Scudo Sports

Antika bisiklet arıyorum..

Scudo
Abicim çok iyi fikir ama bulmak için hurdacıları yada bit pazarlarını dolaşmak gerekecek.. İstersen bir yerden hurda gibi bir halde eski yol bisikleti alıp denemeye başlayabilirsin :)

.) fikir baymineral in de dedigi gibi güzel..
sen en iisi çık cama,bekle hurdacı geçsin diye..Geçerkende durdurursun artık .) euhehh

forumda ayvalıktan biri satmayı düşünüyordu sanırım..

Baakah (Balkan) marka bir adet Rus malı katlanabilir bisiklet var elimde. 70'li yıllardan kalma. Restore edecektim, ama sonra üşendim açıkçası uğraşmaya. Fotoğraf çekip koyabilirim. Takaslara yazmışsın, ne teklif ediyorsun?

bir bisiklet var arkadaşta emin olun malazgirt savaşını görmüştür :D .yani bir bisiklet bu kadarmı eski olur artık toz bile tutmuyor sahibi olan arkadaşa bunu napıcan diyorum bir elli senesi kaldı ondan sonra zenginim diyor :D kendisi 30 yaşında yani 80 yaşında köşe olucak :D :D :D .(ne diye anlattıysam artık):rolleyes:

Bendekinin kadro tipine örnek olması açısından:

http://img410.imageshack.us/img410/8640/rnekrx0.jpg

Kontra fren sistemine sahip ve ortada görülen siyah kısımdan katlanıyor.

Saðol Baki!
Bu konudan ümidi kesmiþtim, bakmýyodum bile artýk :) Baktým araba restore etmeye para yetmiyo, ben de bisikletten baþlýyim dedim :D

Sercan;
Anladýðým kadarýyla bu bisiklet Pinokyo tarzý küçük bir bisiklet. Bu pek aradýðým tarz deðil.

26 veya 28 jant bir bisiklet arýyorum. Ve 1960'dan pek yeni olmamasý lazým. Tercihen yabancý; Raleigh ilk tercihim veya Schwinn süper olur ama Türkiye'de bulunacaðýný sanmam.

Özgür,
Bu kiþiyle nasýl görüþebilirim?

Bülent;
Bu arkadaþ satmayý düþünür mü? Düþünürse fotoðraflarý mail adresime yollayabilirse sevinirim. Veya markasýný modelini söylerse de olur.

Teþekkürler arkadaþlar.

niyetlendirmek gibi olmasın ama babamın gözü gibi baktığı 1961 model dede yadigarı peugeot'su var. orjinal aktarıcıları değişti ve pek uyumlu çalışmıyor, orjinali 3 vites. belki tek yapraklı aynakol ve 3'lü ruble bulunabilir. başlığı kirlettim sanırım ama antika bisiklet konusu kapsamına girmesse ayıp olur bu yadigarın. aynakol ve ruble konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
tabi ilanda satılık arıyorsunuz, sorayım diyecem ama sanmıyorum...

alttaki linkte bir iki foto, var kocaman lambası olan:)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=12047

arkadaşlar bugün bir bisiklet gördüm yaklaşık 30 yaşında satılık deil ama hayatımda ilk defa bu kadar eski bir bisiklet hoşuma gitti nedenini hemen söyliyim

"disk freni orjinal daha doğrusu 30 yıllık bir bisiklette disk fren var ve hala çalışıyo"

ne yazıkki bulamadım forumdaki başlığı..
zaten dedigim bisiklet 1990 model falandı sanırım..
sizin aradıgınız biraz daha eski:)

@extremunction

ebay'de bu tür parçalardan oldukça bulunuyor. Özellikle Raleigh ve Schwinn bisikletler için. Ancak Peugeot da yaygın bir marka, arada sırada sabırla bakıp aradığın parçanın düşmesini beklemek gerekiyor. Daha önce baya bir araba vs parçası aldığımdan biliyorum.
Görüşmek üzere..

Bende Verebilirim... İkinci El City Bike Bölümünde...

Sizi Ekledim...

Geçen hafta içinde 1950'lerden Raleigh marka bir bisiklet aldım. Ne var ki fotoğrafları dışında henüz göremedim. Orjinal olmayan çok parçası var ama bisikletin tamamı orjinal olsaydı adı restorasyon olmazdı di mi? :D

bende bıtane var carşamba bısıkletı ön masasına pıbot kaynettım kendım önde conendale fıren ayakları var ön jant mavıc cross len gerı kalanı orjınatl temız bı bısıklet sata bılırım

Selam, ben de restore etmek için bir süre bisiklet bakındım, yol ya da şehir bisikleti arıyordum. Şansım yaver gitmeyince replika yapmaya karar verdim. eBay'den sıfır ya da çok temiz eski parçalar aldım. Hatta biraz kontrolden çıkıp az bulunur ve değerli parçalara yöneldim, ne gerek varsa... Velodrom bisikleti topluyorum, ama yolda kullanacağım için ön fren takacağım. Parçaların resimlerini bir ara çekip yeni bir konuya ekleyeceğim. Daha gelmeyen bir-iki parçam var...

Size de replika yapmanızı öneririm, biraz daha rahat oluyor ama kontrolden çıkarsanız maliyeti biraz şaşabiliyor. Bu yüzden fazla takılmadan yeni parçalar da kullanmak lazım.

Geri