Scudo Sports

Antalya'da Feci Bisiklet Kazası... Tam 61 metre sürüklendi

Scudo
Allah rahmet eylesin. Ne kadar yüksek cezalarda olsa oryantal ülkelerin hepsinde ilk iş cezayı, kuralı nasıl ortadan kaldırım, kuralsızlaştırırım. Eğitim sistemi ve yaşam tarzımız değişmedikçe, iyi örnekler benimsenmedikçe yaşanacak acılar maalesef artacaktır. Allah geride kalanlara sabır versin :agla:

Allah rahmet eylesin. Kusuru ilk önce arabayı kullanan gencin babasında aramalı.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Çok üzücü, yakınlarına sabır diliyorum.

Şunu belirtmek isterim ki neredeyse tüm kanunlarımız Avrupa ülkelerinden alınma. Öyle ki bazı kanunlarda madde numarası dahi mehazlardakiyle aynı olabiliyor. Bu TCK ile CMK'nın yeterince caydırıcı olduğu anlamına gelmiyor fakat tek problemin kanunlar olmadığını gösteriyor. Zihni bir sorunumuz da var. Ayrıca tazminatlarda önemli olan özendirici nitelikte olmamasıdır. Ona göre verilir, bu da yüksek meblağlarda tazminat verilmesini engeller.

Genç bir bisikletli ölümü insanı fazlasıyla üzüyor.

Üç kuruş parası olan her cahil insanın altına araba çekip şehirde terör estirmesine alışkınız.
Nasıl olsa cezalar caydırıcı değil.
Ankara'da da çok böylesi teröristler. Şehir zaten otoban çöplüğü olmuş. 20 yaşında sığır benzeri sakallı müteahhit çocukları, beyaz bmw arabalar yüz km üzeri süratle yarışıyor, millete makas yapıyorlar.

@Ahmetgitar

Hele ki bizim buralar tarlasına imar gelen cahil insanların çocukları ile dolu Ahmet hocam. Gördüğüm 10 araba sürücüsünden 1 i 18 yaş altı. Üzücü...

Eğitim eğitim eğitim. Eğitim sistemimiz düzelmedikçe bu ve bunun benzeri haberleri sık sık göreceğiz. Maalesef dikkat etmekten başka çaremiz yok.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Kağıthane'de direksiyon eğitim alırken haftasonu bir baba ve oğul gördüm. Oğlu babasına araba kullanmayı öğretiyordu. Buraya kadar herşey normal. Helal olsun babaya, çocuğuyla ilgileniyor diyebiliriz. Ama normal olmayan şu ki araba kullanılması öğretilen kişi 7-8 yaşlarında bir çocuk, boyu henüz önünü görebilecek kadar bile uzun değil koltuğa oturduğunda. Frene basmak istediğinde önünü göremeyecek, önünü görmek istediğinde ayağı frene yetişmeyecek. Bu çocuk çok değil 2-3 sene sonra babasının arabasını babasından habersiz kullanmaya başlayacak. Bir kazaya sebebiyet verecek ya da vermeyecek, bunu bilmiyoruz. Böyle aileler olduğu sürece, kural/yasak tanımayan bireylerin yetişmesi doğal olarak kaçınılmaz oluyor. Eğitim kesinlikle şart, ama çocukların eğitiminden bahsetmiyorum sadece, ebeveynlerin eğitimi de önemli. Umarım bir gün gelir de o uygarlık seviyesine ulaşırız.

Gencecik bir çocuğun bu şekilde hayatını kaybetmesi içimizi daha çok dağlıyor. Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin.
Fren izi olduğuna göre araçta abs yok. Frene bastığı an ön tekerlekler kilitlendi ve buna bağlı olarak direksiyon manevrası da yapamadı. Asfaltın ve lastiklerin durumu durma mesafesini çok etkiliyor. Normal kuru bir asfalt ise kaygan değil ise 61 metrelik lastik izi çok çok fazla.

@Ahmetgitar
Ankara yada İzmir farketmiyor..
Trafik kültürümüz bu..
İnsan kalitemiz bu..
Eğitim sistemi işlemiyor..
Aileden eğitim işlemiyor.
Öğrenim ise tam tersi işlevde.
İnsanlar öğrendikçe aymaz ve bencil oluyor..
Empati, hicap, efendilik bunlar out..
Yazık memleketime.

Allah rahmet etsin..
Ailesinin durumunu düşünemiyorum..
Gencecik..
Vuran da neredeyse yaşıt..

iyi polisi, hastaneyi arayıp haber vermiş basıp gitmemiş :(

Bu tür olaylara sanki ölen bizmişiz gibi düşünüp hayatta gibi destek çıkmalıyız, şimdi biz bu olayın peşinden gitmezsek ileride bizim başımıza gelince de kimse destek vermez

Cok yazik...
Zaten adamin plakasindan bile anlasiliyor ne mal oldugu.

Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim, sebep olan canavarın da hukuksal çerçevede en ağır cezayı almasını temenni ederim, 61 metre mesafede yük treni dahi durabilir... Birşeyler başımıza gelmeden ders almak ve hayatın bukadar ucuz olmadığını kavrayabilmek, hiç unutmamak üzere bu son olsun artık

allah rahmet eylesin böyle haberler karşısında bisikletle yolun en sağına bile gidesim gelmiyor sahil yolundan gitsekte oralarda bisiklet yolu değil :S memlekete yeni yeni bisiklet yolu yapılmaya başlandı oradada halk ya yürüyor ya motosiklet park ediyor veya otomobiller gecici araba yanaştırıyor .işte böylelikle ne kadar gelişmiş bir uygarlık olduğumuz gözler önüne seriliyor

Kabak lastik,eski araç,aşırı hız ve cahil embesil bir sürücü müsveddesi.Sonuç genç bir arkadaşın ölümü.Zihniyetimiz bozuk,kalitesiz ve cahiliz.Parası çok olan bana birşey olmaz bu araba şöyle böyle diyor birşey olursada babam kurtarır diyor,eski püskü bir külüstür alan kendi ispat etme çabası içinde gazlıyor.Olan gencecik insanlara oluyor.

Allah rahmet etsin, çok fecii

Yazık. Yolda sadece kendini bilen o kadar çok trafik canavarı var ki. Yaya, bisiklet ve motosiklet zaten genelinin görmezden geldiği trafik bireyleriyken bu bahsi geçen kişiler tarafından saygı bekleyişinde olmak çölde yağmur beklemek gibi birşey. Çok ümidim olmasa da o güzel günleri görürüz diye düşünüyorum...

Antalyalı sayın üyelerimiz. Gazeteler haber takibi yapmıyor diyelim. Oradaki bisiklet camiası da hiç duyum almıyor mu?
Her yeni mesajda acaba bir gelişme mi var diye açıyorum bu konuyu ama ah vah ve yuhtan başka bir mesaj göremiyorum. Gelişme yok mu konu hakkında?

Ne yazsak boşa.Cehalet bayraklarının dalgalandığı bir ülkede ne söylesek boşa...
''Ben düşüncelerle alışverişi olmayan,ne yaptığını bilmeyen,
bilmek de istemeyen bir toplumdan yazıyorum...''

Geri