Scudo Sports

Araba Çarptı

Scudo
Evet sayın arkadaşlar.
10 gün kadar önce gerçekleşen kazanın ardından geçmek bilmeyen göğüs ağrım dolayısıyla doktora gittim ve çekilen film sonrası sol kaburga kemiklerimden birinin çok ufakta olsa çatlamış olduğunu öğrendim. :(

Doktor çok korkulacak bir şey olmadığını yalnız bu ağrıyı ve acıyı bi 10 gün kadar daha çekmem gerekeceğini söyledi. :(

Şuanda hapşırmak benim için ızdırapa dönüşmüş durumda. :River-102

Öncelikle geçmiş olsun abi, Allah korumuş neyseki tam hareket halindeki bir araca denk gelmemişsiniz. Ters şeritten gitmenin yanlış olduğunu eminim biliyorsunuzdur ama ne derecede geçerli bir sebebiniz olursa olsun ters şeride girmemek en doğru olanıdır. az önce bu konuyla ilgili bi başlıkta yazılanları da okudum. LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OLALIM ARKADAŞLAR. TRAFİKTE KURALLARA UYALIM Kİ HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM.

konu burada: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=86645&page=2

• Beğen
Tepkiler: Rıdvan UĞUR
Ben 3 gün önce aldım evspor olarak yapmaya 3 gün önce başladım. bu yazıdan sonra yarın gidip kendime kask alıyorum. çok geçmiş olsun, bu 3 gün içinde bende ters şeritten gittim hep,i lk okuldaki trafik dersinden aklmda öyle kalmıştı, bisikletler ters şeritten gider. ama sanırım türkiyede bu işlemiyo. bende artık düz şeritten gidicem. tekrar geçmiş olsun

• Beğen
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız gerçekten. Kask olmazsa olmaz. Ankarada trafiktekileri kendinden uzak tutuyor. Kaskla yola cıkınca sag seridi bosaltıyorlar. sadece dolmuscular takmıyor bisikletlileri.

• Beğen
@Rıdvan UĞUR

Konu eski fakat cevap atmak istedim

Kusura bakma fakat hata sende. Ben de ana yola çıkış yapacak olsam, bakacağım son yer ön taraf olur. Onun dışında sadece yoldan gelen arabaları kontrol ederim, yol boşalınca da çıkarım.
Ters yönden araba gelmesi olağan bir durum olmadığı için kimse kontrol etmez.

Umarım, bundan sonra yolun doğru tarafından gitmeye başlarsınız.

• Beğen
Geçmiş olsun öncelikle.

Tren yolundan da yaya yürümek zorunda kalındığında ters yoldan gidilir ki akan trafikte gidilebilir. Ancak burada suç kesinlikle adaba sürücüsünde; kendileri bizi hâlâ böcek gibi görmekteler: ne yaya ne de araba.

Benim de başıma başlıkta anlattığım üzere bu cuma (22/7/2011) de duran aracın yasak olduğu halde böyünmemiş yolda u dönüşü yapmasıyla kaza geldi; kendimi olay yerinden 30 metri ötede omuzu çıkık haldi buldum. Sol tarafım tamamı ile sargılı, sağ kolum ise serbest.

Geçmiş olsun hepimize.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nden
BİSİKLET, MOTORLU BİSİKLET, MOTOSİKLET VE SÜRÜCÜLERİ İLE İLGİLİ KURALLAR

Madde 136 - Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.

a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;

1) Yaya yollarında sürülmesi,

2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi,

3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi,

4) Bunlara, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi,

5) Sürücü arkasında yeterli oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması,

6) Bu araçlarla, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunulması,

7) İzin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması,

8) Bunların, başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürülmesi,

9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,

10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması, yasaktır.

Bu da Karayolları Trafik Kanunu'ndan:

KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI:

Madde 46 - Karayollarında trafik sağdan akar.

Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:

a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,

c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,

İKİNCİ BÖLÜM : TANIMLAR
Madde 3 - 2918 sayılı Kanunda ve bu Yönetmelikte kullanılan terimlerin tanımları aşağıda gösterilmiştir.

a) Genel tanımlar

1) Trafik: Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir.

2) Karayolu: Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.

3) Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır.

5) Sürücü: Karayolunda, motorlu veya motorsuz bir aracı veya taşıtı sevk ve idare eden kişidir.

:in:

• Beğen
Tepkiler: evka4yokuşu
geçmiş olsun gerçekten bende bmx almayı düşünüyorum alırsam kask takmıcaktım yani öle bi düşüncem yoktu ki bu yazıyı okuyanada kadar.bmx alırsam inş hemen de bir kask alıcam. geçmiş olsun tekrardan Allah acil şifalar versin.

• Beğen
@Gökhan Toros

yok arkadaş ben sana katılmıyorum burada sucun 8'de 8'ini üzerime alamam. bunu kabul etmem mümkün değil. çünkü kaza yaptığım esnada hadi ben bisikletliydim peki ya (daha öncede belirttiğim gibi) tekerlekli sandalyedeki bir kardeşimiz karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor olsaydı ne diyecektik.

"kusura bakma bilader ama bu iş bööledir bende olsam sağıma bakmadan yola çıkardım araç sürücüsünde hiç suç yok bekleyeydin" mi diyecez.

tamam ben daha kontrollü olabilirdim. bunu kabul ediyorum ama iş olayın "hata kimde?" boyutuna geldiğinde ben hatalı olduğumu kabul etmiyorum. beni orada bir bisikletli olarak düşünmeyin. karşıdan karşıya geçmeye çalışan biri olarak düşünün.

ve kimse kusura bakmasın asıl hata ters şeritten gitmek değil bir tali yoldan ana yola çıkarken trafiğin her iki yönünüde kontrol etmemektir. asıl acıklı olanı ise "kusura bakma ama ben olsam bende ööle yaparım" demek, diyebilmek ve artık genel geçer bir hal almış olan bu hatalı kullanımı savunmaktır.

bu resmen acizlik ve boyun eğmektir. evine hırsız giren Hoca Nasreddin'in hoca sende kapını pencereni ne kilitlemezsin diyen komşularının torunları olmaktır.

Üzülüyorum....

Dostum öncelikle geçmiş olsun.
Bir şeyi merak ettim:
Araçlarınızın yerleri değişse, otomobil ters yönden gelse, sen de tali yoldan çıksan(trafiğin aktığı yöne baksan veya gözüne güneş gelse vs), sonuç olarak çarpışsanız ve "iş olayın 'hata kimde?' boyutuna" gelse -yukarıdaki yorumuna göre- hatalı olduğunu kabul edecek miydin?

Bu arada zaten kazalarda hatanın 8'de 8 bir kişide olduğu durumlar neredeyse hiç yaşanmaz, abartmaya gerek yok. Yorumuna cevap verdiğin arkadaşın söylemi hoşuna gitmediyse şöyle diyeyim "hatanın çoğu sende".

Umarım kurallara yayayken de, bisikletliyken de uyarsın. Kazasız pedallar dilerim.

Not: Bu yazdığımı "oh olsun" minvalinde algılama lütfen, sadece hepimiz sokağa çıktığımızda trafiğin bir parçasıysak, ona göre de davranmalıyız. Yaya da bisikletli de muaf değildir bu durumdan. Bizim gibi trafiğin ezilen unsurları da dikkat etmezse bu iş nasıl başlayacak(?)

Konuyu hortlatmışız ya hiç farkında değilim valla :) Yeni konulardan görünce bir bakayım dedim de tarihe dikkat etmedim.

Ben iki gün önceki konuyu bulamıyorum. Siz 5 yil önceki konuyu hortlatiyorsunuz. Valla helal olsun size :)

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geri