Scudo Sports

Antalya'dan Isparta'ya gidiş için en iyi rota?

Ruhpastası

Forum Demirbaşı
Tepki
328
İsim
Şafak Çalışkan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Selam arkadaşlar

Hangi rota daha iyi olur? Rampalı olsun olmasın farketmez. Bucak tarafı mı Korkuteli tarafı mı yoksa Aksu tarafından mı daha rahat tur olur?

Scudo
yolu gitmedim ama aksu tarafı daha uygun olur gibi,daha kısa sanırsam

• Beğen
Tepkiler: sürma
Aksu tarafı.Guzergah çok daha güzel,bol miktarda inişli çıkışlı.:harika:

En son 2006'da Antalya'ya araçla Dinar'dan çıkmıştım yola, Isparta üzerinden gitmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam mecburen rampalı olacak. Kolay gelsin şimdiden. Aksu tarafı daha yakın hem. Yani bilindik Isparta yolu üzerinden.

Rotanın Strava linkini ekliyorum. Güzergah şu an itibariyle Antalya çıkışındaki yol çalışmaları yüzünden oldukça tehlikelidir. Ayrıca yol boyunca 3 tünel ve baraj gölü kenarından geçersiniz ki o kısımlarda yol oldukça dardır. Kamyon trafiği yoğundur. Asfalt kalitesi nispeten akıcıdır. Hafta sonu yol kalabalığı artar, yağışlı havalarda tünel çıkışlarında trafik kazaları boldur. Neredeyse yolun tamamı ya 1+1 ya da 2+1, 1+2 şerittir ama manzaralıdır. Sakin zamanda göl kenarında bir gece konaklamayla oldukça keyifli olabilir.
Denerseniz iyi sürüşler..

(link)

google haritalarda en kısa yol olarak aratırsanız alternatif orman içi yolları bile göstererek size bir rota çizer, hatta alternatiflerin sürelerini gösterir (araç için)

Geri