Scudo Sports

Araba Çarptı

Sürpriz yok, polis gelmedi. A101 çalışanı yarın gel kameraya bakalım dedi ama açı güzel değil. Plaka tespiti muhtemelen olur ama çarpma anı görünmeyebilir. Baya açıkta çünkü bisikleti bağladığım direk. Yani bir şey çıkmayacak gibi gözüküyor bu işten.
Geçmiş olsun. Bence kamera kaydıyla birlikte emniyet müdürlüğüne gidersen işlem başlatırlar.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Scudo
polisin geleceğini sanmıyorum olaya. gelse bile yapacağı birşey yok. aradığınızda gelecek ekip en fazla ya trafik olur ya da devriye ekipler onlarda vurup kaçmadan dolayı şikayet için karakola yönlendirecekler. geçmiş olsun karakola gidip şikayetçi olun. olay olup bitmiş, olayın tespitine dönüşecek durum

@Aybek Cihan cana geleceğine mala gelsin, boşverin, sıkmayın canınızı kardeşim...yeni kadro vs uydurabilirseniz güzel, olmazsada başınızın gözünüzün sadakası olsun, nazar keser...o şahısta gece uyuyacak rahat..peh...affedin gitsin, yoksa derdi size kalır...👁️‍🗨️

@Şerif Feridun Hocam savcı takipsizlik kararı vermedi, fakat iş o tarafa doğru gidiyordu, çarpan vatandaşa ait kamera görüntüsü bulamadı emniyetteki memur arkadaşlar. Kanıt bulunamadığı için takipsizlik kararı verilmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi konuyla ilgilenen polis arkadaş. Gerçekten çok zor bir dönemden geçtiğim için ilgilenemedim .

Şikayetçi olmaktan vazgeçtim. Ve şikayetimi geri aldım. Üzüldüğüm nokta bir insan bir başkasına zarar verir istemeyerek yada başka bir sebeple yaptığı işin arkasında durmaz. İnsan olmak ile insan kalmak farklı bir şey.

Sürpriz yok, polis gelmedi. A101 çalışanı yarın gel kameraya bakalım dedi ama açı güzel değil. Plaka tespiti muhtemelen olur ama çarpma anı görünmeyebilir. Baya açıkta çünkü bisikleti bağladığım direk. Yani bir şey çıkmayacak gibi gözüküyor bu işten.
Bu arada tavsiyem. Aracı tespıt edersenız ve carptma anı görünmüyor olsa bile polıslerden rica ederek yanlarında suphelendıgınız aracın sahibini arayın. Belkı odur ve ınsan evladı çıkar.

Polis vermeyebilir numarasını ortada bısey olmadığı için ama dedım şekilde yanınızda arayayım dıye rica edersen alma ihtimalin var. Ayrıca ozeldende birşey ekleyeyım :)

• Beğen
Aybek Bey çok çok geçmiş olsun. Umarım bir sonuca ulaştırabilir ve en azından maddi olarak zararınızın tamamını ya da bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Olayı hem normal yollardan polise bildirip mümkünse tutanak tutturun hemde cimer aracılığı ile bulunduğunuz ilin emniyet genel müdürlüğüne iletin. Bu süreçte olay günü ve saatini biliyorsanız çevredeki esnaflardan vs kamera görüntüsünü rica ederek isteyin. Elinizde delil olarak bulunsun.

Çok geçmiş olsun. Eğer polis gelmezse polisi de Cimer'e şikayet edin. Sonuçta telefon kayıtları var. Bisiklet konusunda da artık duyarlı olmayı öğrenmeliler.

• Beğen
@Aybek Cihan bu gibi durumlarda polis çağırmakla, karakola gitmekle zaman kaybetmeyin.

Market size görüntüleri vermeyi kabul ettiyse, görüntülerle birlikte hemen savcılığa gidin ve şikayetçi olun. Görüntülerde plaka net gözükmüyorsa, civardaki iş yerlerine sorun, onlardan da farklı kayıtlar almaya çalışın.

Görüntü kayıtlarını vermeyi kabul etmezlerse, savcılıktan ilgili işyerlerine "elden takipli müzekkere" yazılmasını talep edin ve o kağıtla ilgili işyerlerinden görüntü kayıtlarını bizzat alıp savcılığa teslim edin.

Şu an için yapabileceğiniz ve hakkınız olanın sınırları bu. Daha fazlasını beklemeyin, bunu yapın, içiniz rahat etsin.

Karakol ile sonuç alma şansınız %1 ise, savcılık yoluyla sonuç alma şansınız %10. Hukuk mücadelenizi sürdürün ama hayalci de olmayın.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun çok üzücü ve can sıkıcı bir olay. İnşallah görüntülerden birşey çıkarabilirsiniz. Daha da önemlisi ilgili merciler yardımcı olur .

• Beğen
Selamlar. Bu tarz durumlarda polis gelir ama yoğunluktan gecikebilir. Özellikle büyük şehirlerde olaylar önem sırasına gore takip edilir. Ama iş polisin gelmesi ile bitmiyor yasal işlem baslattiktan sonra. Size tavsiyem polisi cagirin ve bekleyin vaktiniz varsa

• Beğen
@Adem Tırpancı cimer biraz balık baştan kokar gibi hissettiriyor, ben trafikte haksız muamele gördüm (motosikletle) cimere yazdım, insanların dediği gibi hiçbirşey çıkmadı..
@Aybek Cihan ne yaptınız dostum, var mı bir gelişme..

• Beğen
Tepkiler: Adem Tırpancı
@Adem Tırpancı cimer biraz balık baştan kokar gibi hissettiriyor, ben trafikte haksız muamele gördüm (motosikletle) cimere yazdım, insanların dediği gibi hiçbirşey çıkmadı..
@Aybek Cihan ne yaptınız dostum, var mı bir gelişme..
O zaman arkadaşlar işimizi sağlama almamız lazım. Bunun için de mümkün olduğunca kaskta veya gidonda kamerasız trafiğe çıkmamak; park edeceğimiz noktaları iyi seçmek, bunun için de iş yeri açısından kalabalık veya mobeselerin gördüğü noktaları seçmek lazım. Elde somut delil olunca işimiz çok daha kolaylaşır.

Diğer bir yol da dilekçe hakkınızı kullanıp, olayı özetleyen bir dilekçeyle neden olayla ilgilenmedikleriyle ilgili EGM'ye başvurarak yazılı cevap istemek. Gelecek cevaba göre dava açabilir ve mahkeme yoluyla hakkınızı arayabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun diler, herkese kazasız belasız günler dilerim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Eski adıyla Bimer yeni adıyla Cimeri ilk çıktığı zamandan beri ihtiyacım oldukça kullandım ve olumlu sonuç alma oranım %85 ve üzeridir diyebilirim. Yapmanız gereken işlem, konuya özel alanı seçip(ihbar, şikayet, bilgi edinme) içeriği düzgün bir üslupla yazmanız faydanıza olacaktır. Resmi dil kullanmaya özen gösterin. Elinizdeki tüm bilgi ve detayları özenle yazın. Bir mesajda birden fazla işlem istemeyin. Mesela paragrafın birisinde emniyetten bilgi isteyip diğer paragrafta suç duyurusunda bulunmayın. Aşama aşama yapın hepsini. Önce bilgi edinme çerçevesinde gerekli bilgileri toplayın, istediğiniz alandaki kamera kayıtlarını istemlerini ve söyleyin sonra evrak numaraları ve geri dönüş metinlerini derleyerek gidin suç duyurusunda bulunun. Adliye işleri her zaman uzun sürer, bu süreçte beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok ama en garanti yöntem budur. Kamera kayıtları konusunda elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar iyidir. Kayıtlar her kurumda olay olmadıkça eski kaydın üzerine yazarak devam eder. Kimi yerde 1 hafta kimi yerde 3 ay. Bu kayıtları almak için elinizden gelen her şeyi yapın.

Geri