Antrenman sonrası cildimde kızarıklık

Gökhan G.

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
103
Tepki
118
Şehir
Türkiye
Antrenman sonrası cildimde çok yangı, kızarıklık ve kaşıntı oluyor. Daha çok ön bacağımın üst ve yan kısmında. Bazen askılı tayt bazen süngerli şortlardan kullanıyorum, ikisinde de oluyor. Normalde allerjik bir yapım yoktu. ve yaklaşık iki saat üstü sürüşlerde oluyor
Sorum, sizde de böyle sorunlar oluyor mu normal midir, yoksa şüphelendiğim çin malı taytlar alerji mi yapıyor?
 
Scudo

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Kullandığın ürünlerin markasını yazarsan daha iyi olur bence. Bendede o marka yapıyor diyebilirler. O üyünleri kullanmadan bir de dene bakalım aynı şekilde sorun yaratacak mı?
 

Gökhan G.

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
103
Tepki
118
Şehir
Türkiye
castelli yazıyor ama ebayden aldım, bir tanesinde marka yok hatta.
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Alerjiden ziyade, kötü malzemeden yapılmış tayt işlevini yerine getirmiyorsa, yani rüzgarı kesmiyor veya teri dışarı atmıyorsa, böyle rahatsızlıklar verebilir diye düşünüyorum.

Sorunun alerji olup olmadığını boş bir zamanınızda taytı evde 3-4 saat giyerek anlayabilirsiniz; oturduğunuz yerde de yanma ve kaşıntı yapıyorsa alerjidir (elbette bunu kesin olarak söyleyebilmek için doktor olmak ve daha bilimsel testler yapmak gerek).
 

Gökhan G.

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
103
Tepki
118
Şehir
Türkiye
geribildirim yapayım forumda arayan bilgi bulsun böylece;

sorun taytlar jerseylermiş. ebayde satılan çoğu çin yapımı çakma jerseyler kalitesiz bir kumaşa sahip. geçende dekatlon indiriminden btwin aerofit 9 tayt + jersey aldım. kalite farkına öyle şaşırdım ki! eğer uzun süre kullanacak kaliteli birşey arıyorsanız sakın ebay çakmalarına dadanmayın. günü/ayı kurtarıyor tabii ki ama uzun sürede size zarar veriyor. boyaları çok kötü belki de avrupada kullanımı yasaklı boya maddelerini kullanıyor olabilirler.

achtung achtung...
 

MertAG

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2014
Mesaj
835
Tepki
588
Yaş
32
Şehir
Antalya
Bisiklet
Kron
Çin mali ucuz tekstil ürünleri direk vücutla temas ettirmek intahar gibi birşey zaten ha yağmurlukdur rüzgarlıkdır olurda diğerine güvenemezsin arkadaş adamlar 10 cente malediyorlar gel gör içine ne tür boyalar kimyasallar koyuyorlar...