Scudo Sports

Antalya'yı özleyen ve görmek isteyenlere

ironman orası ile orası aynı yer değil :)

şelale lara yolu üzerinde burası farklı
sakatlar parkından dökülen su ama yerli halk ne diyor bilmiyorum buraya...

• Beğen
Tepkiler: Sercan
Scudo

Mesut kardeşim

Her ne kadar sizin anlatımınızı yakalamam imkansız ise de , öğretmenim sizsiniz. Sizden gördüğüm güzel şeyleri ben de yakalamak ve foruma taşımak için uğraşıyorum.

Antalya da bir bisiklet bayrağımız var ise, bunu elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince ayakta tutmaya, yaşatmaya, geliştirip çoğaltmaya uğraşacağız.
Bu işlere mutlaka bizlerin eğilmesi ve yaşatması lazım.

ilginize teşekkür ederim.

Neşeli ve bol pedallı günler dilerim.:)

Aklıma gelmişken Abant'ta ki bize ayırdığınız, manzara ve koltuğa da İlknur ablan ile teşekkür ediyoruz.:D :D Selamlar.
Kızımızı allah analı babalı büyütsün. Yanlız neredeyse denize düşecekmiş dikkat edelim.Onlar bize emanetler. Onlar hepimizin geleceği. teşekkürler.

Cevabınıza teşekkür ederim.

Elimden geldiğince, bu bisiklet sporunu amatörce yapmaya ve yaşatmaya çalışıyorum. Forumumuz mükemmel . İnşallah buraya fotoları fazlaca atıp kimsenin negatif olarak tepkisini almıyorumdur.

Ama amacım benim gördüklerimi görmeyenlerle paylaşmak. Şu anda en az 7-8 kişiyi forumumuza bağımlı hale getirdim ve halende uğraşıyorum.

Sevgi ve saygı çercevesin de bu forumu yaşatmak , devam ettirmek hepimize düşüyor.

Neşeli ve bol pedallı günlerin sizin olması dileğimle , hoşçakalın.

Cevabınıza çok teşekkür ederim.

Benimde kafamdaki fikir, Antalya 'yı görmeyenlere bu şehri bir nebze de olsa gezilerimle,fotolarımla tanıtmaktı.

Mesela Forumda 'gugus' bana İstanbul resimlerini çekip foruma attığında benim çok hoşuma gitmiş , İstanbul'un görmediğim yerlerini görmüş gibi olmuştum. Ana fikri ordan almış ve uygulamıştım. Beğendiğin için çok mutlu oldum .

Tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Neşeli ve bol pedallı günlerin hepimizin olması dileğimle hoşçakalın.

sevgili "erc10000" eger düden çayının denize döküldügü şelaleden bahsediyorsanız halk arasında 2 ısmı var dıye bılıyorum. 1. si Düden 2 diye geçiyor. 2. ise "Karpuzkaldıran" isimli askeri bina yakınında olduğu için Karpuzkaldıran" diyenlerde var diye biliyorum. Tabi Ender Abi daha iyi bilir Buranın asıl ismini...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

Burak'cım
Benim bildiğim doğruymuş . Resmi siteden alıp size de gönderiyorum.

Burası Yukarı Düden Şelalesi

http://img212.imageshack.us/img212/627/selale11qy9.jpg

(İskender Şelalesi" de denilen bu şelale, şehir merkezinin kuzeyinde olup merkeze 10 km uzaklıktadır. Şelalenin bulunduğu yer sık ağaçlı ve yemyeşil görünümü ile cenneti andırır. 20 m yükseklikten dökülen suyun kaynağı; şelaleye 22 km uzaklıkta olan "Kırkgöz Mevkii"dir. Mağaraya inilerek, arkadan da izlenebilen şelalede ayrıca görülmeye değer kaya mezarları da mevcuttur. Ayrıca şelalenin düştüğü yerdeki tabandan su kaynak halinde çıkmaktadır.
Piknik, restoran, kafeterya, otopark, hediyelik eşya, PTT imkanlarına sahip olan şelale; 1970-1972 yıllarında DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından "Mesire Yeri ve Piknik Alanı" haline getirilmiştir. Piknik yerlerinde masalar, su, wc bulunmaktadır. Belediye Halk otobüsü ve minibüslerle ulaşım mümkündür.)

Burası Konumuz olan benim gittiğim resmini çektiğim yer

Aşağı Düden Şelalesi

http://img212.imageshack.us/img212/7521/selale21mb4.jpg

(Larayolu üzerinde, Karpuzkaldıran Plajı yakınlarında, şehir merkezine 8 km uzaklıktadır.
Düden çayının yaklaşık 40 m yüksekliğindeki bir falezden su bulutu halinde denize dökülmesi ile oluşan muhteşem güzellikteki bir şelaledir. Hemen yanında bulunan "Gençlik Parkı"ndan veya herhangi bir deniz aracındayken denizden bakıldığında manzara; insanı rahatlatan, dinlendiren bir tablo gibidir. Gençlik Parkında otopark, içme suyu, wc, kafeterya bulunmaktadır.)

Aşağı Düden denize dökülmektedir.
Yukarı Düden Şelalesi ise nehrin yukardan, şelale yaparak gene nehire dökülmesidir.

Kısmetse birgün bir gezi düzenleyip, orayıda fotolarım.:)

'ironman 1 arkadaşımızın resminde görülen küçük şelale ise yat limanı yakınındaki Kadın Yarı köprüsünün altından geçen deredir. Şarampol mahallesinde bu derenin eski ismi 'Kurbalı dere ve Boklu dere' diye anılırdı. Zaman içinde bu kötü isimden kurtulup büyük bölümününde üstü kapanmış bir deredir.

Hepinize neşeli günler ve iyi pedallar diliyorum.;)

• Beğen
Tepkiler: Sercan ve cambaz24
Burak benim resimlediğim yer merkez olarak kabul edilen güllük caddesinden aşağı inilen yerden dökülen su

karpuzkaldıran ve düden i biliyorum
sadece hatırlatmak istedim...

• Beğen
Tepkiler: Sercan ve cambaz24
Burak kardeş önemli değil

yanlış anlamış olabilirsin ben yazarken çeldirici yazmışım kabahat bende :)

Selamlar,

Ender bey ,Antalya resimlerinize bakarak geçmişe bir yolculuk yaptım.
Biraz bisiklet dışı olacak ama hoş görünüze sığınarak paylaşıyorum.

ilkokul yıllarında,İstanbul'dan her yaz tatilinde ,rahmetli anne anneme Antalya'ya gelirdik.
Eski Devlet hastahanesine çok yakın bir evi vardı.
74 Kıbrıs barış hareketı yılı idi.
Hastahaneye gelen ambulansların sayısına bakılarak, cephedeki durum hakkında yorumlar yapılırdı.
Karartma nedeni ile,araç farları ,kırmızı renkli ışığı geçirgen kağıtlarla kaplanmıştı,
dünyaca ünlü konya altı pilajına siperler kazılmıştı,
İnsanlar gururlu bir kaygı ile harekatı izliyordu..

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Ender Bey, gezilerinizi ilgi ile izliyorum.
Size ve ailenize bol pedallı günler dilerim.
Tekrar teşekkürler,

Hakan KAYIŞLIGİL

• Beğen

Hakan Bey ,merhaba

Hakikaten ilginç yazınız beni de birden o tarihlere götürdü . Bende o tarihlerde Antalya da idim. Bütün perdeler sıkı sıkı kapanır. Dışarı ışık sızan ev olursa biz gençler mahallelerde dolaşarak ışık sızan evleri uyarırdık. El lambalarımız ve babalarımızın arabalarında, farlarda ışığı çok az geçiren kağıtlar takılı idi.

Hakikaten yazınız beni de geçmişe doğru götürdü. Teşekkür ederim.

Rahmetli anneannenizin oturduğu yerin yakını devlet hastahanesi şu anda park olarak Antalyalılara hizmet ediyor. Şimdi annemler tam o parkın karşısında oturuyorlar. Ben de onlara her gidişimde ordaki hastaneyi hayal ederim.

Bir gün beraber pedal çevirmek üzere hoşçakalın derim.

Görüşmek üzere.

Ender abi kale içindeki yanık hastahane değil dimi bu bahsettiğiniz???

yoksa şuanki devlet hastahanesi mi?

Merhaba Ercan

Yanık hastane çok daha eski tarihlerde kalan bir yer . Ben Antalya 'ya 1962 yılında babamın orman mühendisi olması sebebiyle ,İzmir' den tayin olarak geldik. Senin dediğin yanık hastaneyi ben hiç görmedim . sadece çocukluğumda Orduevinin önünden yat limanına inerken solda yıkılmış yanmış büyük bir harabe vardı. Hatta önünde düşürülmüş bir ingiliz savaş uçağının yanmış motoru vardı. Oranın ,yanlış hatırlamıyorsam, eskiden hastane olduğunu söylerlerdi. Bu dediğim 60 lı seneler.

Ama bu senelerde ve 70 senelerin sonuna kadar Antalya'nın tek Devlet hastanesi ( Bir de biz geldikten sonra üçgen mevkinde.benim çocukken bisiklete bindiğim çalılık arazide SSK hastanesi yapıldı .)Şimdiki Yavuz Özcan parkının olduğu , yani Kadın Yarı köprüsünün 30 metre batısındaki bir ucu köprüye bağlantılı olan şimdiki park Antalyanın eski hastahanesinin olduğu yerdir. Zaman içinde bu hastahane çok küçük kaldığı için . Şimdiki meltem Mahallesindeki hastane yerine taşınmış eski yerde yıkılıp park olmuştur.

Valla şimdi bunları sizlere anlatırken ben tarih olmuşum diye düşünmeye başladım . Ta 60 senelere geri döndüm . Hey gidi yıllar ne çabuk geçtiniz.:(

Gençler, yaşadığınız günlerin kıymetini bilin. Her gününüzü dolu dolu yaşayın. Kalp, gönül kırmadan,günlerinizi neşe içinde geçirin. Şimdi düşününce hakikaten bu eski günler bir daha geri gelmiyor.

Hepinize neşeli , sağlıklı , bol pedallı günler dilerim. Hoşçakalın.

Ender Abi dileklerin için çok çok teşekkürler... Dolu dolu yaşamak çok zor be abi. İştem güçten kafayı kaldıramıyozki. Hayat artık böyle olmuş. Çalış çalış çalış....
En kısa bir boş vaktimde bile hemen bi aktivite planı yapıyorum. Bunlarda olmasa hayat iyice çekilmez olacak.

Sevgiler...

• Beğen

Ender bey ,
Antalya'ya geldiğimde (Eylül, ekim gibi) sizinle irtibata geçerim ve pedallarız.
Eskilerden konuşuruz, kimbilir belki ortak eşe dosta bile sahibizdir.

Size ve ailenize bol bisikletli günler dileklerimle

Hakan KAYIŞLIGİL

• Beğen

Hakan bey merhaba
Geldiğinizde mutlaka arayın . Ben şu an Bolu' dan cevap veriyorum 1-2 gün sonra gene Antalya ' dayım.
Neşeli bol pedallı günler dilerim . Görüşmek üzere, hoşçakalın.

Can Bey
gezi fotoğraflarımızı beğendiğinize sevindim.:)

Ben de bu vesile ile size forumumuza , hoşgeldiniz derim. Muğla 'dan sizin gibi pedalseverlerin katılmasına sevindim.

Sizlerden de gezi maceralarınızı bekleriz. :p

Görüşmek Üzere,neşeli, mutlu, bol pedallı günler dilerim.;)

antalya gercekte cok güzel bir yer ama şu sıcaklarıda meşhurdur gecen sene konya altında kalmıştım 10 gün cok güzeldi ama bir türlü uyuyamamıştım sıcak sivri sinek oraya gidenler denizde kafasını cıkarmasın ancak böyle başedebilirler

• Beğen

Evet sevgili 'nirvana'

Antalya hakikaten çok sıcak. Ben imkanım olsa 3 ay bu şehirde kalmak istemezdim . Antalya ' dan yaz aylarında kaçıp daha serin yerlere gitmek lazım . Bu 3 ay dışında da muhteşem havası olan bir yer . Ne yapalım ya 3 aya dayanacağız ya da kaçacağız.

Sivrisinek meselesine gelince haklısın Büyükşehir ile çevre belediyelerin anlaşamamalarından ( ilaçlama yapma hizmetini birbirlerinin üstlerine atıyorlar.),
bunun cezasını halk çekiyor. İnşallah seçim zamanı bunun dersini veririz diyorum daaa.
Cevabına teşekkür ederim . İyi günler dileklerimle . Hoşçakal.

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
Antalyaya daha önceden hiç gelmemiştim. Ancak daha gezilcek görülcek çok yer varmış. imkan bulduğumda yakından görmek dileğiyle bu fotoğraflar için teşekkürler. Doğrusunu söylemek gerekirse çooook güzeeel bir yermiş

• Beğen
Geri