Scudo Sports

Antrenman önerisi.

Tepki
0
Selamlar. Boyum 175cm kilom ise 60 civarı. Kondisyonum çok düşük hemen yoruluyorum ve bisikletle uzun yol almak istiyorum ne yapmalıyım?

Scudo
forumda araştırdım ama bende güzel cevaplar bulamamıştım.
takipteyim.faydası dokunacak bilgileri paylaşalım arkadaşlar

Arkadaşlar bir uzmanla çalışmanızda fayda vardır.Öncelikle oksijen kapasitenizi geliştirmeniz gerekmektedir.Nabız ölçere muhakkak ihtiyaç vardır.Kalp atım rezervi veya maksimum atışa göre bir yüzdelik oluşturulur ve cardiovasculer çalışmalara başlanır.Bu basit bir iş değildir dediğim gibi uzmana ihtiyaç vardır.Bacak gücüde çok önemlidir.Öyle bisikletle falan bacak kaslarınız gelişmez.Ağırlık çalışmak şart.

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
@Cihan Asrak

kardeşim cevap için teşekkürler.yarışmalara hazırlanacak boyutta değiliz:) ama yola çıkınca yorgunluk olmasın kan ter içinde dönmeyelim diye öneri istiyoruz diyelim.body building içinde geçerli bu.ufaktan başlarsın setler aynı kalır ağırlık artar vs. bunda ne gibi şeyler yapılmalı?teşekkürler

@ali bayrak
Yarışma boyutuna gerek yok herkes için sağlık kısmından bahsetmek istedim :) Bol bol yokuş tırmanın biraz zorlayın kendinizi.Vitesler biraz zorlasın sizi.Bi süre sonra daha iyi olduğunuzu sizde görüceksiniz

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
@Cihan Asrak

muhakkak ki öyle ilk aldığım zamanla şimdi arasında fark var inkar edemem.
sanırım kalp-dolaşım sistemi-kaslar-ciğer arasında ki bu uyum biraz zaman istiyor.kaslar oksijen ister ciğer alır ama kalp pompalayamaz.sonra kalp büyür vs.. sanırım:)

@ali bayrak
Onun gibi bi şey.Bacak ve kalça kocaman kaslardır vücudumuzda yaklaşık olarak kasların %60 ını kapsar.Dolayısıyla çok fazla oksijene ihtiyaç duyarlar bu durumda bizi çok yorar.Kalp ve bacaklar arasında çok önemli bir detay vardır.Bacaklar ne kadar çok kan pompalarsa kalp ona o şiddetle karşı koymaya çalışıcak ve büyücektir.Yani ne kadar güçlü bacak kasları o kadar az yorulma ve ne kadar güçlü bacak kasları o kadar güçlü bir kalp :)

Geri