Antrenörlük Kursu İçin Dilekçe Kampanyası

UCO

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
29
Tepki
55
Şehir
Ankara
Ankara’da bisiklet sporunun gelişmesi için çalışan pek çok grup var. Ne yazık ki doğru düzgün sporcu yetiştirecek antrenör yok. Bu spora gönül veren herkesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne dilekçe yazmaya davet ediyoruz.

Antrenör olmak isteyenler bizzat kendileri adına bir başvuru dilekçesini Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 0312 324 10 26 no’lu faksına gönderebilirler.

Diğer bisiklet severler ise bu ihtiyacı belirten dilekçeler gönderirlerse faydalı olacaktır.

Dilekçelerinizde kursun Ankara'da açılmasını istediğinizi ve 1. Kademe olmasını özellikle belirtiniz.

Herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.
 
Scudo

Ali AKTAŞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Mayıs 2007
Mesaj
825
Tepki
993
Şehir
Denizli
Antrenör, antrenörlük kursunda yetişmez, Beden eğitimi ve spor yüksekokullarında yetişir.

Geçen yıllarda antrenörlük kursları açıldı. Sporcudan çok antrenör var piyasada ama nitelikli değil. Ama ben de şu anki durumdan muzdarip sayılırım. Eski Milli bisikletçi + PAÜ SporBilimleri ve teknolojisi Yüksekokulu Mezunu olmama rağmen (o çok sevilen kağıt parçasına) kurs açılmadığı için herhangi bir kulüpte görev alamıyorum.

Yani o çok istenilen belgeler havada kalıyor. sporun gelişmesi ile ilgili esas sorun nitelikli antrenör sorunu.

Okadar antrenörümüz nerede, ne yapıyor çok merak ediyorum açıkçası...

Sırf şöyle belgem olsun diye katılanları merak ediyorum.

15 günlük kursta neler öğrendiklerini merak ediyorum...

Kurs açılsa da yüzlerce antrenörümüz olsa da sorunun çözülmeyeceği kanısındayım.


Selamlar...
 

UCO

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
29
Tepki
55
Şehir
Ankara
@Ali AKTAŞ

Tam da bu nedenlerle istiyoruz kurs açılmasını. 1. Kademe diye belirtmemiz de bu yüzden. Artık taze kana yani genç ve eğitimli insanlara ihtiyacımız var.

Antrenör sayısı artarsa kulüpler nitelikli olanları tercih eder. Özellikle Ankarada çok fazla seçeneğimiz yok maalesef.
 

YUNUS TERKİN

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
434
Tepki
144
Şehir
GAZİANTEP
ali bizde senin düşüncendeyiz ama böyle bir kural olduğu üzere bu işler böyle yürüyor elini kolunu sallayan daha bisiklet selesine oturmayan daha antrenman bilgisi nedir bilmeyen gelip o belgeyi alıp antrenörlük yapıyor

ama napalım işn senin dediğin günlerede geleceğiz ama şimdilik kuralları uygulamak ve o kurallar doğrultusunda iş yapmak zorundayız....
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Ali Aktaş yerden göğe kadar haklı . 15 günlük kursla antrenör olunmaz . 1.Kademe antrenörde federasyon kurallarına göre tek başına antrenörlük yapamaz . 2. Kademe antrenörün yanında en az 1 sene çalışması lazım . Ama Türkiye'de işler hep kağıt üzerinde kalır.

Dilekçe konusuna gelince Ankara'da olması benim dezavantajıma . Konaklamanın daha ucuz olduğu bir yer iyi olurdu . Bende Eski Foça'da yıldızlar seviyesinde sporcular yetiştirebileceğim bir klüp kurmak istiyorum ama Ankara'da konaklama pahalı olur kanımca . Özellikle benim için .

Bu arada Ali Aktaş Kardeş merak ettiğimden soruyorum . 12-14 yaş yıldız seviyesinde size nasıl antremanlar yaptırdılar . Biraz detaylı anlatır mısın?
 
  • Beğen
Tepkiler: cagatay-taha

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
aslında sistem baştan aşağı yanlış,en önemli alt yapı eğitimi verecek antrenör
en küçük seviyeye sahip belgesi olan malesef,antrenörlük dercesi arttıkça eğitim vereceği yaş grubuda artıyor,ama en acemiler alt yapılarda görev alıyor,aslında alt yapıda en proflar çalışmalı ,devamı zaten gelecek...ve gerçek denildiği gibi 15 günlük kurslar şaka gibi,belki ağır olacak ama dalında milli sporcu olanlar hariç .4 yıllık beden eğt bölümü okumayan hiç kimse bu kurslara katılma hakkına sahip olmamalı,gerçi okuyanların büyük çoğunluğu bile iş yapmıyor. ama en azından 4 yılı burada geçiren birisinde kulak dolgunluğu bile biraz faydalı .siz fizyoloji dersini 2 sene alırken kursta bu 2 saatte geçiriliyor.kimse kusura bakmasın.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Ben 1 haftalık bir kurs sonucunda "satranç antrenörlüğü" belgesi almıştım.
Satranç bilmeyen arkadaşlar bile vardı kursta. Onlarda aldılar belgeyi. Hemde bazıları kurs sonunda bile tam olarak öğrenebilmiş değillerdi. Değilki açılışlar, taktikler, oyun sonları, kurallar. :)

Bisiklet antrenörlüğü kursu Türkiye 'nin neresinde olursa olsun gelmeyi çok isterim.

Ayrıca Dünyada en kolay CMAS ( dalgıçlık ve eğer ilerlerseniz balıkadamlık belgesi ) ve gemi adamlığı belgeleri alınan ülkelerden biriside Türkiye diye duymuştum.
 

YUNUS TERKİN

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
434
Tepki
144
Şehir
GAZİANTEP
@Soner Sarihan

evt haklısın sonercim...
cmas ı yolda bulmuş gibi dağıtıyoruz...
ve onun gibi çoğu belgeleride
 
  • Beğen
Tepkiler: cagatay-taha

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ülkemizde ne yazık ki "antrenörlük" belgesi alımı tam bir rezalet. Önce müracaat ediyorsunuz ardından beyefendiler sizi uygun görürlerse 175 tl yatırıp kursa katılıyorsunuz. Size ezberlettikleri dokümanları - inanın çoğu yanlış-sınavda biraz da yardımla yazdırıp belgenizi veriyorlar. Sonra siz antrenörüm havasında dolaşmaya başlıyorsunuz (en azından benim tanıdığım 5-6 kişi var) sonra sağdan soldan derme çatma bilgilerle insanlara antrenman vermeye başlıyorsunuz ve sonuç hüsran. Ali Aktaş kardeşime tamamen katılıyorum, önüne gelen antreör olamaz. Bunu okulu var insanlar yıllarca dirsek çürütüyorlar ve onlar dahi kendilerini güncellemedikleri için geride kalabiliyorlar. Hala 1970 li yılların antrenman çevirileri öğretilmeye çalışılıyor. Oysa Avrupa ve Amerika da her yıl yüzlerce araştırma yapılıyor ve bir o kadar da sonuca ulaşılıyor. Bilim süreli değişkenlik gösteriyor. Yüzlerce binlerce denek üzerinde labaratuvarlarda testler yapılıyor ve yine de yanılma payı ile araştırma sonucu olarak duyuruluyor. Bizde iki kelime öğrenen antrenör, sağdan soldan bir şeyler duyan antrenör, kısaca sallasan antrenöre çarpıyor. Bence sınavların kurs sonucu değilde herkese açık olarak yapılması gerek, tabii ki öncelikle bir öngörüşme şart, teorik ve pratik olarak kişi kendini çok deneyimli antrenörlerin önünde ispat etmeli, bu işi gerçekten bildiğini, yeterli olduğunu göstermeli. Ezberden bu iş olmaz. Çünkü antrenörlüğü belge yapmıyor...
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Ali AKTAŞ

Ali herzaman ki gibi muhteşemsin iyiki tanımışım seni.
 

Ali Emrah AYYILDIZ

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
152
Tepki
93
Şehir
İstanbul
1. ve 2. kadenme Antrenörlük belgesi almış olarak yardımcı olabilirim.
En son Niğde ilinde 2.Kademe Antrenörlük belgesi verildi.
Çoğu arkadaşım doğru söylüyor, Besso okuyanlar bilirler bize 4 senede verilen dersleri 15 günlük extra hızlandırılmış kursla vermeye kalktılar tabiki buda antrenörü geliştirmiyor.Biz Niğdede yapılan kursta sene en az 3 veya 4 defa antrenör gelişim seminerinin olması gerektiğini söyledik ama söylediklerimizle kaldık.Yani yenilikleri kendimiz takip edip kendimizi geliştiricez.
 

UCO

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
29
Tepki
55
Şehir
Ankara
Herkes kendi bakış açısına göre doğru şeyler söylüyor. Ben de diyorum ki, sertifikasyon gerekli olduğuna göre 15 gün daha dişinizi sıkıp şu sertifikaları edinin.

Elden topladığımız dilekçelerin haricinde Ankara GSİM'ye bir tane bile faks gelmemiş. Diğer illerde de farklı olduğunu sanmıyorum.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Arkadaşlar genel olarak haklısınız . Bu işlerde Spor Akademisi mezunu olmak gerekir tabii en başta . Ama ülkemiz bisiklet sporunda hala başlangıç aşamasında sayılır . Hevesli arkadaşların elele vermesiyle gençliğin ilgisini bu spora yöneltiriz . Zamanla daha eğitimli antrenörler hak ettikleri yeri alacaklardır.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@UCO

GSİM genel müdürlüğünün sayfasında bu sene Karaman'da 1.Kademe anrenörlük kursu açılacağı duyurulmuş . Tarih belli değil

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ

elfaruki

Daimi Üye
Kayıt
24 Ağustos 2006
Mesaj
383
Tepki
222
evet arkadaşlar 1. kademe antrenörlük kursu için bisiklet federasyonundan açıklama. lütfen ilgili herkez 9 şubat çarşamba gününe kadar dilekçelerini faxlasınlar...

(link)
 

Pelin

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Mayıs 2005
Mesaj
558
Tepki
461
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Felt
Federasyonumuz 2011 Yılı kurs faaliyet programı dahilinde 1.Kademe Antrenörlük Kursu 12-22 Şubat 2011 tarihleri arasında Nevşehir’de açılacaktır.

Yer : Nevşehir
Kurs Yeri : Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi.
Tarih : 12-22 Şubat 2011

Detay:
(link)
 

Salih Manavoğlu

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2005
Mesaj
396
Tepki
492
Şehir
Gemlik-BURSA
Bisiklet
Cannondale
güler misin aglar misin..9 nda son gün deniyor ve sonrasında tarih bildirilecek.. biranda 12-22 subat kurs tarihleri... herkes sürekli stand by bekliyor ya kurs icin, hic sorun olmaz.. :)

hayırlısı diyelim... :)
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Katılımcılara başarılar dilerim ama kursun böyle yangından mal kaçırır gibi açıklanmasına da karşıyım . 3 Şubatta dilekçe başvurusunu başlat 9 Şubatta kurs tarihini belirle 12 Şubatta kurs başlat . Bu ne hız . İşleri olanlar nasıl ayarlayacak ? Yine katılamıyorum . Türkiye'de bürokrasi dışında herkes değişiyor ama bürokrasi sıfır . Yaptım oldu mantığından dışarı çıkamıyor