Fotoğraflar açılmayabilir.İnstagram hesabımdan tamamını daha ayrıntılı takip edebilirsiniz.
İstagram: " serdarmdl " yazın çıkar.
Mart Ayının 20'sinde Hem Antalya Göynükte yapılan amatör mma dünya şampiyonasına katılmak,hemde fırsattan istifade edip Antalya da görmediğim yerleri görüp Hatay'a doğru pedallamaya karar verdim.
Otobüse bisikleti ve malzemeleri yükleyip Antalya ya hareket ettim.Olimpos sapağında otobüsten indim.Karşıdaki lokantada çay ve gözleme ardındın olimposa pedalladım.115381 dosyayı görüntüle
Olimposa tepeden 20 ek,yarım saatte pedal çevirmeden indim neredeyse.İnişi aksiyon kamerası ile kaydettim.
Meşhur kadirin ağaç evlerine çadır kurdum.
Sabah akşam yemek dahil 30 tl.Ağaç ev 50,60 civarı.
Olimposu,çıralı ve yanartaşı yürüyerek gezdim.Turizm sezonu olmadığı için çok
sakindi.
115383 dosyayı görüntüle 115384 dosyayı görüntüle
Gidiş dönüş yaklaşık 15 km yürüdüm çıralı çok güzel.Potakal bahçeleri seralar.
Yazın çok kalabalık oluyor şimdi bomboştu.
Bir gece olimposta kalıp sabah kahvaltı ardından Adrasan koyuna pedalladım
115385 dosyayı görüntüle
Adrasan koyuda gayet güzeldi.Koyun en sonunda sol tarafta toprak bir yol gidiyor.20-30 metre çıkınca ufak şahane bir koy daha var.
Oraya kamp atılıyormuş.Yazın gidenler.ücretsiz çadır kırabilirler.Şuan her yere kurulabilir.
Turnuva başladığı için kalmadım.Kemere doğru pedalladım.
Adrasandan 1-2 km si dik yaklaşık 9 km bir rampa ile yukarı anayola çıkılıyor.
Her inişin bir çıkışı var.
Akşam göynüğe geldim.Amatör mma şampiyonasına.O gece Kemerde kalıp tekrar göynükteki müsabakaya katıldım.115393 dosyayı görüntüle
(Foto bahsettiğim kamp yeri,Adrasan)
Şampiyonadan sonra Antalya ya pedalladım.
Göynük Antalya arasında yol çalışması vardı.Çalışma olan yerden gidip.Sahile inip oradan pedalladım.Zira tek şerit gidiş geliş çok sakattı.
Akşam Antalya da arkadaşta kaldım.115395 dosyayı görüntüle Gezerek Serik manavgat ve sideyi dolaştım.Buralar genelde tur değil tatil modunda idi 115394 dosyayı görüntüle
Alanya ya 20-30 km kala bir yerde konakladım.Uzun süre turlamadığımdan hem açılmış hemde Antalyayı iyice gezmiş oldum.Hatay turuna hazırım.
Sabah Alanya ya pedalladım.Alanyada arkadaşın yanına uğradım kahvaltı sohbet ardından Alanya kalesi vs damlataş sohbet muhabbet saat 14:30 civarı gazipaşaya pedalladım.Yolda çok oyalandığımdan karanlıkta Gazipaşa ya ulaştım.115399 dosyayı görüntüle
115401 dosyayı görüntüle
Gazipaşada konaklamak için yer bakarken bir vatandaş sağolsun yer ayarladı,yemekte ısmarladı.O gün misafiri olduk.115402 dosyayı görüntüle
Sabah kahvaltının ardından yola koyulduk.
Gazipaşadan itibaren 20 km düz yol.Sonra rampalar başlıyor.Rampalar başlamadan son benzin istasyonu kadoil.
Burada ismi mustafa idi yanılmıyorsam hoş sohbet bir abi.
Bisikletlileri sever.Bir çoğunu misafir etmiş.Çayını içmeden yola çıkmayın.Suyunuzu vs tedarik edin.
Yan tarafa çadır kurmanıza da müsade edebilir.
Yalnız direk rampa buradan başladığu için;uyanır uyanmaz rampa ile başlamanız sizi yorar.
Kadoili aklınıza yazın.115407 dosyayı görüntüleFotodaki abimiz.
Kadoilden direk rampa başlıyor ve ben geçerken yol çalışması vardı.Yol tek şeriti açıktı.
Ben çalışma olan yerden devam ettim.Pisiklet geçebilir.
Rampa sonu manzaralarda geliyor.
115415 dosyayı görüntüle
115416 dosyayı görüntüle
Ben yolda çok oyalandığımdan;sohbet,muhabbet,çay fotoğraf çekimi ve birazda yavaş olduğumdan genelde karanlığa kaldım.
Gazipaşa Anamur arası bol rampalı muhteşem manzaralı.Yolda bol muz alıp yiyeceğiniz,çay içebileceğiniz bir güzergah.
Yine karanlığa kaldım.Tünellerde gps ve telefon iptal oldu.Anamura karanlıkta girmek zorunda kaldım.Allahtan ışıklandırmam kuvvetli.
115420 dosyayı görüntüle
Bol rampalı,muhteşem manzaralı,yorucu ve karanlık bir yolculuktan sonra Anamura girince;duş telefon ve elektronik araçların şarjı için terminal yanında ki dedehan otelde kaldım.
Alanya kalesi yanında daha ucuza çadır kamp yeri de var lakin yorgun ve gece daha fazla sürmek istemediğinden burada kaldım..
Sabah kahvaltı sonrası Anamuru kısa bir dolaştıktan sonra Aydıncıka doğru yola çıktım.Tabi gece karanlıkta Anamur tabelasında net görüntü alamadım.
Hatıra olsun diye çıkış tarafında çektim.Gece Anamura girişte kamera kaydı vs aldım.
115422 dosyayı görüntüle
115421 dosyayı görüntüle
Mamure kalesi 2 yıldır tadilatta olduğundan kapalıydı.Gezemedim.
Kaleden sonra Tekeliyi geçtik tekeli bitiminde tabelada %15 yazıyor ama bazı yerde %20 yi geçen yarım saatlik bir çıkış mevcut.Epey keyif aldım çıkarken.
Çıkışı komple kameraya aldım.17 dk bir, 6 dk bir iki parça kayıt almış.
115423 dosyayı görüntülekarşıda trafik lamba ışığının bulunduğu köşeye çıkış bayağı dik.
115424 dosyayı görüntüle
(Bu foto aşağıda görünen yer.Yukardan çektim)korkulduğu gibi değilmiş
İnişler,çıkışlar muhteşem rampalar,manzaralar eşliğinde devam ettik.
115425 dosyayı görüntüle
Turun en zor kısımları Gazipaşa ,Anamur ve Aydıncık arası.Yukardaki %15 yazan kısa rampadan sonra tünel başlıyor.
İitiraf edeyim o kadar rampa çıktım.Tam türkü söylerken bu rampayı gördüm hayda dedim çıkılırmı lan bura %15 yazdığına bakmayın dahada dik biraz durup foto ve kameraya aldıktan sonra bastım pedala.
Burada 2 motorlu 4 kişi vardı tepede.Tekeliden itibaren bir kaç defa etrafımdan geçtiler.
Nolur nolmaz diye dik rampada durup emaneti hazırladım.Zannedersem gördüler motora binip uzaklaştılar.
Arkada tünel şantiyesi varmış.Yanılmışım rampayı çıkabilecekmi diye bakıyorlarmış.Çıktım.
115427 dosyayı görüntüle
Tünelden geçip Soğuksu ve Aydıncık a ulaştım.Soğuksu da oturup bir kaç çay içip esnafla sohbet ettim.
115428 dosyayı görüntüle
115429 dosyayı görüntüle
Turun en zorlu kısmı bitmiş oldu.
Aydıncık a Aydınlıkta girince şehri turladım kamp yeri baktım.Yemek yedim.
115430 dosyayı görüntüle
Bu foto Aydıncıkın girişi.Karşımda yeni büyük cami var alt tarafında duş yeri var.Duş alabilirsiniz.Tabi önce görevliye söyleyin.
Arka tarafım liman,park var insanlar spor yapıyor,balık tutuyor.Tam kamp kurulacak yer kimse karışmıyor.Tartışmasız şimdiye kadar kurduğum en güzel kamp yeri.
Çok foto atayım sizde görün.
115432 dosyayı görüntüle
115433 dosyayı görüntüle
115434 dosyayı görüntüle
115435 dosyayı görüntüle
Sabah kendime çay demleyip güzel bir kahvaltı yaptım.Unutmadan Aydıncıkta dükkanlar 9 gibi kapanıyor aklınızda kalsın.
Sabah sporunun ardından Aydıncıkta bacaklar açılsın diye yarım saat turladım.
Zira Aydıncık çıkışta direk rampa ile başlıyor.
115436 dosyayı görüntüle
Bu Aydıncıklı pedal dostlarını da unutmayalım.
Rampa eşliğinde Aydıncık ı terkediyoruz.
Hafif yağış başlıyor.Yagmurluğu giyiyoruz.
Yarım saat çizeleyen yağmurla yola devam ediyoruz.
115437 dosyayı görüntüle
Foto Aydıncık çıkışı.
115438 dosyayı görüntüle Çiseleyen yağmurda devam.Aydıncıktan yaklaşık 20-25 km sonra rampalar bitiyor.
Bundan sonra şamda kaysı.
Yine benim oyalanmalarım sonrası karanlığa kalıyorum.
Tam karardı derken;Silifkeye 15 km mesafedeki Akçakıl kampinge kapağı atıyorum.
115439 dosyayı görüntüle
Tam sakin,köşede bir iki gün kafa dinlenecek yer.Gece duş ve şarjları takıp,yemek sonrası dalgalar eşliğinde güzel bir uyku.
Sabah kendime çay ve kahvaltı hazırlayıp kamping sahibinden kimliği almak için adamın gelmesini bekliyorum.
Keşke sabah erken çıkacağım deyip alsaydım akşam.
9 u buldu çıkmam.
115451 dosyayı görüntüle
10-10:30 gibi silifkeye ulaştım.Tam tabelaya geldim yağış başladı telefonla bir foto alıp aceleyle 100 metre gerideki benzin istasyonuna döndüm.
12'ye kadar çay kahve molası verdim.Şarjları fulledim.
Silifke merkeze uğramadan geçecektim Silifke kalesini görünce vazgeçtim kaleye doğru pedalladım.
115455 dosyayı görüntüle
Maalesef Anamur mamure gibi Silifke kalesi de tadilatta olduğu için kapalıymış.
Orayı da gezemedim.
Taş köprüye uprayıp.Silifkeden ayrıldım.saat 15:00 i geçmişti.Zaten bugün amacım silifkede kalıp cennet cehennem magaralarını görmekti.Mağaralar 25 km silifke dışında Mersin yolunda Narlıkuyuda imiş.
115458 dosyayı görüntüle
Narlıkuyu girişinde bu lokantaya 100 metre kala öyle bir sağanak başladı ki kendimi buraya zor attım.
Saat 16:10 civarı idi yağmur epey sürdü bende lokanta da çay ve gözleme ile yemeğimi yedim.
Çadır ve kamp için yer yada ucuz pansiyon sordum.
Sağolsun lokanta sahibi arkada ki yörük çadırına kamp kurmama izin verdi.
115459 dosyayı görüntüle
Sabah lokanta da güzel bir kahvaltı ardından 5 dk mesafe yukardaki cennet ve cehennem mağaralarına pedalladım.
115461 dosyayı görüntüle
( 20 tl ama değer bu kahvaltıya)
Cennet ve cehenneme ulaştım.İzmi cazip geldi önce cennete uğradım.Cennet büyük yüzlece basamakla iniliyor.
İçeride tarihi kilise var.
En dipte yeraltından akan suyun sesi net duyuluyor.
115462 dosyayı görüntüle
Tepeden görünüm
115463 dosyayı görüntüle
En dipten görünüm
115464 dosyayı görüntüle
Cehennem mağarasında bir şey yok.Tepeden seyrediyorsunuz 2 dakikanızı alır.
Çökme sonucu oluşan obruk ve doğal oluşmuş bitki ve ağaçlar.Allahın işi.
115467 dosyayı görüntüle
Cehennem mağarasını da gördükten sonra bir kaç yüz metre yukardaki Astım mağarasını da gezdim.10 dk da rahat gezilir.Ben yarım saat durup foto ve video çekimleri yaptım.
115469 dosyayı görüntüle
Astım mağarası sonrası yola çıktım öğlen 13:30 olmuştu saat.Bundan sonra yol dümdüz.Hızla Erdemliye pedalladım.
115471 dosyayı görüntüle
Erdemli de meşhur Kız kalesi var.Kıyıdan bir kaç yüz metre açıkta 2 tekne gidip geliyor.10 tl ücreti.Müzekartla kaleyi gezebiliyorsunuz.
115472 dosyayı görüntüle
Vızır vızır işleyen tekneler bana sıra gelince mola verdi
Buradan Mersine doğru pedalladım.Akşama doğru Mersin tabelasına ulaştım.Tabeladan merkeze 20 km var.
115473 dosyayı görüntüle
Mersinde kamp için Mersinli bisikletli arkadaşlara danıştım.
Mersinde pompei plajı var çok tehlikeli,suriyeli dolu.Mersinin 30 km dışında ormanlık mesire alanı var.Orada uzak karanlıkta zor.Bir pansiyon,otel gibi bir yere git dediler.
Bunu en az 3 ayrı kişi söyledi.Öğretmen evinde konakladım.
115475 dosyayı görüntüle
Sabah kahvaltının ardından sahile geçtim bayağı uzun ve güzeldi foto aldım
115478 dosyayı görüntüle
Mersin çıkışına doğru kıyı yolu tadilat dolayısı ile kapalı idi.Şerit çekilmiş,güvenlik konulmuş.
Kim gelirse güvenlik diğer tarafa gönderiyordu.
Navigasyondan devlet yolunu bulamadım.Polis aracını durdurup polise sordum.
Otoban bize yadak devlet yoluna nasıl çıkarım Adanaya gidiyom.
Bak şurayı takip et tabelayı göreceksin izle seni Adana yoluna görürür dedi.
Dediği yolu izledim otobana çıktı.Yol kapalı olduğu için trafik burdan veriliyor heralde,yoksa polis niye yönlendirsin.
Bi süre sonra otoban güvenlik aracı geldi yasak geldiğin yerden geri dön dedi.
115479 dosyayı görüntüle
Polis gönderdi.Bu kadar yol geri dönülürmü ileriden çıkayım dedim.Olmaz dedi.Arkada ki köprüyü gösterdi.Oraya çık.Sahile git dedi.Yaklaşık 30 km 3 saate maloldu.Mecbur bir ara bulup köprüye çıktım.
Devamı gelecek.Foto kabul etmiyor.
İstagram: " serdarmdl " yazın çıkar.
Mart Ayının 20'sinde Hem Antalya Göynükte yapılan amatör mma dünya şampiyonasına katılmak,hemde fırsattan istifade edip Antalya da görmediğim yerleri görüp Hatay'a doğru pedallamaya karar verdim.
Otobüse bisikleti ve malzemeleri yükleyip Antalya ya hareket ettim.Olimpos sapağında otobüsten indim.Karşıdaki lokantada çay ve gözleme ardındın olimposa pedalladım.115381 dosyayı görüntüle
Olimposa tepeden 20 ek,yarım saatte pedal çevirmeden indim neredeyse.İnişi aksiyon kamerası ile kaydettim.
Meşhur kadirin ağaç evlerine çadır kurdum.
Sabah akşam yemek dahil 30 tl.Ağaç ev 50,60 civarı.
Olimposu,çıralı ve yanartaşı yürüyerek gezdim.Turizm sezonu olmadığı için çok
sakindi.
Gidiş dönüş yaklaşık 15 km yürüdüm çıralı çok güzel.Potakal bahçeleri seralar.
Yazın çok kalabalık oluyor şimdi bomboştu.
Bir gece olimposta kalıp sabah kahvaltı ardından Adrasan koyuna pedalladım
115385 dosyayı görüntüle
Adrasan koyuda gayet güzeldi.Koyun en sonunda sol tarafta toprak bir yol gidiyor.20-30 metre çıkınca ufak şahane bir koy daha var.
Oraya kamp atılıyormuş.Yazın gidenler.ücretsiz çadır kırabilirler.Şuan her yere kurulabilir.
Turnuva başladığı için kalmadım.Kemere doğru pedalladım.
Adrasandan 1-2 km si dik yaklaşık 9 km bir rampa ile yukarı anayola çıkılıyor.
Her inişin bir çıkışı var.
Akşam göynüğe geldim.Amatör mma şampiyonasına.O gece Kemerde kalıp tekrar göynükteki müsabakaya katıldım.115393 dosyayı görüntüle
(Foto bahsettiğim kamp yeri,Adrasan)
Şampiyonadan sonra Antalya ya pedalladım.
Göynük Antalya arasında yol çalışması vardı.Çalışma olan yerden gidip.Sahile inip oradan pedalladım.Zira tek şerit gidiş geliş çok sakattı.
Akşam Antalya da arkadaşta kaldım.115395 dosyayı görüntüle Gezerek Serik manavgat ve sideyi dolaştım.Buralar genelde tur değil tatil modunda idi 115394 dosyayı görüntüle
Alanya ya 20-30 km kala bir yerde konakladım.Uzun süre turlamadığımdan hem açılmış hemde Antalyayı iyice gezmiş oldum.Hatay turuna hazırım.
Sabah Alanya ya pedalladım.Alanyada arkadaşın yanına uğradım kahvaltı sohbet ardından Alanya kalesi vs damlataş sohbet muhabbet saat 14:30 civarı gazipaşaya pedalladım.Yolda çok oyalandığımdan karanlıkta Gazipaşa ya ulaştım.115399 dosyayı görüntüle
115401 dosyayı görüntüle
Gazipaşada konaklamak için yer bakarken bir vatandaş sağolsun yer ayarladı,yemekte ısmarladı.O gün misafiri olduk.115402 dosyayı görüntüle
Sabah kahvaltının ardından yola koyulduk.
Gazipaşadan itibaren 20 km düz yol.Sonra rampalar başlıyor.Rampalar başlamadan son benzin istasyonu kadoil.
Burada ismi mustafa idi yanılmıyorsam hoş sohbet bir abi.
Bisikletlileri sever.Bir çoğunu misafir etmiş.Çayını içmeden yola çıkmayın.Suyunuzu vs tedarik edin.
Yan tarafa çadır kurmanıza da müsade edebilir.
Yalnız direk rampa buradan başladığu için;uyanır uyanmaz rampa ile başlamanız sizi yorar.
Kadoili aklınıza yazın.115407 dosyayı görüntüleFotodaki abimiz.
Kadoilden direk rampa başlıyor ve ben geçerken yol çalışması vardı.Yol tek şeriti açıktı.
Ben çalışma olan yerden devam ettim.Pisiklet geçebilir.
Rampa sonu manzaralarda geliyor.
115415 dosyayı görüntüle
115416 dosyayı görüntüle
Ben yolda çok oyalandığımdan;sohbet,muhabbet,çay fotoğraf çekimi ve birazda yavaş olduğumdan genelde karanlığa kaldım.
Gazipaşa Anamur arası bol rampalı muhteşem manzaralı.Yolda bol muz alıp yiyeceğiniz,çay içebileceğiniz bir güzergah.
Yine karanlığa kaldım.Tünellerde gps ve telefon iptal oldu.Anamura karanlıkta girmek zorunda kaldım.Allahtan ışıklandırmam kuvvetli.
115420 dosyayı görüntüle
Bol rampalı,muhteşem manzaralı,yorucu ve karanlık bir yolculuktan sonra Anamura girince;duş telefon ve elektronik araçların şarjı için terminal yanında ki dedehan otelde kaldım.
Alanya kalesi yanında daha ucuza çadır kamp yeri de var lakin yorgun ve gece daha fazla sürmek istemediğinden burada kaldım..
Sabah kahvaltı sonrası Anamuru kısa bir dolaştıktan sonra Aydıncıka doğru yola çıktım.Tabi gece karanlıkta Anamur tabelasında net görüntü alamadım.
Hatıra olsun diye çıkış tarafında çektim.Gece Anamura girişte kamera kaydı vs aldım.
115422 dosyayı görüntüle
115421 dosyayı görüntüle
Mamure kalesi 2 yıldır tadilatta olduğundan kapalıydı.Gezemedim.
Kaleden sonra Tekeliyi geçtik tekeli bitiminde tabelada %15 yazıyor ama bazı yerde %20 yi geçen yarım saatlik bir çıkış mevcut.Epey keyif aldım çıkarken.
Çıkışı komple kameraya aldım.17 dk bir, 6 dk bir iki parça kayıt almış.
115423 dosyayı görüntülekarşıda trafik lamba ışığının bulunduğu köşeye çıkış bayağı dik.
115424 dosyayı görüntüle
(Bu foto aşağıda görünen yer.Yukardan çektim)korkulduğu gibi değilmiş
İnişler,çıkışlar muhteşem rampalar,manzaralar eşliğinde devam ettik.
115425 dosyayı görüntüle
Turun en zor kısımları Gazipaşa ,Anamur ve Aydıncık arası.Yukardaki %15 yazan kısa rampadan sonra tünel başlıyor.
İitiraf edeyim o kadar rampa çıktım.Tam türkü söylerken bu rampayı gördüm hayda dedim çıkılırmı lan bura %15 yazdığına bakmayın dahada dik biraz durup foto ve kameraya aldıktan sonra bastım pedala.
Burada 2 motorlu 4 kişi vardı tepede.Tekeliden itibaren bir kaç defa etrafımdan geçtiler.
Nolur nolmaz diye dik rampada durup emaneti hazırladım.Zannedersem gördüler motora binip uzaklaştılar.
Arkada tünel şantiyesi varmış.Yanılmışım rampayı çıkabilecekmi diye bakıyorlarmış.Çıktım.
115427 dosyayı görüntüle
Tünelden geçip Soğuksu ve Aydıncık a ulaştım.Soğuksu da oturup bir kaç çay içip esnafla sohbet ettim.
115428 dosyayı görüntüle
115429 dosyayı görüntüle
Turun en zorlu kısmı bitmiş oldu.
Aydıncık a Aydınlıkta girince şehri turladım kamp yeri baktım.Yemek yedim.
115430 dosyayı görüntüle
Bu foto Aydıncıkın girişi.Karşımda yeni büyük cami var alt tarafında duş yeri var.Duş alabilirsiniz.Tabi önce görevliye söyleyin.
Arka tarafım liman,park var insanlar spor yapıyor,balık tutuyor.Tam kamp kurulacak yer kimse karışmıyor.Tartışmasız şimdiye kadar kurduğum en güzel kamp yeri.
Çok foto atayım sizde görün.
115432 dosyayı görüntüle
115433 dosyayı görüntüle
115434 dosyayı görüntüle
115435 dosyayı görüntüle
Sabah kendime çay demleyip güzel bir kahvaltı yaptım.Unutmadan Aydıncıkta dükkanlar 9 gibi kapanıyor aklınızda kalsın.
Sabah sporunun ardından Aydıncıkta bacaklar açılsın diye yarım saat turladım.
Zira Aydıncık çıkışta direk rampa ile başlıyor.
115436 dosyayı görüntüle
Bu Aydıncıklı pedal dostlarını da unutmayalım.
Rampa eşliğinde Aydıncık ı terkediyoruz.
Hafif yağış başlıyor.Yagmurluğu giyiyoruz.
Yarım saat çizeleyen yağmurla yola devam ediyoruz.
115437 dosyayı görüntüle
Foto Aydıncık çıkışı.
115438 dosyayı görüntüle Çiseleyen yağmurda devam.Aydıncıktan yaklaşık 20-25 km sonra rampalar bitiyor.
Bundan sonra şamda kaysı.
Yine benim oyalanmalarım sonrası karanlığa kalıyorum.
Tam karardı derken;Silifkeye 15 km mesafedeki Akçakıl kampinge kapağı atıyorum.
115439 dosyayı görüntüle
Tam sakin,köşede bir iki gün kafa dinlenecek yer.Gece duş ve şarjları takıp,yemek sonrası dalgalar eşliğinde güzel bir uyku.
Sabah kendime çay ve kahvaltı hazırlayıp kamping sahibinden kimliği almak için adamın gelmesini bekliyorum.
Keşke sabah erken çıkacağım deyip alsaydım akşam.
9 u buldu çıkmam.
115451 dosyayı görüntüle
10-10:30 gibi silifkeye ulaştım.Tam tabelaya geldim yağış başladı telefonla bir foto alıp aceleyle 100 metre gerideki benzin istasyonuna döndüm.
12'ye kadar çay kahve molası verdim.Şarjları fulledim.
Silifke merkeze uğramadan geçecektim Silifke kalesini görünce vazgeçtim kaleye doğru pedalladım.
115455 dosyayı görüntüle
Maalesef Anamur mamure gibi Silifke kalesi de tadilatta olduğu için kapalıymış.
Orayı da gezemedim.
Taş köprüye uprayıp.Silifkeden ayrıldım.saat 15:00 i geçmişti.Zaten bugün amacım silifkede kalıp cennet cehennem magaralarını görmekti.Mağaralar 25 km silifke dışında Mersin yolunda Narlıkuyuda imiş.
115458 dosyayı görüntüle
Narlıkuyu girişinde bu lokantaya 100 metre kala öyle bir sağanak başladı ki kendimi buraya zor attım.
Saat 16:10 civarı idi yağmur epey sürdü bende lokanta da çay ve gözleme ile yemeğimi yedim.
Çadır ve kamp için yer yada ucuz pansiyon sordum.
Sağolsun lokanta sahibi arkada ki yörük çadırına kamp kurmama izin verdi.
115459 dosyayı görüntüle
Sabah lokanta da güzel bir kahvaltı ardından 5 dk mesafe yukardaki cennet ve cehennem mağaralarına pedalladım.
115461 dosyayı görüntüle
( 20 tl ama değer bu kahvaltıya)
Cennet ve cehenneme ulaştım.İzmi cazip geldi önce cennete uğradım.Cennet büyük yüzlece basamakla iniliyor.
İçeride tarihi kilise var.
En dipte yeraltından akan suyun sesi net duyuluyor.
115462 dosyayı görüntüle
Tepeden görünüm
115463 dosyayı görüntüle
En dipten görünüm
115464 dosyayı görüntüle
Cehennem mağarasında bir şey yok.Tepeden seyrediyorsunuz 2 dakikanızı alır.
Çökme sonucu oluşan obruk ve doğal oluşmuş bitki ve ağaçlar.Allahın işi.
115467 dosyayı görüntüle
Cehennem mağarasını da gördükten sonra bir kaç yüz metre yukardaki Astım mağarasını da gezdim.10 dk da rahat gezilir.Ben yarım saat durup foto ve video çekimleri yaptım.
115469 dosyayı görüntüle
Astım mağarası sonrası yola çıktım öğlen 13:30 olmuştu saat.Bundan sonra yol dümdüz.Hızla Erdemliye pedalladım.
115471 dosyayı görüntüle
Erdemli de meşhur Kız kalesi var.Kıyıdan bir kaç yüz metre açıkta 2 tekne gidip geliyor.10 tl ücreti.Müzekartla kaleyi gezebiliyorsunuz.
115472 dosyayı görüntüle
Vızır vızır işleyen tekneler bana sıra gelince mola verdi
Buradan Mersine doğru pedalladım.Akşama doğru Mersin tabelasına ulaştım.Tabeladan merkeze 20 km var.
115473 dosyayı görüntüle
Mersinde kamp için Mersinli bisikletli arkadaşlara danıştım.
Mersinde pompei plajı var çok tehlikeli,suriyeli dolu.Mersinin 30 km dışında ormanlık mesire alanı var.Orada uzak karanlıkta zor.Bir pansiyon,otel gibi bir yere git dediler.
Bunu en az 3 ayrı kişi söyledi.Öğretmen evinde konakladım.
115475 dosyayı görüntüle
Sabah kahvaltının ardından sahile geçtim bayağı uzun ve güzeldi foto aldım
115478 dosyayı görüntüle
Mersin çıkışına doğru kıyı yolu tadilat dolayısı ile kapalı idi.Şerit çekilmiş,güvenlik konulmuş.
Kim gelirse güvenlik diğer tarafa gönderiyordu.
Navigasyondan devlet yolunu bulamadım.Polis aracını durdurup polise sordum.
Otoban bize yadak devlet yoluna nasıl çıkarım Adanaya gidiyom.
Bak şurayı takip et tabelayı göreceksin izle seni Adana yoluna görürür dedi.
Dediği yolu izledim otobana çıktı.Yol kapalı olduğu için trafik burdan veriliyor heralde,yoksa polis niye yönlendirsin.
Bi süre sonra otoban güvenlik aracı geldi yasak geldiğin yerden geri dön dedi.
115479 dosyayı görüntüle
Polis gönderdi.Bu kadar yol geri dönülürmü ileriden çıkayım dedim.Olmaz dedi.Arkada ki köprüyü gösterdi.Oraya çık.Sahile git dedi.Yaklaşık 30 km 3 saate maloldu.Mecbur bir ara bulup köprüye çıktım.
Devamı gelecek.Foto kabul etmiyor.