Scudo Sports

Antalyalılar DİKKAT

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.466
Havaların sıcaklığının artması ile sivri sinekler boy göstermeye başladı

Ufak sivri sinekler neyse de

geçenler de de yakalamıştım ama dikkate almadım
Ama bugün tekrar bir Anofel yakaladım

birçoğunuz biyoloji derslerinden bilir!
:boese157: SITMA mikrobunu taşıyan tür... :Skull-175

http://img58.imageshack.us/img58/9898/img0004hm0.jpg

ufak tefek birşey değil bir gören bir daha unutamaz bende cetvel ile birlikte bir hatıra fotosu çektim :)

:eek: Direkt geldi koluma kondu bende yakaladım :cool:

Naptın sen nasıl yakaladın demeyin :)
Ziraat Mühendisiyiz olsun o kadar :)

Vasiyeti üzerine küllerini Akdeniz sularına bırakıcam :D:D

Dikkat edin ;)

Saygı ve Selamlarımla
İyi forumlar
Ercan...

• Beğen
Tepkiler: nazz
Scudo
Maşallah ne bacak varmış hayvanda. Bize derslerde bahsederlerdi, ama bir Allah'ın kulu da çıkarıp bir resmini göstermedi, ya da bir örneğini getirmedi inceleyip, mıncıklayalım. Uyarı için sağol Ercan Abi.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Sercan Türkiyenin en iyi ve en kapsamlı böcek koleksiyonu Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma Ana bilim dalında mevcut!

Ben israilde stajda iken Egeliler böcek kovalıyorlardı böcek bankaları ve kendileri için (ödev) ;)

Lisede bizlerde göremedik merak etme sen :)

hatta birçok insan bilmez Anofel olduğunu
Ben ilk gördüğümde (evde) Latince ismi ile araştırıp resimlerini buldum ve ayrıntıları inceleyince anofel olduğunu anladım...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
abi bu cihaz tohumluk ayrılmış heralde sen daha iyi bilirsin hocam o bacaklar o gövde süper bir fizik yani abi bende geçenlerde 5cm falan yakaladım ve ona elektrik verdim nasılmı eee bizde elektrikçiyiz heralde zavallı küllerini bende akdeniz kıyılarına bırakmak isterdim ama zavallı havada papatya gibi dagıldı:D

amanın Ercancım 2.5 cm en az boy 4 cm bacak uzunluğu dehşet bişi büyük baş hayvan sınıfına giriyor bu Ercancım.:D mazallah iğnesini bir batırdımı valla derisindeki delik bir ayda zor kapanır:eek:

teşekkürler Ercancım

• Beğen
ercancım bu arkadaş tropik sineklere benziyo.çeçe sineği gibi.bunların daha büyükleri rahat bulunuyo antalyada.o kadar abartılacak büyüklükte değil bu.ışıkları açıp camları açık bırakmamlı artık antalyada...
bu arada sineğin iletkenliğini ölçen arkadaşı da ayrıca tebrik etmek lazım.bilim adına iyi bi iş yapmış :D
@geotech emre

hahah....:D

• Beğen
yaşadıgım evinde bahçesi var ve geceleri pencere veya balkonu açsam anında doluşuyorlar, elimde ilaç onları öldürmeye çalışıyorum,ama geçenlerde nefesim kesildi, kendime zarar veriyordum, fazla kaçırdım herhalde..sonra aklıma benimde sinekgillerden olma ihtimali geldi ,çok güldüm tabii:))
ercan sağol bu ilginç paylaşım ve önerin için...
dikkat etmek lazım,bir sinek hayatımızı alt üst etmeden, biz onun küllerini akdeniz e savuralım:))

• Beğen
@geotech emre

Bende ayak baş parmağım büyüklüğünde bi karasineği öldürmek zorunda kaldım :)Yanarak can verdi arkadaş :D Nasıl mı? Eee bende psikopatım :D
Çok kolay...
Malzemeler;
*1 adet shelltox veya deodorant da olabilir :)Maksat tüplü bişey olsun :D
*1 Adet zippo çakmak..Kibrit de olur ama doğru anı beklemek gerekebilir :)

Hava sineğe kilitlendikden sonra yanan çakmağa doğru bir açıyla sprey sıkılır.Sinekde havada yaptığı ateşli gösteriden sonra kül olur :)

Tek dezavantajı pis bir protein kokusu bırakır. :D :D

Geri