Scudo Sports

Antalya'da Feci Bisiklet Kazası... Tam 61 metre sürüklendi

Tepki
42
İsim
Osman Apaydın
Ve tabii ki ölüm... Otomobil sürmeyi sadece gaz fren debriyaj ve biraz da direksiyon hakimiyeti sanan yontulmamış odunlardan dolayı daha çok can yanar. insan demeye dilim varmıyor.

Otomobilden yara almadan çıkan sürücü M.G.Ş., durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Sezer Akkaya'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Kaza yerindeki 61 metrelik fren izi dikkat çekti. Kaza nedeniyle otomobil ve hurdaya dönen bisikletten parçalar çevreye saçıldı. Trafik polisleri ikinci bir kaza olmaması için yolu trafiğe kapatırken Sezer Akkaya'nın ayağından çıkan botu ise yanı başına konuldu. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının kaza yerindeki çalışmasının ardından Sezer Akkaya'nın cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Sürücü M.G.Ş. ise gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Scudo
Otomobilin kaputu üzerinde 61 metre sürüklendi!

Antalya'da otomobil sürücüsü 23 yaşındaki M.G.Ş., yaya geçidinden karşıya bisikletle geçmek isteyen 22 yaşındaki Sezer Akkaya'ya çarptıktan sonra 61 metre sürükledi. Akkaya olay yerinde hayatını kaybederken ayağından çıkan botu yanı başına konuldu.

Kaza, Konyaaltı İlçesi Akdeniz Bulvarı üzerinde saat 00.00’da meydana geldi. 34 RED 33 plakalı otomobiliyle bulvar üzerinden Minicity Kavşağı istikametine iddiaya göre aşırı hızla seyir halinde olan 23 yaşındaki M.G.Ş., bisikletiyle yaya geçidini kullanarak karşıya geçmek isteyen 22 yaşındaki Sezer Akkaya’ya yaya geçidi üzerinde çarptı.
61 METRELİK FREN İZİ

Çarpmanın şiddetiyle havaya fırlayan Akkaya otomobilin ön camının üzerine düşüp sürüklenmeye başladı. Kaza yerinden 61 metre sonra duran otomobilden yara almadan çıkan sürücüsü M.G.Ş., durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bisiklet sürücüsü Sezer Akkaya’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kaza yerindeki 61 metrelik fren izi ise dikkat çekti.

AYAĞINDAN ÇIKAN BOTU YANIBAŞINA KONULDU

Kaza nedeniyle otomobil ve hurdaya dönen bisikletten parçalar çevreye saçıldı. Trafik polisleri ikinci bir kazanın olmaması için yolu trafiğe kapatırken Sezer Akkaya’nın ayağından çıkan botu ise yanı başına konuldu. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının kaza yerindeki çalışmasının ardından Sezer Akkaya’nın cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Polis kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

kaynak: (link)

Arkadaşlar 61 metre fren izi olabilmesi için o aracın hızının ne olması lazım? O kadar hızlı gitmenin mantığı nedir?
Aynı durumu ben de dün yaşadım. Araç o kadar hızlı geliyordu ki, karşıdan karşıya elimde bisikletle geçmeye çalısırken milimle kurtuldum. Milimle! Az kalsın ölecektim yahut sakat kalacaktım, adi yaratıgın teki yüzünden?
Bunun gibi olaylar için sizce ne önlemler alınabilir?

Allah rahmet eylesin diyebiliyorum şuan sadece. Bunun gibi olayların yaşanmaması için artık darbelere karşı dayanıklı astronot kıyafetleri ile dışarı çıkmamız gerek sanırım. Çok kötü, çok.

Öyle bir hız, öyle bir fren mesafesi yok yani! Yazık ki ne yazık. Gencecik biri daha o arabaya binince kendini kaybeden bir şuursuz yüzünden hayatından oldu.

Capture.JPG

• Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
Otoban hariç şehir arası hız limiti belli yerleşim yerine yakın heryer 50 km h
61 metre sürüklemek ne demek ya inadına durmadı ya 140 150 basiyordu
Ehliyete el koymak kursa git demekte saçmalık arkadaşlar. Şahıs cinayetten yargılanmalı otoban değilse ve ehliyetine 20 sene 30 senelik engel getirilmeli. Ama ... ama.... üzüldüm başka kötü haberler olmaz inşallah

@Osman Apaydın Hocam çok güzel bir söz demişsiniz aynen öyle.
Dün ben de karşıdan karşıya elimde bisikletle geçerken, yanımda da kız arkadaşım vardı. O önde gidiyordu, orta şeritte bir araba vardı 20 metre uzağımda, 12 13 metre uzağımda da dönüş vardı sağa doğru. Ordan dönen bi lüks araç, orta şeritteki arabanın soluna geçer geçmez gaza kökledi. Benim karşıdan karşıya geçtiğimi de gördüğü halde! Üzerime sürmeye başladı ben hemen orta şeride döndüm geri, diğer araç yavaş diye, bu sefer de orta şeride kırdı yine üzerime gelmeye başladı! Elime aldığım gibi bisikleti koştum karşıya, koştuğum halde milimle kurtuldum. Herifte frene basmak diye bir şey yok. Boku bokuna ölüyoruz!

Cezalar bu kadar azken millet tani ciddiye almaz. İndirimi de var erken ödeme de.
Kırmızı da mı geçti 5 bin lira
Kaza mı yaptı 10 bin lira
Yaya mı çarptı hapis
Öldürdü mü müebbet

Ceza hakimlerinin takdir yetkisi daha geniş. Kısıtlanmalı ki hiç kimse affedilmesin

Kısasa kısas iyiymişti aslında, yemez bu yaptıkları o zaman

Bu kanunlar ve kanun uygulayıcıları olduğu sürece hiçbir şey değişmez, ölen öldüğü ile kalır. Benim çifte vatandaş, yani aynı zamanda Hollanda vatandaşı olan bir arkadaşım var. Hollanda'da onun eşinin kullandığı araca kırmızı ışıkta durduğu sırada arkadan gelen bir araç vurdu, eşinde biraz boyun zedelenmesi dışında hiçbir şey yoktu, buna rağmen hiçbir duruşmaya katılmadığı halde kendisine çarpan Hollandalı 75.00€ tazminat ödemeye mahkum edildi. Arkadaşım bu tazminatla Türkiye'de yazlık ev aldı. Bizde böyle bir şey olduğunda sizce ne olur?

Bisiklet kullanırken o kadar tetikteyim ki kulaklarım gözlerin hislerim acıkcası gözlemlerim
Ne kadar dikkatte etsen o okadar cok şey oluyorki kaldırımda yürümesi gereken yolda yürümesimi bir anda yola cıkanımı
Sagına soluna bakmadan cıkanı mı.
Araclar da artık okadar bi hale geldimki yan yana giderken ilerde sag dönüş varsa arac düz de gitse ben gene frene asılıyorum ne olur ne oşmaz sinyal vermeden sönüş yapar diye
Rabbim inşallan kaza maza vermez rabbim yar ve yardımcımız olsun

Allah rahmet eylesin. Güncel araçların 100-0 km/h si 35-40 metre. Fren izi olduğuna göre ABS'si yokmuş. Lastik, yol, eğim durumuna göre 110-120 arası bi hızla vurmuş muhtemelen. Bilinçli taksirle adam öldürmekten 8-9 yıl yer 5 yılda da çıkar.

@Özgürpedal
Önce kadın zaten kullanmasını bilmez diyenler çıkar, sonra kadın tahrik etmiş ondan çarpmışlardır diyen çıkar, sonra imamın biri zaten kadının araba sürmesi caiz değildir der, sonra kadın milleti tahrik edipte kendi aracına çarptırmaktan borçlu çıkar :D

Kanun uygulayıcılar kanunu düzgün uygulayamıyor ki.
Bu yaz çok sevdiğim bir amcam 145 km hızla çarpan araç sonucu vefat etti.
Ailesi şikayetçi olmamıştı o an yas ile.
Savcı şikayetçi olmadıkları için dilekçe veripte işlem yapmamış. Koskoca savcı derler her gören yağ çeker, hukuk öğrencisi olan benden mi öğreniyor kanunu? Yazıklar olsun.
Amcam öldüğü ile kalacaktı.
Ölümlü kamu davası olacakken ölmüş topraklı mezar kalacaktı amcam.

Sürmeyin arkadaşlar bisiklet(!)
Alt geçitten gitseniz yol göçer ölürsünüz
Üst geçitten gitseniz kamyonun damperi kalkar ölürsünüz
Kaldırımdan gitseniz araba fırlar en kolay öyle ölürsünüz

Caydırıcı ceza olmadıkça insanlar (!) kuvvetlerine (!) güvenerek kurallara uymazlar. "Paraysa para, zorbalıksa zorbalık." anlayışıyla hareket ederler. Ezen-ezilen tiyatrosu yani yine anlayacağınız.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Kaza istem dışı olan durumdur. Bu bilerek isteyerek can'a kastetmektir. Arac yada yol kusurlu kazalar toplamin %2 si bile degildir. 61m fren izi ne demek ? ömür boyu hapisle cezalandirilmali.
Unutmayin ulkelerin medeniyet seviyesini trafigine bakip anlayabilirsiniz. yollarina, köprülerine değil.

Geri