Geçmiş olsun...arkadaşların çoğu yazmış ama tekrarlamakta fayda görüyorum. Çünkü bisiklet kullanıcıları olarak, trafikte önemli bir başka sorumlulukla daha bisiklet sürmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. O da, bir kazaya karışıp canımızın zarara uğraması durumunda, bisiklet kullanmanın can güvenliğimizi riske attığı yönündeki propagandaya daha fazla maruz kalma ihtimalimizin artması...şöyle ki, yakınlarımız can güvenliğimiz için endişe duyanlar, belki doğal ve ülkemiz koşullarında belli oranda haklı olarak, bisiklete binme konusunda sürekli bizleri uyarıyorlar. Ve bisikletle ilgili kazalara vs. daha duyarlı oluyorlar. bir yerde bir şey görse ya da duysalar hemen bu kötü örnekleri bisiklet aleyhine kullanıyorlar. Dolayısıyla güvenli bisiklet kullanma konusunda, bisiklet sporu ve kültürüne karşı bir sorumlulukla da duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum.
Trafikte güvenli bisiklet kullanmakla ilgili, bu forumda bir arkadaşımızın yaptığı güzel bir çeviri yazı vardı, okunmasını hararetle öneririm.
trafikte, bizim araçları görebilmemizden önemlisi, motorlu araçların bizi görmesidir. O yüzden mutlaka diğer araçlar gibi olmamız gereken şeritte, sağ şeritte olmalıyız. ayrıca her fırsatta bisikletin de trafikteki diğer araçlar gibi hakları olan bir araç olduğunu söylüyorsak, diğer araçlar gibi kurallara uymalı, o trafik kurallarının bizleri de bağladığını bilmeliyiz.
trafikte görünür olmak için, sahip olduğumuz bütün imkanları kullanmalıyız. görünmesi kolay kıyafetler, ön ve arka ışıklandırmalar, reflektörlü şeritler, kask ışığı, reflektörlü yelek vb. Bu saydıklarımın hepsi, 100 TL'yi geçmiyor.
ayrıca, bir arkadaşımızın yazdığı gibi trafikte kimseyle inatlaşmamalı, kimseye meydan okumamalı ve kimseye bir şeyler öğretmeye kalkmamalıyız. kendimizin ve çevremezidekilerin güvenliğini düşünerek kullanmalıyız. Kask ve eldivenin gerekliliğini söylemeye bile gerek olmadığını gösteren yüzlerce örnek var forumda.
ucuz atlatmışsınız. aslında bir musubetin bin nasihata bedel olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz ama bu vesileyle paylaşayım dedim.