Beyler Macle Windowsu karşılaştırmak çok doğru değil. İhtiyaçlara göre tercih meselesi, benim 1.5 bin tllik laptopum var, bu laptopla aynı özelliklerde bir mac almaya kalksam fiyatı 4 - 5 bin tl, bilgisayara ram eklemek istesem mümkün değil, donanımında herhangi birşeyi değiştirmek mümkün değil. Hem parasından hem de donanımla ilgili kısıtlamalar yüzünden tercih etmedim. He şimdi benim laptopu bilmeyen biri alırsa "tüü bu ne kasıyo bu, uff windows ne kadar kötü" falan der. Ama neyi nasıl kullanıcağınızı bilirseniz böyle problemler yaşamazsınız. Aynı anda 7-8 visual, android, atmel studio, 50-100 tane chrome sekmesini kasmadan çalıştırabilicek durumda.
Burda tıkanmasının sebebi de işlemci falan değil ramı 6 gb olduğu için daha fazla açması fiziksel olarak mümkün değil. Gün boyu çalıştığımda akşam bakıyorum o kadar çok sekme açmışım ki, tee sabah açtığım sekmeler duruyor, alt+tab yapınca programlardan ekran falan dolmuş

İçine 2 tane 8 lik ram koysam bu sayılar daha fazla artabilir. Genelde yaşadığınız problemler hep donanımla ilgili, işletim sistemi ile değil ama çoğu kişi bunun farkında değil.
Yani kısacası, aynı donanımda maclerin "tak-çalıştır" performansı ve stabilitesi daha yüksek. Ama doğru "customize" ederseniz, windows daha fazla mutlu eder.