Scudo Sports

Antrenmanda ve sürüş esnasında müzik dinlemek

Kısık bile olmaması lazım.En ufak seslere bile duymaya yeri geliyor ihtiyacımız olabiliyor

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
bu üzerinde çok tartışılan bir konu olmuştur her zaman ... bisiklet üzerinde iken müzik dinlemenin keyfi gerçekten bir başkadır ancak dış dünya ile bağlantıları koparacak şekilde dinlemek olası kaza risklerini de beraberinde getirecektir yolda iken en küçük bir sesi ( siboptan gelecek hava kaçması bir yerden taş düşmesi yakınlarda kırılan bir cam araç kornaları bir sesleniş vs )
herşeyi duyabilmelisiniz bazen uzaktan gelen bir ses bir başkası için değilde sizin için ağızdan çıkan bir ikaz olabilir
grupça gittiğimiz bir turda şuradan geçmeyin sakın az önce kaza oldu heryer cam kırığı demişti bir bayan bizde teşekkür etmiştik kendisine
kısaca müzik illa olacaksa da makul bir seste dinlenmeli diyorum bol pedallar

Benim fikrim şu yönde.Bluetooth tek kulaklık tipi kulaklıklarıyla dinlenebilir.Nasıl derseniz şu şekilde.Bluetooth kulaklık sağ kulakta ses orta seviyede olacak.Bu sayede sol kulak ile trafiği rahatlıkla duyabilirsiniz.

Ben ise şu şekilde müzik dinliyorum.Kısık seste ve sadece ritmi duyabileceğim oranda açık olan bir ses.Bisiklet üzerinde bangır bangır müzik dinlemek bencede doğru değil.Sadece o ritmi duyup ondan kadansınızı ayarlamayı savunuyorum...

duruma göre dikkat dağınıklığına yol açmayacak şekilde dinlenilebilir, hatta yardımcı da olabilir.
temel bir özellik olarak çevredeki oluşuma ayak uydurmaya çalışır bedenimiz
ve çalan müziğin de ritmine göre kalp atışlarımız hızlanır veya yavaşlar, motivasyonumuz artar veya azalır. (bkz: arabeks müziğin iştah kesme özelliği :) )

bu yüzden ben genellikle uygun yollarda uygun koşullarda, sevdiğim elektronik müzikleri (deadmau5, trentemoller vs.) dinliyorum, hatta şarkının "kopma" noktasında performansımın %30 arttığını çok net söyleyebilirim :)

bir yandan da eğer yolda birisiyle konuşmuyorsanız, özellikle uzun yolculuklarda, yolu çok daha eğlenceli kılabilir.

tabi ki emniyet ve tedbir bir sporcu için her şeyden önce gelmelidir. şehir içi yoğun trafik olan yolllarda kısık sesle bile çok sakıncalı bana göre, çünkü dışarıyı duyabilsek de dikkatimizi tamamen yola veremeyiz.

@Mutlu Köksal

Aynı fikirdeyim.

Araba kullanırken dahi müzik dinlenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bisiklete hopör nasil takariz ornekleri varsa atarsaniz iyi olur

@gmfaruk philips veya sony'nin taşınabilir hoporlör var.Onlardan alıp belinize veya bisiklete takabilirsiniz.Hem ses kaliteleride çok hoş.Panayır gibi gezmeniz cabası :)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
yola göre değişir trafikte dinlemiyorum.

En iyisi iphonun kulaklığı hem kulaktan düşmüyor, hem de mikrofonu çok iyi ve de karşı tarafa ilettiği ses daha iyi..

@GoMMeS bilmiyorum henuz net degil fiyatlari ama cok fazla olacagini zannetmem . tasarimi cok iyi ama muzigi kemiklerin uzerinden iletiliyor. kulakta acikta kaldigi icin oradanda dis sesi duyabiliyorsunuz

@GoMMeS

@Murat.Bagci

(link)

ses kalitesi nasıldır bilmiyorum ama rüzgardan pek ses duyacağımızı zannetmiyorum bununla.

ben telefon ve kulaklıkla dinliyorum, telefon bisiklet sürerken sıkıntı olduğu için şöyle bişey alacam

http://img.donanimhaber.com//images/haber/B150_4.jpg

ilk baslarda bende bluetooth kulaklik kullanmaya baslamistim ama fark ettim ki hem telefon icin hemde kulaklik icin sarj cihazi tasimaya basladim ve kulakligin sarji 4-5 saate bitiyordu bide durup onu sarj edemezdim onun yerine bu kadro ustu telefon cantasi alip onda normal kullaklikla muzik dinlemeye basladim daha iyi oldu nasil olsa mtb kullanmiyorum hoplayip ziplamayada gerek olmuyor

Sürekli olarak kulaklıklardaki arızalardan dolayı mp3 çalarlı kulaklık modellerine geçtim.

Tercih olarak : (link)

Bu ürünü kullandım. Su geçirmez özelliği sayesinde yağmurlu havalarda bisiklet sürürken veya terlediğimde herhangi bir problem yaşatmadı.

1 saat şarj ile 12 saatte kadar müzik dinleme keyfi sunarken 5 dakikalık şarj ile yaklaşık 80 dakikaya kadar dinleme imkanı veriyor.

• Beğen
Tepkiler: kev1ncon
Geri