Scudo Sports

Antalya-marmaris-izmir-ayvalık(kıyıdan)-bandırma

@harun aydın teşekkürler. çok büyük ihtimalle karaburun işi iptal olur, foça'dan doğrudan izmir'e sefer varsa bunu tercih edeceğim galiba.

Scudo
Daha önce bu tarz bir deneyiminiz olmadı sanırım.
rotanız eğer ilk defa bu kadar uzun olacaksa en azından bu rotayı ikiye bölmenizi tavsiye ederim, hatta 3 de bölebilirsiniz.
Maksat yaptığınız turdan haz almak ve tadına varmaksa tavsiyem bu yönde,
Ama deneyim olsun dersenizde herşey sizin elinizde zaten istediğiniz zaman bırakabilirsiz.
Çadırda kalmak yumuşak yatağa alışkın yada uyku problemi olan kişiler için oldukça zor.
Ben işin negatif yönlerini yönlerini özellikle yazdım ki. Önlemlerinizi alıp çoook güzel bu rota da çok keyifli bir turunuz olsun :)
Şimdiden sizle beraber bende turunuzu beklemeye başladım.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Soner U. Geçen yaz sırt cantamizi alıp bir arkadasla sirasiyla arnavutluk-karadag- bosna hersek-sirbistan- makedonya-kosova seyahati yaptik. Bence en gereksiz iki yerden biri Arnavutluktu. (Skoder hariç ) Diğeri Kosova. Arnavutluk-bosna arasında tercih yapacaksanız nacizane fikrim bosnaya gitmem yönünde.

• Beğen
Tepkiler: Snr U
@hashus1099 foca-izmir vapuru sadece hafta sonu çalışır. Bence turunuzu bu kadar günde bitirmeniz zor gibi. Buna en az 5 gün daha eklemeniz gerekebilir. Ornegin aliaga Foça karaburun Seferihisar selçuk en iyi durumda bile 5 gününüzü alır. Benim de gecen yaz yapamadigim İzmir antalya turu içimde bir ukde. Bakarsanız o dönem ben de katılabilirdi size.

Detaylı bakınca aliağa selçuk arasına 5-6 gün ayirmissiniz fakat konaklamalarla. Sadece yeni foca- eski foca arasini bir gunde alabilirsiniz 25km olmasına ragmen(abartmiyorum). Cok yorucu bir yol cunku. Karaburuna ise arabayla bile gitmeyi goze alamaz izmirliler :) Gözünüzü korkutmak istemem. Amacım keyifli bir yolculuk yapmaniz. Yarıda bırakmak çok büyük bir hayal kırıklığına sebep olabilir. O sebeple tur planinizi erken paylaşmış olmanız bir avantaj. Gelen yorumlara gore şekillendirmek için uzun bir zamanınız var
Dediğim gibi eğer ben de uygun olursam ve sizin için de bir sakıncası yoksa katılabilirim size. Haziranın 15 i gibi katılıp katılamayacağını bildiririm. İzmir geldiğinizde de sizi misafir edebilirim

Öncelikle hayırlısı olsun.İnşallah arzu ettiğiniz gibi keyifli ve sorunsuz bir tur nasip olur sizlere.Öncelikle bisiklet tecrübem yok bunu belirteyim.Daha bisikletimi alalı on gün falan oldu.Dolayısıyla da uzun rotalarda neler yaşanır bilemem.Ancak bildiğim bir kaç konuda fikirlerimi paylaşmak isterim.Karaburun yolu gerçekten çok zor bir rotadır.Arabayla bile gitmek adama gına getirtir.Hele hele yazın o sıcaklarda çok fazla zorlanacağınızı düşünüyorum.O rotayı iptal edip orası yerine başka bir yer ilave edebilir veya konaklama sürelerinizden birini uzatabilirsiniz.Yine haziran ortasından eylül sonuna kadar Olympos ve Antalya rotalarında Allah yardımcınız olsun.Antalya da evde dahi klima olduğu halde nem ve sıcaklardan nefes alamıyoruz.İnşallah buradaki bölümde sıkıntı yaşamazsınız.Ancak Olympos da gerçekten zor bir rotadır.

Yanınıza tedbir amaçlı biber gazı almanızda fayda olacaktır.Yine bu tura asla tek başınıza gitmemenizi tavsiye ederim.İlla bir sıkıntı olacağından değil ama ola ki bir yerde başınıza bir şey gelse yanınızdaki yol arkadaşı size destek olacaktır.Sakatlığı var,hastalığı var,ufak kazası belası veya başka teknik sıkıntıları falan derken bir arkadaş çok büyük fayda sağlayacaktır.

Konaklama veya kamp sırasında bisikletleri zaten birbirine kilitleyerek biraz güven altına almış olursunuz.Ama ben çadır seçiminde bisikletin de sığabileceği ebatları tercih ederdim.Yazın yapılacak bir aktivite olduğundan dolayı biraz daha büyük ve yüksek bir çadır yük olarak çok ciddi bir artış göstermeyecektir.Kamp yapacağınız yerleri kalabalık yerlerde ve ailelerin yakınlarında olacak şekilde tercih edin.İlk yardım setinizi eksiksiz hazırlayın ve özellikle ağrı kesici merhem ve tabletlere ve kas gevşetici kremlere yer ayırın.Her yerde ATM ler olduğundan yanınızda çok fazla nakit taşımamanız iyi olur.

İnşallah sonu da başında planladığınız gibi güzel olur ve tecrübelerinizi bolca fotoğraf ve video ile bizlerle paylaşırsınız.

hocam keyifli bir rotaya benziyor umarım gerçekleştirirsiniz de bol bol fotoğraf görürüz. güzergah olarak birşey söyleyemeyeceğim sadece ayvalığa gitmişken cunda adasını es geçmeyin derim :) @hashus1099

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@nonsteril foça'lar arasındaki yolu neden 1 günde aldığımı pek anlayamadım. en kötü şartlarda 2 saatin üzerine çıkacağını sanmam şahsen.
karaburun ~Selçuk arasını 2 sürüş gününde çok rahat alabileceğimi düşünüyorum. ne kadar zorlayabilir bilemem ama gönen-altınoluk arasında, kaz dağları'nı aşmayı da içeren, 30-40 km'si kum-taş köy yolu olmak üzere 140 km'lik bir seferim olmuştu aynı gün içinde. burada daha az irtifa çıkacağım, yolum daha düzgün olacak ve 2 güne bölünmüş olacak. kendimden pek şüphem yok açıkçası.

tur bayramdan önceki veya sonraki 3 hafta + bayram haftası olacak şekilde 4 haftalık olacak muhtemelen.

@Snowblind geçen ağustosun en sıcak günlerinde turlara çıkmıştım. bu sefer mesafeleri daha düşük tuttum gün başına, yani en sıcak saatlerde sürmeyeceğim zaten. onun haricinde çadırın büyüklüğü bana gereksiz yük. husky bizam kullanıyorum, yetiyor bana.

Merhaba soner..bende canakkale marmaris dusunuyorum...15-17 gun arasi geze geze aceke yok..gittigimiz yere kadar..yanima arkadas ariyorum..iribata gecelim uyarsa

Arkadaslar merhaba..yeni uye oldum buralara facebooka felan..uzun zamandir hayalim olan bisikletle ege turuna kismetse nisan sonu mayis ayi gibi planliyorum..azami 17-18 gun olucak sekilde..canakkale-marmaris arasi fakat gittigimiz yere kadar acele yok sindire sindire gezme taraftariyim..yanima arkadas bulamazsam tek gitmeyi dusunuyorum pek sicak bakmasamda..donuste otobusle..ama detaylar konusulur anlasilir..hazirliklara baslicaz ona gore

aliağa dan torbalı yakınına kadar izban var. Bisikletle binebiliyorsunuz. Tabi kıyıyı eş geçmiş olacaksınız. iyi@hashus1099

@fatihİ.10 marmaris datça arası zorluğu bakımından neler var bu yolda ?? eğim tırmanış bozuk yol rüzgar falan gibi ?? herkes gibi benimde bir tur planım eylül ayında.marmaristen izmire gitmeyi planlıyorum. marmaristen datçaya gidip buradan feribotla bodruma geçmeyi planlıyordum. o yoldan bahsederseniz sevinirim :)

@onuranil usta rota hakkında çok bir bilgim yok ama marmarisin girişin yüksek eğimli yokuş gelirken güzel de Marmarisden çıkarken bisiklet üzerinde çıkmak baya bi zor hiç denemedim ama bisikletle çıkılacak gibi durmuyor

@roberock43 marmaristen datçaya gidicem,zor dediğiniz istikamet marmaristen datçaya giden yol mudur ??

@onuranil hocam ben Marmaris de yaşıyorum bu şehre girerken yol dönemeç şeklinde yoğun dik inişi var Marmaris e gelirken çok iyi ama burdan datçaya gitmek isterseniz o yokuşu bisikletle çıkmak pek mümkün değil devamında ki yollar nasıldır bilemem sadece bodruma gitmişliğim vardı oda arabayla

@roberock43 anladım dostum çok teşekkür ederim, daha fazla araştırma yapmam gerekiyor. ileride forumda bu konu ile alakalı bir başlık açabilirim,çok sağol :)

rica ederim gezmek için çok güzel ve Marmaris bisikletle gezmeye değer bir yer uzun sahil yolu var bisiklet ve yayalar için bide mtb parkuru kuruluyor tam yerini bilmiyorum ama gezmeye değer @onuranil eğer gelirsen mesaj atbi çayımı içersin :)

Geri