıntı olmaz inşallah.

@Furkan Y. sorgulamayı plakadan yaptım şasi sorgusu da birazdan elime ulaşır aslında sahibi 200 küsürlük kaydı vardı o nerden çıktı diye çok şaşırdı birde şasi sorgusunu bekleyelim bakalım. Neden sattığını sordum meslektaşımmış kendisi yeterli gerekçeleri söyledi benden okeyi aldı yani.Ayrıca aracı ihtiyaçtan satmadığını söyledi neresinde ne varsa onları da ben sormadan söyledi güvenimi kazandı yani..

@Aşkın Aslan,dizel az yapmışı bunun muadili değil malesef.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Abi dikkat et bence. Bu işlerde çok "dümbüklük" oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Daha önce araca spor yay takılmış. Ön düzen, jantlar ve amortisörlere iyi baktırın derim :harika:

@Volg edeceğiz inşallah kardeşim..
@Yusuf !!WOW!! valla malesef araca ben bakamayacağım bir kaç tanıdık göndereceğim,inşallah pişman olacağım bir şey çıkmaz.Satan kişiye güvenmem gerek malesef.

Açıklamayı sonradan gördüm, fakat piyasa şuan çok yüksek. Yaz sezonuydu bayramı dı derken araçların fiyatları 3000 tl yükselmiş durumda. Hatta arkadaşım 3 yaşında sıfır aldığı arabanın aynısına sıfır fiyatındna fazla isteyen var diyordu. Eğer acil ihtiyaç değilse biraz beklemenizi tavsiye ederim.

@D.Mustafa evet malesef piyasa ucmus durumda herkestende ayni tavsiyeyi duyuyorum ama akibetimiz ne olur daha da ucar mi oda belli degil. O yuzden alacagim cok takilmadan.

@Selami53
Sizin aklınıza yatmış sanırım ama sahsi fikrim araç hor kullanılmış, nasıl mı? Direksiyon simidi, filmli camlar, spor yay varlığı vs daha temiz bulursunuz sanki ne biliyim bazen acele etmemek lazim ama bizde bir deyiş vardir yanlis anlamayin kuyruğu dogrultmak :) insallah sorun cikartmaz kazasiz belasiz binersiniz, bu arada trqfik sigorta ücretleri kasko fiyatlarına yaklaşmış daha onceden araç almadıysanız bunu da hesaba katin ;)

• Beğen
Tepkiler: Selami53
renoyu sevmem ama benzinli motoru uzecegını zatnetmem 98 bg olması lazım ıcı dışı temiz duruyo tamponlarda boya olabılır yuksek ıhtımal bide ön kaput foto uzaktan çekilmiş şüpheli spor hale getirilmiş yırtarak kullanılmş da olabilir
artıları yanlar sağlam duruyo
içi de temiz
jantlar almınyum orjınal guzel jant takılmıs
benzınlı motor kullandıgım ıcın bılıyorum saglam
piyasası var satarken zarar etmezsin

• Beğen
Yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar faydali yorumlar geliyor hepsini dikkate alacagim eklemek isteyen var mi baska ?

Mutlaka işini çok iyi bilen bir ustayla gidilsin aracı bakmaya. Sigorta sahtekarlıkları oluyor bazen, araba normalde perte çıkmış fakat sigortadan dosya kapanmadığı için sorgulamada hasar çıkmıyor, size sattıktan sonra kapatıyorlar dosyayı, haliyle ruhunuz duymuyor sizin de. Ancak aracı satarken karşıdaki kişi sorgulama yapınca anlaşılıyor durum. Herkes böyle demiyorum tabii ki kesinlikle, yanlış anlaşılmasın ama ortalıkta bu şekil dolandırıcılık yapan hayvan çok.

• Beğen
clio 2 ler harika arabalardır. kimsenin dediğine takılmayın. o yıllar içinde üretilmiş bir üst sınıf hb lerden bile daha iyi bir şasi dengesi vardır. yağını suyunu koyduğunuz sürece ölümüne yürür. bi sorun çıkarınca tamiri kolaydır parça fiyatıda üzmez. clio 2 nin şasi dengesi 160 a kadar çok çok çok iyidir. daha üst hızlarda stabilite isterseniz continental sportcontact5 lerle hatta mümkünse biraz daha geniş lastik ve jantlarla stabilitesi alır yürür 200 e kadar güven vererek yürür araba. 98 beygir 1.4 16v de kendi rakipleri arasında efsanedir. arabanın 1000kg nun altında olması sayesinde de deli danalar gibi gazlamak acayip keyif verir. yakıtı da fransız geleneği olarak oldukça makuldür. gaz elektronik değil telli diye hatırlıyorum bu tip detayları sayesinde de elektronik arıza çıkarma ihtimali zayıftır.

bunun makyaj öncesi 2 yaş yaşlısını arkadaşım 19 a sattı. her türlü alınır o araba :harika:

fransız arabası almayıp aynı model vosvos a opel e ford a 5 bin lira fazladan vermeyin hiçbir şekilde bence

Selami merhaba aynısının beyaz otomatiği annemde vardı bu arabada öğrendim araba kullanmayı

araba fena değil gibi ama daha az km de bulunabilir gibi

koltuk ve direksiyon renault larda kronik normal o aşınmalar, km aşağı çekilmemiş gibi alırken birde gaz pedallarına bak çok çok aşınmışsa biraz daha dikkat edebilirsin.

usta mutlaka bakar da motor kulelerini iki kere kontrol etsin

TUV kayıtlarına bak seneye göre KM değerlendirmesi mutlaka ama mutlaka yap.

araç temiz ama tampon ve çıtalar piaona black yapmış ve tabiki o ön cam filmi ile İstanbul da zor :) ( benim arabamda zindan spec :D )

• Beğen
istanbulda ticari taksi esnafiyim...
ayni fiyata woswos grubundan bora veya poloda alinabiliyorken bu araba bu paraya alinmaz...
bu araclarin hangi serisi oldugunu tam bilmiyorum ama kronik direksiyon elektronigi arzasi var...

Piyasanın düşeceğini düşünmüyorum abi. Belki kış geliyor diye 500-600 TL kadar düşebilir. Ancak dolar yükseleceği için öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Olsa bile etkisi çok olmayacaktır.

• Beğen
İkinci elde arıza istatistiği olarak en iyileri genelde japonlardır. Toyota honda Mitsubishi mazda sizi pek üzmez. Şu sıralar mazda ve nissan Avrupalı markalara satıldığından artık onların yeni modellerine pek Japon demek doğru olmaz. Ama siz zaten 2002 model falan bakıyorsunuz o yüzden Japon bakın derim.

Corolla mesela. Civatasını değiştirmeden yıllarca kullanabilirsiniz. Memur, öğretmen vs bir satıcı bulun, servise götürüp ücretini ödeyip 101 nokta kontrolünü yaptırın içiniz rahat binin.

Ama yok Ben performans arıyorum, kullanımı zevkli olsun tipi güzel olsun diyorsanız arıza riskini artırıp Ford fiesta, Clio falan bakabilirsiniz. Clio 2'ler gayet düzgün otomobillerdir ve bir fransıza göre sağlam sayılırlar. Fiestalar da dünyanın en sağlam arabası olmasa da sürüşü yol tutuşu bambaşkadır.

Dediğim gibi siz bir otomobilde ne arıyorsunuz ona bakmak lazım.

Ama her halükarda yay takılmış egzoz yapılmış, modifiyeli 14 yaşında bir Fransız otomobili almak dünyanın her yerinde büyük bir kumardır. Bence o sevdadan vazgeçin :)

Bu araba kesin oynanmis on taraftada banko boya vs cikar dikkatli baktirin

@Ozan k.
Arıza riskini daha da fazla arttırıp, Palio 1.6 alın 106 beygirin tadını çıkarın :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Volg
Geri