Scudo Sports

Anti far gözlükler?

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar,normalde tchibodan alınma far kullanıyorum 3tane camı var saydam,sarı,lacivert.Malum artık havalar erken kararıyor hafta içindede eve en erken 4de geliyorum yani sürekli geceye kalıyorum.Tchibo gözlüğümün saydam camı araba farlarında acaip parlıyor bu yüzden sarı camı kullanıyorum ama buda pek yeterli değil bende bu yüzden bu gözlüklerden almayı düşünüyorum:
(link)
Sizce bu sürüş için uygun mudur?

Scudo
Kullanan varsa ben de merak ediyorum. Bendeki gözlüğün sarı camı pek fark göstermiyor. Şeffaf camdan daha iyi ama göz alma konusunda başarılı değil.

Sarı camın olayı kontrastı biraz artırıp karanlıkta daha fazla ayrıntı görebilmenizi sağlamaktır. Başka da bir şey beklemek yersiz olur. Bu alacağınız gözlük de farlara karşı fayda sağlamayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: S26
Kullandığınız Tchibo gözlüklerin sarı camından fazlasını katabilecek bir şey değil bu. Alacağınız gözlükte AR (Anti Reflective) Coating özelliği bulunmalı. Türkçe'si yansıma önleyici kaplama oluyor. Aşağıda çok detaylı bir makale var.

(link)

Sarı lensli gözlüklerin, gece sürüşünde herhangi bir yararının olmadığı ısrarla belirtilmiş. Far ışığı rahatsız ediyorsa önce doktora gidilip muayene olunmalı, eğer anormallik yoksa, AR coating özellikli, şeffaf lenslere sahip gözlükle ışığın dağılmadan, direkt olarak göze aktarımı sağlanmalı denilmiş.

Ben de zamanında bu yazıyı okuyup, sarı lensli gece sürüşü gözlüklerinin birer saçmalıktan ibaret olduğunu ve para tuzağı olduğu öğrenmiştim. :)

Geri