Scudo Sports

Araba Folyosu ile Bisiklet Kadrosunun Rengini Değiştirme

@Volks

bisiklet üzerinde deneyenler var mı acaba:)

Scudo
@muhiddin koçaşoğlu
Evet videoda yeni vurulmus günes görmemis seklinde sökmesi cok basit, Birde 1-2 yaz günesin altinda gez ve sökmeyi dene bakalim nasil olacak. Bu ayni sekilde en kaliteli folyo icin de gecerlidir.

Eger gercekten istedigin gibi yaptirmak istiyorsan sana adres verebilirim. Adamlar islemi orjinal decallari ile istedigin renge cevire biliyorlar. Ve sonra ayni fabrika cikisi oluyor ama sana özel oluyor. Arti Senin yapmak istedigin islemlerle hemen hemen ayni paraya gelir tabiki tanidik biri olursa. Tanidik birinide iyi düsünürsen var.;)
Folyo ve plastidip islemi extradan agirlik katacatir kadrona benim dedigim ise agirligi ayni kalacak.

Senin kadronda plastidipmidir nedir yada folyo falan olmaz, bunlar o üstseviye kadronun üzerinde delme takma islemler olur.
Plastidipi yada folyo yaptik diyelim, seninkinde yok ama olanlar icin söylüyorum. En basiti kelepceli önaktariciyi taktiktan sonra yukari asagi ayar yaparken yirtilmalar olacaktir. Bu risklerden birisi.

DIPNOT: @muhiddin koçaşoğlu
Bu kadronun da icine etirmem sana, böyle birsey yaparsan seni gelir istanbulda bulurum bilmis ol. Bunu tehdit olarakta kabul edebilirsin.:D

Bu kadro oldugu gibi kalacak. Konu kapanmistir baska öneriye gerek kalmadi.

Yazıktır günahtır abi ya o kadroyu kaplayacağına at çöpe daha iyi kaplamayı sökerken ya boyayı söker yada yapışkan bırakır. yaptıracaksan bile işin profesyoneline yaptırmalısın. ama bence hiç dokunma bisiklete.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@muhiddin koçaşoğlu

Murat baskan ne diyorsa eyvalah. Yalniz muhalefet maksatli soylemiyorum ama soyle bi durum var : adamlar bi kac yuzbin liralik araclarni korumak icin bu kaplamayi yaptiriyorlar oyle degil mi? Adamlar boyle bi risk olsa yaptirmazlar bence hem o kadar pahali araci olan adamin araci zarar gorse yapana kaba davranma riski var bence :D

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
Hocam sen kadroyu kaplatma çektiğin resimleri gönder fotoşopla istediğin renge sokalım :)

merhaba. Bu konuda pek bilgim yok ama ısı tabancası ile yapılan bir işlemse kadronuz zarar görebilir. Kadronuz kompozit bir kadroysa ısı ve soğuma sonucu kadrodaki karbonlar çekirdeklenebilir. Ya kadronuz daha sert bir hal alır ve kırılganlığı artar ya da kadro aşırı sünümleşir. Bugün malzemeci derste anlatmıştı ama dersi pek dinlemedim aklımda kalanlar bunlar. yani ısıl işlem bence kadroya zarar verecektir.

Bende karbon Focus kadromu çiziklerden korumak için şeffaf kaplatmak istiyorum. En azından kablo geçiş yerlerini kaplatabilirim. Şeffaf folyo, kadroya zarar verir mi ? Bir de bisikleti duvar askısıyla kadrodan duvara asacağım bunun karbona zararı olur mu ?

Ekran Resmi 2016-10-17 19.28.11.png Ekran Resmi 2016-11-02 23.11.50.png

Karbon kadro yüksek basınç altında ve yüksek ısıda pişirilerek üretildiği için sıcak hava tabancasının uzaktan sadece folyoyu yapıştırmak için vereceği ısıdan herhangi bir zarar oluşmaz diye düşünüyorum. Uzun süre kullanımlarda da bir sıkıntı olmaz sökerken ağda bandı gibi cartt diye çekmeyeceksiniz herhalde. Gene aynı yöntem ile ısı ile yumuşatarak yavaş yavaş alırsanız ne boyanıza ne de kadronuza bir zarar gelir. Kadronun yüzey alanı ne kadar ki folyonun ağırlığı ne olsun. Bence gayet güzel olur, sizi bu konuda desteklerim. Malzemeyi de MMM (3M) kalite standartına göre üretilmiş olandan tercih ederseniz daha da memnun kalırsınız. Paypal aktif hale geldimi emin değilim ama yurt dışından da güzel ve uygun fiyata malzeme bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
@mariokaldato
Abi muhalefet olmayayim yazmissin da cocuk gidip yaptirmistir senin bu sözünü okuduktan sonra :D :D

@BerkEvren

eyvallah reis:)

Plastidip uygun şekilde uygunlanmadığında mevcut boyayı kabartan bir bileşime sahiptir aman dikkat. Acı bir tecrübe ile sabittir. Normalde astar atıp yaklaşık yarım saat beklenilmesi gerekir ve sonrasında 4 ya da 5 kat daha aynı şekilde aralarda 15 ya da 20 dakika bekleme süreleri ile uygulanması gerekirken ilk katı atıp kendini kaptıran ve bir saat sonra gördüğü manzarayla şok olan ''bi arkadaş'' tanıyorum çünkü. En güzeli şeffaf kadro koruyucuları. Kimyasal hiç bir şey sürmemek en iyisi kadroya.

• Beğen
Tepkiler: caşş06
Screenshot_2016-12-28-10-04-48.png Screenshot_2016-12-28-10-04-44.png Kendim Karbon fiber kaplaması yaptım. 5 gün sürdü gunde 3 saat calismayla. 2 yıldır kullanıyorum yağmurda atma sökülme gibi bir sorun çıkarmadı

Geri