Öncelikle hayırlısı olsun.İnşallah arzu ettiğiniz gibi keyifli ve sorunsuz bir tur nasip olur sizlere.Öncelikle bisiklet tecrübem yok bunu belirteyim.Daha bisikletimi alalı on gün falan oldu.Dolayısıyla da uzun rotalarda neler yaşanır bilemem.Ancak bildiğim bir kaç konuda fikirlerimi paylaşmak isterim.Karaburun yolu gerçekten çok zor bir rotadır.Arabayla bile gitmek adama gına getirtir.Hele hele yazın o sıcaklarda çok fazla zorlanacağınızı düşünüyorum.O rotayı iptal edip orası yerine başka bir yer ilave edebilir veya konaklama sürelerinizden birini uzatabilirsiniz.Yine haziran ortasından eylül sonuna kadar Olympos ve Antalya rotalarında Allah yardımcınız olsun.Antalya da evde dahi klima olduğu halde nem ve sıcaklardan nefes alamıyoruz.İnşallah buradaki bölümde sıkıntı yaşamazsınız.Ancak Olympos da gerçekten zor bir rotadır.
Yanınıza tedbir amaçlı biber gazı almanızda fayda olacaktır.Yine bu tura asla tek başınıza gitmemenizi tavsiye ederim.İlla bir sıkıntı olacağından değil ama ola ki bir yerde başınıza bir şey gelse yanınızdaki yol arkadaşı size destek olacaktır.Sakatlığı var,hastalığı var,ufak kazası belası veya başka teknik sıkıntıları falan derken bir arkadaş çok büyük fayda sağlayacaktır.
Konaklama veya kamp sırasında bisikletleri zaten birbirine kilitleyerek biraz güven altına almış olursunuz.Ama ben çadır seçiminde bisikletin de sığabileceği ebatları tercih ederdim.Yazın yapılacak bir aktivite olduğundan dolayı biraz daha büyük ve yüksek bir çadır yük olarak çok ciddi bir artış göstermeyecektir.Kamp yapacağınız yerleri kalabalık yerlerde ve ailelerin yakınlarında olacak şekilde tercih edin.İlk yardım setinizi eksiksiz hazırlayın ve özellikle ağrı kesici merhem ve tabletlere ve kas gevşetici kremlere yer ayırın.Her yerde ATM ler olduğundan yanınızda çok fazla nakit taşımamanız iyi olur.
İnşallah sonu da başında planladığınız gibi güzel olur ve tecrübelerinizi bolca fotoğraf ve video ile bizlerle paylaşırsınız.