Scudo Sports

Araba Çarptı

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Ben alışveriş yaparken market önündeki direğe kilitli şekilde park edilmiş bisikletime araç çarpmış. Bir kadın, bir aracın geri geri gelerek çarptığını söyledi. Kadronun arka kısmı yamulmuş. Teker sıkışmış. Bim-a101-Şok üçlüsü var hemen önünde , kamera var mı göremedim ama soracağım. Elimde şu an plaka falan yok. Ne yapmalıyım yardım bekliyorum.

219687 dosyayı görüntüle

Dosyalar

• 20200225_173754.jpg
    20200225_173754.jpg
    2,3 MB · Okunma: 159
  • 20200225_173726.jpg
    20200225_173726.jpg
    2,1 MB · Okunma: 165
  • 20200225_173733.jpg
    20200225_173733.jpg
    2,5 MB · Okunma: 165
Scudo
Çok geçmiş olsun, emniyete gidip şikayetçi olmalısınız, kamera kayıtlarını yasal olarak incelesinler, o şekilde vurup kaçan kişiye işlem yaptırabilirsiniz, ve en önemlisi de çok şükür kaçan insanlıktan nasibini almamış olan kişi, sen kullanırken vurmamis , tekrar çok geçmiş olsun.

@necmeddin sağolun. trafik polisi gelir mi acaba çağırmalı mıyım?

Düzeltme: a101 kamerası görüyor bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bana 3 defa araba çarptı zor çağırdım polisi. Hele sonuncusunda 2. kez aradım öyle geldi. Trafik polisi bisiklet kazasına gelmek istemiyor. Sizde bir şey var mı diyor. Var derseniz geliyor. Yoksa hayatta gelmez tecrübeyle sabittir. Hele ki bu tip bir vur-kaç olayı için. Mümkünü yok polis gelmez. Polisi yalvar yakar getirseniz bile, tutanak da tutulsa, kameradan plaka tespiti de yapılsa herhangi bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum çünkü olay dönüp dolaşıp "orası bisiklet bağlama yeri mi?"ye gelecek. Çarpan kişi kaçmayıp bekleseydi ancak o zaman anlaşıp helalleşirdiniz, görünüşe göre pek helalleşme olmayacak şu durumda. :snzdglsn: Geçmiş olsun çok sinir bozucu bir durum. Ben kesinlikle hiçbir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum bu ülkede

@Serkan Mıstınoğlu bana motosikletle ışıkta beklerken arkadan dokundurdular, çamurluk eğildi, adamlar yürü yürü yeşil yandı deyip yanımdan geçtiler. plakayı telde polise verdim, "sizde birşey var mı" dediler, geliyoruz dediler yarım saat bekledim bile bile, sonra sinirden küp devam ettim..😐

Sevgili Aybek,siz arayın..Gelmezlerse,bir daha arayın..Yine gelmezlerse,kamera görüntülerini alıp,karakola gidin..
Sonuçta bisikletin fren pabucu yamulmamış,KADRO yamulmuş..Demek ki sert bir şekilde çarpmış ve KAÇMIŞ..
Hiç bir sonuç alamazsanız bile,uğraşın bence..

2 yıl önce adam bana sağ kapıdan vurup kaçtı, plakayı verdim, polisler geldiler, gerekli işlemleri yaptılar, fakat savcı takipsizlik veriyor bu tür davalarda, sıkıntı burda zaten, ölüm yada yaralanma olmayınca çok müdahale etmiyorlar, ama denemelisin şansını bazen tutuyor, her ne kadar bizde tutmadiysada.

@Serkan Mıstınoğlu çarptığı yer şöyle, eşşek olmak lazım çarpmak için.

15826441393246055784777621579573.jpg

Günahını almak istemiyorum kimsenin ama bir kadının şoförlük ettiği bir araç bekliyordu hemen arkasında ben markete girmeden. Polise haber verdim yine de bakalim ne olacak.

bana sirkecide carptı şükür bir şey olmadı taksici dedim masrafı ver yok dedi cek karakola şikayetciyim bana carptın kasten öldürmeye teşebbüs abi dedi coluk cocuk var 150 tl aldım birde seyrantepeye 4. levente bıraktırdım jant yamuldu sadece
kara kola git şikayetci ol olayyeri resmi al bisiklet le tabii
kameradan rica et
ben kaportacıyım o aracı bulursam gerisini düşünün

gelmez trafik kamera resimlerini rica et

Şu an bekliyorum olay yerinde. Çok ilginç, Doğa bisikletin sahibiyle karşılaştım. Geçmiş olsun dedi, beraber polise haber verdik. Gelmek zorunda lar dedi ama bakalım ne olacak. Polis 112yi arayın dedi, 112 tekrardan emniyete yönlendirdi, çok tuhaf.

geçmiş olsun, herkese ehliyeti verilen bir ülkede, bu türk talihsizlikler normal,
Hakkınızı aramaya çalışsanızda, polis yada savcılığın bu konular ile ilgileneceğini pek düşünmüyorum. Klasik türkiye.

Kaza(!)ya karışan araç, olay yerini terk ederse trafik polisinin görev ve yetkisinden çıkıyor diye biliyorum.

Bisiklenize çarpan aracın plakasını görgü şahidinden veya güvenlik kamerasından falan öğrenebildiyseniz olay yerinde beklemek yerine karakola (şahit ve deliller ile) gidip şikayetçi olabilirsiniz.

Hocam şimdi yukarıda yazmıştım, kamera görüntülerinin yasal işleme tabi olabilmesi için sizin gidip polise şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor. Oldu ki şikayetçi olduğunuz halde memur arkadaşlar ilgilenmek istemediler,adliyeye veya nöbetçi adliyeye gideceksiniz, bu kez görevi yapmamaktan şikayet edeceksiniz, nöbetçi savcı olaya müdahil olmak zorunda, emniyet dilekcenizi alır kamera kayıtlarını alır.

Sonra çarpan şahıs polis tarafından aranır ve hakkında şikayet olduğu imzalı tebliğ edilir. Eğer suçu kabul ederse maddi zararı karşılamak zorunda. Olmadı suçu kabul etmedi veya mahkeme yoluyla işi halletmek istedi. Savcı takipsizlik kararı verebilir. Vermeye bilir de, eğer ki verdi.

Ondan sonra bir üst mahkemeye başvuru yaptığınızda ciddi ciddi hakkınızı ararsınız, 2-3 yıla yakın bir zaman alır fakat illaki sonuçlanır.

Tabi mahkeme devam ederken davacı olacağınız şahıs daha fazla zarara uğramamak için uyuşmazlık hakkını kullanabilir ve mahkeme karara varmadan olay tatlıya bağlanabilir.

Siz haklıysaniz ve gerçekten kimsenin yaptığı yanına kalmasın diyorsanız, uzun bir süreç ama kazanım elde edebilirsiniz.

Bunlar benim tecrübelerim , Allah kimseye böyle tatsız tecrübeler yaşatmasin. Ben kaza yaptığım dönemde ciddi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığım için olayı mahkeme sürecine taşımadım. Yoksa şikayetimi alan polis arkadaş sağolsun,ilgilendi aradı ve hukuki sürecin nasıl isliyecegini anlattı. Canın sağolsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor, yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen söyleyin.

Sürpriz yok, polis gelmedi. A101 çalışanı yarın gel kameraya bakalım dedi ama açı güzel değil. Plaka tespiti muhtemelen olur ama çarpma anı görünmeyebilir. Baya açıkta çünkü bisikleti bağladığım direk. Yani bir şey çıkmayacak gibi gözüküyor bu işten.

Bana 3 defa araba çarptı zor çağırdım polisi. Hele sonuncusunda 2. kez aradım öyle geldi. Trafik polisi bisiklet kazasına gelmek istemiyor. Sizde bir şey var mı diyor. Var derseniz geliyor. Yoksa hayatta gelmez tecrübeyle sabittir. Hele ki bu tip bir vur-kaç olayı için. Mümkünü yok polis gelmez. Polisi yalvar yakar getirseniz bile, tutanak da tutulsa, kameradan plaka tespiti de yapılsa herhangi bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum çünkü olay dönüp dolaşıp "orası bisiklet bağlama yeri mi?"ye gelecek. Çarpan kişi kaçmayıp bekleseydi ancak o zaman anlaşıp helalleşirdiniz, görünüşe göre pek helalleşme olmayacak şu durumda. :snzdglsn: Geçmiş olsun çok sinir bozucu bir durum. Ben kesinlikle hiçbir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum bu ülkede

Mesajın en can alıcı noktası sanırım "orası bisiklet bağlama yeri mi?" olsa gerek ve sanıyorum ki bisiklet park yeri değildi...

@Aybek Cihan çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm sizin adınıza. Haksızlığa uğrayıp sesinin duyulmaması çok kötü. Ve malesef bunu hepimiz zaman zaman yaşıyoruz.

@Serkan Mıstınoğlu bu olayda mala zarar verme durumu var ve polis ihbar ve çağrı üzerine gelmek zorundadır. Aksi durum görevi savsaklamaya girer, bu durumda en kısa sürede olayın olduğu yere en yakında cumhuriyet savcılığına hem bahse konu olay ve hem de ihbara gelmeyen kolluk için dilekçe ile başvurulmasını tavsiye ederim. Mümkünse ihbar konuşma kaydını da saklayın.
@necmeddin Mala zarar verme durumuna takipsizlik veren savcının diploması naylondur. Karara itiraz etmeliydiniz.

Geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda genelde iki davranış şekli var: 1- Çarpan kimseye farkettirmeden tüyüyor 2- Siz gördüyseniz "Kaç paraysa veririm, siz yaptırın ben öderim" deyip numarasını veriyor vs. tamirciye gittiğinizde size 1500-2000 hesap çıkınca, bunu söyleyince gene tüyüyor. Telefonunuzu engelliyor vs. Bu durumda yapılması gereken polise dilekçeyle başvurmanız. onlar güvenlik kamera kayıtlarından çarpan aracı tespit ediyorlar. Siz de şikayetci olup parayı almaya çalışıyorsunuz. Bazıları polisi görünce yola gelip parayı veriyor. Ödemek istemeyenleri de artık elinizde kamera kayıtları olduğuna göre avukat aracılığıyla sıkıştırıp paranızı almak.

Geri